Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O casa japoneza deosebita construita dintr-o serie de cutii

O casa japoneza deosebita construita dintr-o serie de cutii

Arhitectul Yasuhiro Yamashita, autor si al mini-casei denumita Lucky Drops, si-a manifestat din nou abilitatile de a proiecta case de dimensiuni reduse dar foarte bine organizate si spatioase realizand casa Cell Brick din Tokyo. Aceasta impresionanta mini-casa a fost construita dintr-o serie de cutii de otel, care au fost pozitionate unele peste celelalte asemeni caramizilor, oferind la interior multe spatii de depozitare. Pe situl de dimensiuni reduse, de la intersectia a doua strazi a fost gandita o locuinta cu doua etaje si subsol. Ferestrele asezate in diagonala au fost montate in spatiile libere dintre cutii facand lizibila din exterior structura casei.

Impresia unei locuinte spatioase este data de reteaua volumetrica a peretilor, care este bine luminata si care da impresia de profunzime. Peretii casei sunt alcatuiti dintr-o serie de „cutii" avand 90cmx45cmx30cm sudate intre ele, care asigura o structura rezistenta in conditiile seismice specifice regiunii orasului Tokyo. Intre fiecare doua cutii pozitionate pe orizontala, a fost inclusa o fereastra care permite patrunderea unei lumini naturale difuze, pastrand in acelasi timp intimitatea locuintei. Exteriorul casei a fost finisat cu placi ceramice care ajuta la izolarea termica si la micsorarea zgomotului strazii care strabate la interior.

Locuinta are pe etajul principal o bucatarie, o zona de zi si un dormitor. Un subsol de dimensiuni reduse, un etaj si o terasa circulabila completeaza necesarul de spatiu al casei. Interiorul casetat al locuintei permite organizarea multor spatii de depozitare, eliminand mobilierul specific. Acest proiect este un exemplu reusit pentru curentul japonez al micro-caselor generat de un cost foarte ridicat al proprietatii. Banii care au fost economisiti prin cumpararea unui teren cu dimensiuni atat de mici au fost bine valorificati printr-o arhitectura ingenioasa, obtinandu-se o locuinta functionala si surprinzator de spatioasa.


Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva