Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

DuPont, pe platforma "Living Tomorrow" Vilvoorde, Belgia

DuPont, pe platforma "Living Tomorrow"  Vilvoorde, Belgia



Baia

Uscatorul de prosoape: fabricat din Corian. Baia este mediul in care de-a lungul anilor Corian s-a dovedit a fi o solutie de acoperire a suprafetelor excelenta atat in ceea ce priveste aspectul practic, cat si cel estetic. In plus, uscatorul de prosoape demonstreaza inca odata capabilitatea sistemului Corian de a integra tehnologiile noi si de a propune noi functionalitati. Acest uscator de prosoape beneficiaza de membrana speciala care a fost utilizata pentru placa de incalzire incorporata in bucataria Z. Island by DuPont Corian. In locul pastrarii calde a mancarii, membrana de incalzire interpusa intre cele doua panouri de Corian este utilizata pentru uscarea prosoapelor. Cuplat cu noile tehnologii, sistemul Corian reuseste sa introduca inovatia in numeroase medii, fiind astfel un exemplu de versatilitate si de determinare a firmei DuPont de a introduce noul in produsele sale.

Chiuveta sau cada sunt produse din Zodiaq.

DuPont Zodiaq
este un material decorativ de acoperire (93% cuart, polimer cu proprietati liante inventie DuPont si pigmenti) care imbina rezistenta si eleganta cuartului natural cu o paleta de culori atractive precum si consistenta structurilor si a tonurilor. Cuartul este extrem de dur, cu o adancime neobisnuita, cu claritate si coeficient de radiatie. Suprafetele cu cuart Zodiaq au o estetica distinctiva, cu aspect luxos, perfecta pentru o varietate de aplicatii de acoperire superficiala orizontale si verticale, atat in cladiri rezidentiale, cat si in cladiri comerciale. Prin aspectul sau racoros, proaspat si scanteietor, Zodiaq capteaza si reflecta lumina captand radiatia cristalului de cuart. Sistemul Zodiaq este exceptional de durabil, rezistent la soc, la pete si la caldura. Dat fiind ca nu are porozitate, este si foarte igienic. Nu prezinta nici un locas de adapostire a bacteriilor sau ciupercilor. In plus, petele de orice natura nu se absorbe in interiorul suprafetei, fiind respinse de suprafata rezistenta la patare.

Suprafetele cu cuart Zodiaq pot fi adaptate si taiate cu ajutorul acelorasi ustensile utilizate si la lucrul cu marmura sau piatra, in vederea intrunirii conditiilor de precizie si exactitate, uniformitate sau omogenitate. Zodiaq poate fi prelucrat mecanic, sablat si lucrat ca intarsie. Totodata, sunt fezabile o serie de tratamente de finisaj la margine intr-o gama foarte variata.



Plasarea produsului in baie


ECP - Recipient pentru crema in Surlyn
Surlyn a fost ales ca material pentru recipientii rotunzi pentru crema dat fiind ca permit crearea unor ambalaje cu peretii grosi cu transparenta tip sticla. Designerii pentru produse de ambalaj pentru cosmetice si produse de lux apreciaza libertatea de creatie oferita de produsul Surlyn si indeosebi faptul ca are aspect de sticla, dar fara greutatea si fragilitatea acesteia. In plus Surlyn poate fi matuit, finisat la suprafata sau tratat astfel incat sa se obtina efecte speciale sau chiar colorat pentru a obtine o transparenta cu efecte deosebite.

ECP - Luciu de buze - Surlyn
Transparenta produsului DuPont Surlyn, similara sticlei, combinata cu capacitatea de presare a materialului, cu duritatea si rezistenta chimica a acestuia il fac o alegere garantata pentru ambalajele produselor de luciu de buze Laneige Shining Lip Gloss.

ECP - Parfumul Insolence - Surlyn
Capacul parfumului: inlocuitor de sticla Surlyn are o transparenta asemanatoare sticlei si un feeling placut conferit de suprafata, care sunt combinate cu performanta din punct de vedere al rezistentei chimice si a rezistentei la soc. Materialul poate fi prelucrat cu usurinta, ceea ce permite fabricatia acestuia sub forma capacelor cu pereti grosi intr-o singura operatie de injectie in forma de injectare. Acest aspect tehnologic reprezinta inca un avantaj al produsului Surlyn, care l-a propulsat ca material foarte popular in aplicatiile din domeniul produselor cosmetice.

ECP - Surlyn Tupe - Surlyn
Produsele cunoscute sub denumirea de Tottles, realizate cu ajutorul produsului Surlyn, asigura o suprafata rezistenta la zgariere si cu luciu puternic, care nu necesita lacuire suplimentara, spre deosebire de alte produse cum ar fi polietilena (PE-HD). In plus, acestea pot fi inscriptionate cu usurinta cu ajutorul unei game foarte variate de procese tehnologice. Gratie gradului inalt de transparenta a produsului Surlyn, imprintul exterior prezinta un efect de adancime suprapus peste fundalul opac al fetei interioare a polietilenei. Pot fi create si suprafete semilucioase sau mate prin intermediul unor texturi speciale, aplicate formei de turnare injectie.

Casa scarilor

Introducere

La conceperea planurilor de constructie a cladirilor, arhitectii au de ales intre optiunea crearii spatiilor deschise intre camere si cea a crearii de incaperi care asigura un anumit grad de intimitate. Pentru astfel de solutii mixte arhitectii au ales in cadrul platflormei Living Tomorrow solutia unei case a scarii realizate din sticla pentru a lega primul de cel de-al doilea nivel. Astfel solutia este nu numai simpla, ci si eleganta.

Pentru a asigura mai mult spatiu in interiorul unei locuinte se pare ca sticla este materialul perfect, insa aceasta are inconvenientul ca este friabila, deci cu o durata de viata limitata. Prin urmare solutia optima ar putea fi sticla laminata, care ofera posibilitati de creativitate nelimitate.




Scarile SentryGlas Plus


Sticla are un strat laminat foarte subtire, invizibil, fiind propice pentru constructii de dimensiuni mari in cladiri de locuit. Insa pe de alta parte nu prezinta pericol. Straturile intermediare SentryGlas Plus sunt mai rezistente decat materialele laminate traditionale; acestea devin un component prelucrat impreuna cu sticla, avand o greutate mai mare astfel incat sticla sa poata servi ca element structural activ in structura externa a cladirii. Scarile pot prelua o presiune de 200 kg intr-un punct si de 400 kg pe partea orizontala a treptei propriu-zise.

Caracteristica principala a sticlei laminate de siguranta este performanta acesteia la soc. Straturile intermediare DuPont absorb energia de impact, conferind rezistenta la patrundere. Cu toate acestea materialul pastreaza dezavantajele specifice sticlei, respectiv posibilitatea de a se sparge. Laminarea suprafetei sticlei elimina pe de alta parte pericolul ridicat de spargere a sticlei. Sticla laminata ramane intacta dupa spargere, fragmentele de sticla ramanand legate ferm de straturile intermediare, protejand astfel oamenii impotriva ranirii. Acest tip de sticla mai poate fi intrebuintat si pentru protectia individuala sau securitate, de pilda impotriva intrarii prin efractie. Sticla laminata rezista unor astfel de atacuri pentru a se ajunge la manerul interior al usilor, de pilda. Pe de alta parte, se poate merge mai departe, obtinandu-se chiar rezistenta impotriva gloantelor prin aplicarea mai multor straturi intermediare. Daca proiectul avut in vedere presupune o locuinta cu interiorul deschis, versatil, avem in vedere si aspectul sonorizarii sau cel acustic. Sticla laminata s-a dovedit a fi o bariera excelenta impotriva zgomotului, prezentand un indice de reducere a sunetului mai bun decat sticla monolitica cu grosime egala intre frecventele de 125 Hz si 4000 Hz. Aceasta amortizare a zgomotelor se datoreaza proprietatilor vascoelastice ale materialului utilizat pentru straturile intermediare.




Pereti decorativi Sentry Expressions


Pentru a realiza spatiul deschis intre primul si cel de-al doilea nivel am utilizat un perete de sticla. Aceasta este o aplicatie distincta fata de sticla laminata utilizata la realizarea scarilor. Aceasta sticla are un strat intermediar decorativ care asigura o libertate de creatie inca si mai mare, fiind imprimat digital in culori cu ajutorul unei imprimante cu cerneala, de calitate inalta. Stratul intermediar este dispus in interiorul sticlei astfel incat designul este protejat impotriva petelor, a amprentelor, a frecarii sau a substantelor chimice de curatat. Rezultatul este un mediu cu durabilitate buna, usor de intretinut si realizat de o firma de renume. Tehnologia digitala confera o flexibilitate mai mare si un potential mai bun pentru particularizarea materialelor in functie de cerintele individuale. Sticla finisata este produsa cu straturi intermediare, realizate din polivinil butiral de fabricatie testata la nivel industrial si in culori care variaza de la alb la transparent. Rezultatul este o textura cu imagini si un design de calitate intr-o sticla de siguranta. Utilizatorii se bucura de estetica usor de intretinut a materialelor, de avantajele sticlei laminate, printre care se numara siguranta, protectia la radiatiile ultraviolete, reducerea zgomotului si controlul termic.

Aplicatii in aer liber
DuPont Corian pentru aplicatii in aer liber


DuPont Corian
este un material cu un finisaj inalt performant, o suprafata interioara cu durabilitate mare si care poate fi inlocuita, avand versatilitate din punct de vedere al designului pentru diferite aplicatii. Disponibilitatea materialului in mai multe culori si forme, culorile, texturile si finisajele realizate la comanda, posibilitatea de a fi modelat in diferite forme precum si caractersiticile excelente de durabilitate si reinnoire sunt caracteristici care il impun la aplicatiile in aer liber, cum ar fi semnele de trafic rutier, banci, acoperisuri si adaposturi pentru statii de autobuze, fatade de magazine, sculpturi in diferite spatii cum ar fi parcuri, locuri de joaca pentru copii, statii de autobuz sau tren, terasele restaurantelor si puncte de intalnire sau altele. Interesul initial a condus arhitectii si designerii sa avanseze utilizarile produsului Corian si la acopririle exterioare ale cladirilor.

Tesaturi cu scop de utilizare in arhitectura Teflon


Gradina


O gradina este un loc de confort. In scopul imbunatatirii aspectului acesteia am integrat o serie de aplicatii DuPont pentru reducerea numarului de ore de lucru la intretinerea gradinii. "Lucrati mai putin in gradina dumneavoastra si in schimb bucurati-va mai mult timp de ea." In gradina problema centrala este scoaterea buruienilor, indeosebi atunci cand gradina este nou construita. Buruienile trebuie distruse anual insa la Living Tomorrow am integrat Plantex. Acesta preintampina cresterea buruienilor in mod natural; este prietenos pentru mediu si nu elimina niciun fel de substante chimice. Produsul permite apei, aerului si substantelor nutritive sa patrunda printre radacini. Prin urmare plantele se pot hrani in mod natural si creste fara sa fie periclitate de cresterea buruienilor. Stratul nu se amesteca cu stratul situat imediat sub suprafata si astfel nu este necesara la fel de multa acoperire decorativa, iar rezistenta este mai indelungata. Plantex este excelent si sub suprafetele pavate sau pe alei. Acesta preintampina dezvoltarea buruienilor si stabilizeaza solul.

O alta aplicatie impotriva buruienilor este CocoMat, un strat decorativ pentru suprafete in panta. Acesta preintampina cresterea buruienilor insa este totodata ideal pentru pante deoarece preintampina eroziunea, conserva umiditatea (este peremeabil pentru apa) si asigura plantelor posibilitatea de a creste. CocoMat se descompune pe cale naturala dupa circa 3-5 ani, cand plantele au crescut suficient incat buruienile sa nu mai reprezinte un pericol. Totodata acesta confera gradinii un aspect natural in asteptarea cresterii plantelor.

Bambusul este o planta cu crestere rapida si in acelasi timp decorativa pentru gradina, insa problema pe care o ridica este ca depaseste in inaltime celelalte plante. Daca instalati Racibloc, acesta poate impiedica raspandirea radacinilor in gradina sau in casa. Radacinile pot deteriora alte plante, dar si pavajul si canalizarea. Produsul este in acelasi timp ideal si pentru preintampinarea raspandirii ierbii sau a gardului viu dincolo de limitele spatiului verde pe care vi l-ati propus. In bazinul piscina din fata cladirii am instalat ca acoperire de captusire produsul Xavan Pond Liner. Acesta nu este pe baza de PVC sau EPDM (etilen propilen dienmetilen terpolimer), ci este un material chimic neutru, format din trei straturi netesute insa deosebit de rezistent si usor, ceea ce-l face usor de manipulat pentru toate tipurile de forme si totodata usor de instalat. Materialul are rezistenta mare si este totodata rezistent la intepare, ceea ce-i prelungeste durata de utilizare comparativ cu alte materiale, fiind in acelasi timp si ecologic. La sfarsitul ciclului sau de viata (estimat la peste 25 de ani) produsul este reciclabil fara sa aiba emisii periculoase.

Avantajele sacilor constau in faptul ca acestia sunt permeabili pentru aer si apa astfel incat plantele se pot dezvolta normal, fara sa piarda solul de la baza sau plantele cu crestere deosebita care escaldeaza piscina. O aplicatie cu totul inedita o reprezinta fagurele de albina, Honeycomb. Produsul Honeycomb este o structura tridimensionala in forma de fagure de albine, pe baza de material netesut Xavan. Acest produs este ideal pentru stabilizarea aleilor si a zonelor de parcare pe pietris. Fiind flexibil si permeabil, produsul preintampina formarea gropilor prin asigurarea compactitatii pietrisului si agregatelor din sol, reducand lucrarile de intretinere.

O revolutie in constructia aleilor pentru masini si parcare consta in utilizarea grilajelor. Acestea pot fi instalate fara asistenta tehnica speciala. Sunt usor de utilizat, se deschid ca o armonica, sunt flexibile si urmaresc miscarea sau forma solului, sunt usoare si compacte insa rezistente si permeabile pentru apa in toate directiile astfel incat nu mai apar baltoci pe alei. Dupa cum se poate vedea, exteriorul cladirilor de locuit poate fi amenajat estetic si in acelasi timp prietenos pentru mediu. Cu toate aceste aplicatii naturale timpul poate fi petrecut mai mult in favoarea omului si nu prin ocupatii plictisitoare.

Alte aplicatii

Camera acustica

Camera acustica este construita special pe principiul "cutie in cutie", necesitand o izolatie acustica perfecta. Datorita caracteristicilor specifice ale acestei incaperi destinate experimentelor a fost integrata o noua solutie de pardoseala, si anume dB-Deck, produs de Echo. Sistemul dB-deck este realizat in conformitate cu principiul mass-feather-mass, iar KEVLAR asigura o rezistenta mai mare la rupere a stratului interior, care ar trebui sa preintampine in timp pierderea rezistentei la soc.

Difuzoarele Bowers & Wilkins
Utilizarea produsului KEVLAR la difuzoarele de frecvente inalte Bowers & Wilkins contribuie la asigurarea unei rezolutii acustice mai bune. Fibrele imbunatatesc timpul de raspuns precum si acuratetea sunetului transmis.

Manere LEO
(lighting Eccentric Objects) Surlyn pentru holuri largi. Avand in vedere ca Surlyn este la inceput incolor, acesta poate capata orice culoare, de la transparent, sidefiu, fluorescent, sclipitor la multicolor. In cazul manerelor, Surlyn aduce o contributie greu de ilustrat prin imagini, si anume o senzatie placuta la atingere, care a fost denumita uneori "senzatie de cald" sau "senzatie de moale", insa mai presus de orice materialu inspira calitate.




Pentru detalii suplimentare vizitati www.buildingonscience.dupont.ro sau contactati biroul DuPont Romania:


DuPont Romania
Sos. Bucuresti-Ploiesti nr 42-44, Baneasa Business & Technology Park, Cladirea B, et. 2, Bucuresti 013696
Tel: 031 620 41 08; Fax: 031 620 41 01; www.dupont.ro

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.