Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Locuinta pe un petec din terenul parintilor

Locuinta pe un petec din terenul parintilor

Avand in vedere costurile proprietatilor in Tokyo, proprietarii acestei noi case s-au bucurat de oportunitatea pe care au avut-o putand sa foloseasca petecul de teren ramas liber in curtea casei parintilor. Echipa de arhitecti de la APOLLO Architects&Associates le-a propus o volumetrie interesanta, adaptata cerintelor de spatiu ale noii familii dar si la constrangerile pe care terenul si vecinii le impuneau.

 

Parte din parter a fost amenajat ca studio foto in timp ce spatiile de locuit au fost mutate la etaj unde se afla si accesul propriu zis in casa. Avand in vedere ca terenul ramas era ingust si lung, a fost nevoie de un design care sa foloseasca la maxim aceasta profunzime, tinand cont de distanta si de constrastul cu locuinta traditionala a parintilor. Volumul cu forme albe ascutite si suprafete vitrate de mari dimensiuni permite crearea unor spatii interioare in stransa legatura cu cele exterioare, fie ca vorbim despre terase fie ca este vorba despre curtea comuna.

 

 

Scara intr-o rampa ce urca lin spre primul nivel al casei se potriveste ca forma cu peretele ascutit, inclinat al volumetriei, creand o linie care conduce musafirii catre intrarea in casa. Acoperisul inclinat realizat prin pantele diferite de pe zona de nord si sud creaza o imagine exterioara deosebita care este perceputa si de la interior. Lumina care patrunde in incaperi prin intermediul luminatorului ce strabate pe lungime casa, proiecteaza jocuri de umbre pe peretii finisati in alb ai incaperilor. Perspectiva catre cer pe care o ofera aceasta suprafata vitrata are menirea de ai face pe proprietari sa uite ca se afla intr-o zona rezidentiala intens populata.

 

Etajul este deschis, spatiile comunicand liber intre ele iar in zona supantei de deasupra bucatariei se ajunge prin intermediul unei scari verticale. Diferentierea dintre functiuni se face prin intermediul pardoselii si a celor trei trepte care trebuiesc coborate pentru a ajunge in zona locului de luat masa si a bucatariei. Accesul spre parter se face printr-o scara interioara, care conduce in holul de distributie catre zona studioului si a dormitoarelor.

 

 

Continuarea ritmica a elementelor oblice, prezente in multe locuri din casa, creaza o dinamica placuta in spatiile interioare. Una dintre caracteristicile acestei case este lipsa unei granite bine definite intre zone si functiuni, cum este cazul livingului care beneficiaza de o varietate mare de tipuri de lumina naturala si care este folosit ca loc in care se fac fotografiile.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.archdaily.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Archicad 27.jpg
Archicad 27.jpg
rezervoare PAFS.jpg
rezervoare PAFS.jpg
Locuinta pe un petec din terenul parintilor

”Într-o vreme plină de tumult în multe aspecte ale vieții noastre, culoarea Pantone a anului 2024 exprimă nevoia noastră de îngrijire, de empatie și de compasiune, precum și imaginările și dorința noastră pentru un viitor mai pașnic”, a spus Laurie Pressman, vicepreședintele institutului american, pentru Dezeen.

Pantone Colour Institute este divizia însărcinată cu anticiparea tendințelor a companiei Pantone și alege, începând cu anul 1999, culoarea pe care o consideră cea mai reprezentativă atât pentru atmosfera actuală, cât și pentru cea care va domina anul următor.

Peach Fuzz este alegerea rezultată în urma analizării tendițelor din acest an dintr-o varietate de domenii și activități, de la prezentările marilor case de modă și momente ale culturii pop la design interior și psihologie umană.

Culoarea Pantone a anului trecut a fost Viva Magenta, o nuanță vibrantă de roșu cu tonuri roz ce evocă ”curajul și neînfricarea”.

Alte propuneri pentru culoarea anului 2024

Productorul de vopsele Dulux optează pentru un roz subtil și modern numit Sweet Embrace, care ”aduce un sentiment de stabilitate și de delicatețe într-un spațiu”. Anul trecut, compania britanică a propus Wild Wonder, un auriu potolit cu subtonuri de verde asemenea lanurilor de grâu, oglindind tendinţa globală spre sustenabilitate şi reconectând cu exteriorul.

Locuinta pe un petec din terenul parintilor
Dulux

O nuanță de albastru-violet ce evocă profunzimea spațiul cosmic și strălucirea stelelor nou formate, Blue Nova este culoarea anului 2024 anunțată de producătorul american de vopsele Benjamin Moore.

Locuinta pe un petec din terenul parintilor
Benjamin Moore

Experții de la Sherwin-Williams, o altă companie americană de vopsele, merg pe un albastru-deschis cu note optimiste, Upward, ”un dans eteric de ambiție și visuri”.

Locuinta pe un petec din terenul parintilor
Sherwin-Williams

Producătorul britanic de tapet Graham & Brown aduce natura în interior cu Viridis, un verde potolit și elegant.

Locuinta pe un petec din terenul parintilor
Graham & Brown

Compania Behr Paint din California mizează în schimb pe o nuanță de negru prăfuit pe care o numește Cracked Pepper și o descrie ca fiind ”o nuanță atemporală și modernă care trezește simțurile și emană încredere”.

Locuinta pe un petec din terenul parintilor
Behr
Produs.jpg
Produs.jpg
ROI-01-1.jpg
ROI-01-1.jpg
REZERVOR SUBTERAN FIBRA
REZERVOR SUBTERAN FIBRA
Locuinta pe un petec din terenul parintilor

Aveți nevoie de tubulatură la proiectul dumneavoastră? Dacă aveți nevoie de tuburi pentru construirea sistemelor de drenaj, canalizare sau pentru protecția cablurilor electrice sau chiar pentru realizarea conductelor de gaz, trebuie să știți că vă oferim tuburi corugate de calitate!

Nu doar atât, dar vă oferim tuburi corugate în orice cantitate, la orice dimensiune și cu livrare oriunde pe teritoriul României! Ce ziceți? Aveți răbdare până la final...

Tuburile corugate pe care vi le punem la dispoziție au o grămadă de beneficii! Care sunt acestea? Cele mai importante și de dorit beneficii pentru un meseriaș (profesionist adevărat), când vine vorba de materialele de construcții sunt următoarele: flexibilitate, rezistență, greutate mică.

Datorită formei gofrate (cu șanțuri dispuse în spirală), tuburile corugate sunt ușor flexibile și pot fi manipulate și instalate cu ușurință. E mare lucru să aveți la dispoziție materiale flexibile, mai ales când vine vorba de tubulatură! Lungimea unui tub corugat este de aproximativ 6 m (6 m fix sau 6,21 m sau 6,55 m sau 6.75 m). Dacă aveți nevoie de tuburi corugate pentru protejarea instalației electrice, atunci veți primi tubul în formă de colac, iar lungimile pot fi de 25 m, 50 m sau 100 m.

Flexibilitatea reprezintă un avantaj atât pentru cel care efectuează lucrarea, cât și pentru cel căruia îi este efectuată lucrarea. Un meseriaș care are la dispoziție materiale de calitate va putea realiza cu ușurință o lucrare de calitate! La finalul zilei, toată lumea va fi mulțumită. Dumneavoastră veți avea mulțumirea că lucrarea s-a efectuat într-un timp bun. Toată lumea fuge de șantiere, nu-i așa? Cu materiale de calitate, șantierele nu au durabilitate...

Apropo de durabilitate, știați că tuburile corugate au o durată de viață de minimum 50 de ani? Din moment ce sunt de calitate, este și normal să aibă o durabilitate bună. Totuși, aveți nevoie de profesioniști care să efectueaze o lucrare de calitate cu ajutorul acestor tuburi corugate!

Tuburile corugate sunt rezistente! Poate vă întrebați cum de este posibil ca un material de plastic să fie și rezistent. Ei bine, tuburile corugate nu sunt compuse din orice material de plastic, ci din polietilenă de înaltă densitate (HDPE/PEHD) cu pereți dubli. Datorită formei gofrate (crestată, în spirală), acestea au o rezistență mecanică foarte bună. Nu doar că rezistă la presiune și șocuri, dar au și o rezistență chimică foarte bună. Tuburile corugate nu sunt afectate de substanțele chimice din sol (nu sunt „mâncate” de microorganisme).

Merită să menționăm că puteți să alegeți tuburi corugate fie din clasa de rezistență SN4, fie din clasa de rezistență SN8. Mai multe tipuri de țevi găsiți pe pagina „Țevi corugate și fitinguri”.

Care este cireașa de pe tort? Faptul că tuburile corugate sunt ușoare în greutate! Știm cu toții că pe vremea „răposatului”, în România s-a construit foarte mult cu beton. Chiar și în ziua de azi, în unele orașe mari ale țării mai există porțiuni de drum din beton... Ei bine, ați prefera să lucrați cu tuburi din beton armat? Dacă luăm în calcul transportul, manipularea și instalarea, veți avea nevoie de echipamente speciale, deci costurile vor fi mult mai mari decât dacă folosiți tuburi corugate.

Doriți să fiți un profesionist adevărat? Cu siguranță aveți nevoie de materiale de calitate! Pentru mai multe detalii, vă rugăm să luați legătura cu noi la numărul de telefon 0757 129 561.

Tuburile corugate sunt ideale pentru proiecte profesioniste!

Dacă aveți nevoie de tubulatură pentru proiectul dumneavoastră, indiferent unde și la ce, merită să folosiți tuburi corugate!

Proiectele profesioniste de tubulatură se realizează cu ajutorul tuburilor corugate! De ce? Fiindcă tuburile corugate sunt de calitate! Nu la voia întâmplării tuburile corugate sunt la mare căutare!

Doriți să construiți un sistem de canalizare profesionist? Tuburile corugate vă pot fi de mare ajutor! Aveți nevoie de conducte pentru transportul gazelor? Cu ajutorul tuburilor corugate (care au o etanșeitate maximă), puteți să realizați un astfel de proiect cu succes! Vreți să vă securizați cablurile electrice? Colacii din tuburi corugate reprezintă soluția potrivită!

Nu-i așa că vă doriți proiecte de calitate? Cu ajutorul unui profesionist care folosește materiale de calitate (tuburi corugate în cazul nostru), proiectul odată finalizat va fi unul de succes. Se zice că direcția unui om se vede încă din tinerețe. Așa se poate observa și dacă un proiect va fi de succes înainte să fie finalizat...

Acum ori niciodată!

Se știe că imnul României este unul care instigă la luptă, care nu ne lasă să renunțăm și care ne dă un impuls (imbold) să fim curajoși. De câte ori apare sintaxa „Acum ori niciodată” de-a lungul celor 11 strofe din imnul „Deșteaptă-te, române”? De 3 ori.

Fie vorba între noi, când o sintaxă sau idee se repetă de 3 ori, atunci poate fi luată pe post de doctrină. Dacă mergem pe metoda triunghiului (sau pe puterea firului împletit în 3), atunci e limpede că ideea (sintaxa) merită o atenție sporită. Înseamnă că suntem aproape de adevăr (sau chiar în mijlocul adevărului).

Când vine vorba de profesionalism, este de la sine înțeles faptul că toată lumea alege pe loc (fără să clipească) calitatea! Multă lume alege să facă renovări cu sintaxa „Acum ori niciodată”. Chiar și oamenii politici au nevoie de această sintaxă și sunt sfătuiți să acționeze imediat...

„Acum ori niciodată” este o idee valabilă și pentru dumneavoastră! Doriți să lucrați cu profesioniști? Aveți nevoie de materiale de calitate pentru proiecte profesioniste? Știați că dacă achiziționați materiale de pe site-ul nostru, primiți și consultanță?

Întotdeauna este mai bine să apelați la cineva care se pricepe, mai ales înainte să vă apucați să construiți... Pe site-ul nostru găsiți tot felul de țevi corugate potrivite pentru orice tip de proiect. Vă recomandăm pagina „Țeavă flexibilă corugată”.

Nu ezitați să ne contactați dacă doriți tubulatură de la noi!

Contact

Merită să mai menționăm încă o dată faptul că vă putem onora cu tuburi corugate în orice cantitate, pentru orice dimensiune (diametru) aveți nevoie și cu livrarea direct la domiciliul dumneavoastră, indiferent de locul în care vă aflați pe teritoriul României!

Datorită partenerilor noștri care au depozite în zone strategice în țară, putem să vă ajutăm oricând cu o livrare directă! Acoperim zona de vest (Arad), zona de est (Constanța), zona de nord (Baia Mare, Suceava) și zona de sud (Craiova, Teleorman, Giurgiu). Practic, acoperim toate regiunile României: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Bucovina, Moldova, Muntenia, Dobrogea. Profesioniștii adevărați merg până la capăt!

Pentru mai multe detalii și oferta de preț (care este personalizată în funcție de materialele alese, plus transport), vă rugăm să luați legătura cu noi la numărul de telefon 0757 129 561 sau să ne trimiteți un mesaj la adresa de e-mail vanzari@tubimax.ro.

Vă mulțumim pentru alegere!

Locuinta pe un petec din terenul parintilor

4. În continuare, analiza cu element finit și rezultatele (inclusiv eforturile interne în toate elementele) pot fi afișate grafic:

Locuinta pe un petec din terenul parintilor

Notă: Pentru acest flux de lucru, calculul cu element finit se efectuează folosind programul GRAITEC Advance Design. Este, însă, important de reținut că acest flux de lucru (incluzând instrumentele BIM Designers de la pasul următor) poate fi aplicat pentru orice software BIM de calcul cu element finit care poate fi conectat la Revit®. În plus, eforturile pot fi luate din nota de calcul realizată de un inginer și adăugate manual direct în modelul din Revit.

5. Programul 3D de calcul cu element finit integrează rezultatele in modelul BIM și le trimite înapoi în Revit® (folosind formatul nativ acceptat al fișierului BIM). Dacă aplicațiile Reinforced Concrete BIM Designers sunt instalate în Revit®, inginerul poate lua alte decizii de calcul detaliat (lucrând în funcție de codurile de proiectare specifice unei anumite țări), pentru a finaliza calculul elementelor individuale.

6. Următorul pas este folosirea Reinforced Concrete BIM Designers pentru a genera automat armătura 3D, precum și planurile de armare și notele de calcul corespunzătoare.

Locuinta pe un petec din terenul parintilor

7. Dacă se realizează o modificare în model, elementul este recalculat pentru reproiectarea armăturii și actualizarea documentației.
De exemplu, dacă se modifică geometria fundației, adnotațiile de pe plan sunt automat șterse, indicând faptul că a avut loc o modificare. Pentru a asigura definirea corectă a armăturii în funcție de codul de proiectare local, fundația este recalculată, iar planurile sunt generate din nou de utilizator.

Locuinta pe un petec din terenul parintilor

Despre GRAITEC

La GRAITEC, misiunea noastră este să ajutăm profesioniștii din construcții și producție să-și atingă obiectivele de transformare digitală, oferind software și consultanță BIM și Industry 4.0.

În plus, dezvoltăm propriile noastre aplicații BIM de înaltă performanță pentru a ne asigura că clienții noștri valorifică întotdeauna puterea tehnologiei în cel mai bun mod. GRAITEC are o bază solidă ca partener Autodesk, partener Platinum în Europa, Canada și Statele Unite.

Locuinta pe un petec din terenul parintilor

Care sunt semnele unui climat prea umed

 

Atunci cand umiditatea generata in bucatarie, in baie sau in zona aleasa pentru uscarea rufelor nu este ameliorata, semnele unui aer prea umed sunt usor de recunoscut: aerul jilav este insotit de mirosul specific, condensul se aduna in zonele reci, pe ferestrele si chiar pe peretii exteriori, apar primele pete de igrasie, in baie sau debarale.

Cum poti scoate umiditatea excesiva din casa? O varianta este ventilarea prin deschiderea geamurilor. Acest lucru poate avea efectul dorit daca aerul de afara este mai uscat, in caz contrar, nu vei rezolva mare lucru. In plus, o ventilare prelungita va duce la pierderea substantiala a caldurii din interior care va necesita un efort termic crescut pentru reincalzirea spatiului.

Atentie! Periodic este necesara ventilarea aerului din casa pentru a lasa patrunderea unui aer oxigenat, de afara, insa pentru a scapa de condens ori de umiditatea din pereti sau lucruri, este nevoie de o ventilare mult mai indelungata. Lasati in fiecare zi geamurile deschise pentru 15-20 minute, indiferent de timpul de afara sau achizitionati un aparat de masurare a nivelului de CO2 care sa va indice cand aerul din incapere trebuie aerisit.

O alta solutie, mai moderna, este folosirea unui dezumidificator, aparat ce poate tine sub control excesul de umiditate din incapere. Numeroasele modele disponibile iti permit alegerea unui model potrivit pentru o camera sau pentru intreaga casa.

Vezi categoria noastra de DEZUMIDIFICATOARE PROFESIONALE

Locuinta pe un petec din terenul parintilor

Ce avantaje iti ofera un dezumidificator casnic

 

Principalul efect pe care il asigura un astfel de dispozitiv este controlul umiditatii aerului. Poti folosi un dezumidificator pentru a extrage umiditatea dintr-o camera cu o densitate mare de vapori (in baie sau in bucatarie) sau pentru a evita distribuirea umiditatii excesive in locuinta atunci cand, de exemplu, usuci rufele in interior.

Indepartarea umiditatii excesive are efect direct asupra confortului si asupra sanatatii familiei. Un aer foarte incarcat de umiditate creaza o stare de disconfort si este mediul propice pentru dezvoltarea mucegaiurilor sau bacteriilor, cu un risc extrem de mare pentru sanatate.

Un dezumidificator poate contribui foarte mult si la purificarea aerului. Daca alegi un model dotat si cu filtru HEPA sau alte tipuri de filtre, aerul recirculat este curatat pe masura ce aparatul functioneaza. Efectul poate fi vazut dupa cateva saptamani cand vei verifica filtrul respectiv si il vei vedea incarcat de impuritati, care altfel ar fi ajuns in plamani.

Nu ai o camera speciala in care usuci rufele? Balconul poate ca nu este o solutie in sezonul rece – mai ales ca si aici se poate strange umiditatea si poate duce la degradarea tencuielii – iar sufrageria si dormitorul nici atat. Poti achizitiona un uscator de rufe sau poti apela la dezumidificator, un aparat cu numeroase avantaje pentru aceasta operatiune.

Este important sa intelegem rolul aerului purificat inainte ca efectele nefaste ale umiditatii sa se faca simtite. Cu ajutorul tehnologiei, putem mentine sub control umiditatea cu efect nefast, fara sa renuntam la confortul termic.

Despre AlecoAir

AlecoAir pune la dispozitie, spre vanzare sau inchiriere, o gama completa de solutii pentru a curata in mod eficient aerul dintr-o incapere, de a elimina umeazeala extrem de daunatoare sau pentru a aduce umiditatea si temperatura la un nivel optim:

  • Dezumidificatoare casnice, dezumidificatoare profesionale, dezumidificatoare industriale, dezumidificatoare pentru piscine si pentru temperaturi scazute
  • Umidificatoare casnice si profesionale
  • Purificatoare de aer
  • Aeroterme si tunuri de caldura pe motorina cu ardere directa si indirecta
  • Aparate de aer conditionat portabile de uz casnic
  • Ventilatoare de camera si industriale
  • O gama larga de accesorii, aparate de masura si termohigrometre

Credit foto: Shutterstock, AlecoAir

executie_si_montaj_instalatii_termice
executie_si_montaj_instalatii_termice
executie_si_montaj_instalatii_sanitare
executie_si_montaj_instalatii_sanitare
Graphisoft Archicad
Graphisoft Archicad
BIMCLOUD SaaS - abonament anual.jpg
BIMCLOUD SaaS - abonament anual.jpg
Graphisoft Archicad Sidegrade.jpg
Graphisoft Archicad Sidegrade.jpg
Graphisoft Archicad Start Edition.jpg
Graphisoft Archicad Start Edition.jpg
Graphisoft Archicad.jpg
Graphisoft Archicad.jpg
Archicad Collaborate.jpg
Archicad Collaborate.jpg
Locuinta pe un petec din terenul parintilor
Büro Ole Scheeren
Locuinta pe un petec din terenul parintilor
Büro Ole Scheeren
Placi din fibre de lemn, ISOPLAAT STANDARND natur pentru interior.jpg
Placi din fibre de lemn, ISOPLAAT STANDARND natur pentru interior.jpg
Placi din fibre de lemn, ISOPLAAT WINDBARRIER – exterior.jpg
Placi din fibre de lemn, ISOPLAAT WINDBARRIER – exterior.jpg
Locuinta pe un petec din terenul parintilor
Capture
Capture

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.