Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O frumoasa casa prefabricata construita in doar 3 zile

O frumoasa casa prefabricata construita in doar 3 zile
Unul din cele mai importante atuuri ale constructiilor realizate din elemente prefabricate este timpul scurt de executie. In ciuda parerii impamantenite conform careia "graba, strica treaba!" acest exemplu de casa prefabricata realizat in Cedeira, Spania demonstreaza ca formele si functiunea nu trebuie sa fie afectate de un timp scurt de executie. Proiectata de biroul spaniol MYCC, casa a fost construita intr-o fabrica din Madrid, transportata cu ajutorul unui tir la sit si asamblata in 3 zile (lucrarile de finisare durand inca doua saptamani). Prin combinarea unei metode rapide de asamblare cu un design simplu, MYCC a putut crea o casa frumoasa, ecologica si cu vedere catre ocean.

Ideea proiectului pentru casa de vacanta a fost inspirata din volumetria caselor traditionale cu acoperis inclinat si padurile de eucalipt raspandite pe pantele dealurilor ce inconjoara situl. Sase module avand fiecare 6/3m au fost amplasate pe pozitii cu ajutorul unei macarale pentru a alcatui primul nivel al casei. Panouri prefabricate au fost adaugate pentru a realiza mansarda. Un alt modul a fost amplasat spre extremitatea sitului si va fi folosit ca dormitor, avand un perete despartitor mobil in cazul in care va fi nevoie pentru a adaposti mai multe persoane. Doua module contin baia, scara de acces la etaj si bucataria si alte trei au fost organizate pentru a gazdui zona de zi a locuintei.

Deseurile din lucrarile de montaj au fost minime pentru ca mare parte din lucrari au fost efectuate in fabrica, prin folosirea grinzilor si stalpilor din metal galvanizat pentru structura si a panourilor compozite cu beton armat pentru realizarea placilor. Acoperisul si peretii exteriori au fost realizati din Viroc, un panou prefabricat din fibre lemnoase si ciment, rezistente si usoare, avand o textura care se potriveste cu nuantele padurii de eucalipt din apropiere. Fatadele principale au fost placate cu Cor-ten, placi metalice perforate cu un model care se regaseste in copacii de eucalipt din apropiere.

Toate elementele componente ale casei au parcurs un drum de 700 km de la fabrica pana la situl de pe coasta si intreaga structura a fost montata in doar trei zile.

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva