Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Două lofturi devin un singur apartament generos

Biroul Raad Studio din New York a lucrat la renovarea si reamenajarea a doua proprietati, pe care le-a transformat intr-un singur apartament cu o suprafata generoasa, in care elementul central este un perete perforat cu arce boltite.
loft
Robert Wright

Caramida aparenta si ancadramentele din metal vopsit in negru strabat in lung apartamentul din strada Franklin nr. 110, in zona Tribeca din Manhattan.

Echipa de la Raad Studio proiectase initial o casa pentru clienti, insa acestia au gasit ulterior cele doua apartamente care se potriveau mult mai bine cu noile cerinte de spatiu ale familiei.

Apartamentul cu cinci dormitoare a fost la baza compus din doua lofturi separate de un perete masiv din caramida. Echipa de la Raad Studio a ales sa unifice cele doua proprietati si sa pastreze respectivul perete astfel incat sa obtina un apartament cu dimensiuni generoase de aproximativ 370 metri patrati.

„Am facut o serie de cercetari si am descoperit ca peretele din caramida care separa cele doua proprietati este de fapt compus dintr-o serie de arce boltite”, spun reprezentantii studioului, fondat in 2004 de James Ramsey.

Prezenta acestor strapungeri a influentat organizarea interioara a spatiilor. Fiecare a fost decorat cu usi a caror tamplarie este din profile metalice, subtiri, vopsite in negru, care conduc spre diferitele incaperi din zona de zi.

Din punct de vedere functional, peretele actioneaza ca un element de separatie intre zona de zi si zona de noapte, spatiile private destinate doar membrilor familiei.

Interioarele sunt luminoase, au pardoseli dintr-o esenta deschisa de lemn si peretii sunt vopsiti in alb.

Accesul se face printr-un foaier cu pardoseala din beton, decorat cu plante si un pat de zi suprasimensionat. De aici se ajunge in zona bucatariei, unde o masa cu blat masiv din lemn poate gazdui pana la 12 persoane. Bucataria a fost organizata in lungul unui perete, fiind prevazuta cu o insula-bar pentru servit micul dejun, rafturi metalice, dulapuri vopsite in negru si pardoseala din beton.

O zona de relaxare a fost amenajata in partea opusa, intr-o zona care beneficiaza de lumina directa printr-o serie de ferestre. Spatiile organizate in lungul peretelui de caramida contin o zona media cu o canapea in „U”, unde incap familia si prietenii, o zona de joaca pentru copii si un dormitor matrimonial. Alte trei dormitoare, dintre care unul este folosit ca birou, au fost amenajate in zona privata, fiecare avand baia proprie.

„Pozitionarea spatiilor pe fiecare parte a arcelor a devenit o motivatie pentru a descoperi modul in care a fost realizat designul acestui apartament. In acest fel am putut sa punem in valoare scara elementelor prin juxtapunerea unor spatii mici, primitoare cu o zona principala, de mari dimensiuni”, mai spun cei de la Raad Studio.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva