Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Muzeul Ulster din Belfast castigatorul Premiului pentru Arta

Muzeul Ulster din Belfast castigatorul Premiului pentru Arta
La receptia organizata de comunitatea RIBA in Londra a fost anuntat castigatorul de anul acesta al Premiului pentru Arta la categoria muzee si galerii, in valoare de 100 000 de lire sterline. Aflat in competitie cu Muzeul Ashmolean, Blists Hill Victorian, Ironbridge Gorge Museum Trust si Herbert Art Gallery and Museum, Muzeul Ulster a fost laudat pentru performantele de pe durata intregului an.

Premiul este o recunoastere a investitiilor in valoare de 17,8 milioane de lire sterline concretizati intr-o noua serie de galerii, zone de curs, o zona denumita Applied Art Gallery si un spatiu inalt de trei niveluri pentru expunere denumit Window On Our World.Tim Coke
, directorul Muzeului National al Irlandei de N a declarat: "Suntem incantati pentru premiul primit, ca reprezentanti ai Irlandei de N. Acesta este prima data in istoria tarii cand un atat de prestigios premiu cultural este acordat unei institutii din zona. Acest premiu ne va incuraja sa ne implicam activ in societatea locala aflata in schimbare."

Juriul care a analizat oncurentii a fost alcatuit din Kirsty Young - crainic, Kathy Gee -specialist in muzee si artistul Jonathon Yeo. Site-ul dedicat acestui eveniment a vrut sa implice cat mai multi oameni in acest eveniment asa ca a oferit posibilitatea vizitatorilor sa isi exprime punctul de vedere referitor la cine ar trebui desemnat castigator si de ce anume. Sistemul realizat a avut succes pentru ca 73 000 de persoane au votat dintre care 40 000 au facut si comentarii vis-a-vis de alegerea facuta.

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva