Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum și-a construit un pompier casa de vis din nouă containere maritime

Sa-ti construiesti singur o casa din containere maritime uzate este mult mai complicat decat am fi tentati sa credem. Vorbim despre transformarea unor cutii din tabla cutata "debarcate" de sistemul de transport maritim global in ceva suficient de confortabil incat sa-l numesti acasa.
casa container
Airbnb

Cum faci sa impiedici podelele din metal sa vibreze atunci cand calci pe ele sau sa previi eliberarea in aerul pe care il respiri a substantelor chimice cu care au fost tratate containerele? Si nu in ultimul rand, cum faci in asa fel incat sa arate ca o casa?

Este exact genul de provocare care ii place lui Regan Foster, fost pompier, pasionat de DIY. Casa proiectata si construita de el impreuna cu sotia lui, Libby, undeva langa orasul american Denver este alcatuita din noua containere maritime, fiecare cu dimensiunile de 2,5 metri latime, 12 metri lungime si 3 metri inaltime, care formeaza o structura cu suprafata totala de 350 de metri patrati.

Casa are sapte dormitoare si cinci bai, incluzand si un apartament cu intrare separata in care locuieste mama lui Libby.

Inaltimea livingului generos depaseste 7 metri si jumatate, iar incaperea pare si mai spatioasa datorita unui perete din sticla glisant care se deschide catre patioul din spatele casei.

Desi containerele maritime pot fi stivuite usor si pot suporta greutati mari, Regan si arhitectul Joe Simmons de la BlueSky Studio, cu care s-a sfatuit in privinta designului, au fost nevoiti sa consolideze containerele lor in zonele din care au fost decupate ferestrele si usile. Totodata, au redus vibratiile pe lungimea containerelor prin sudarea unor placute suplimentare din otel pe profilele de tip C, pentru a le face mai rigide.

 

Pentru a evita contaminarea aerului cu substantele chimice folosite pentru tratarea pardoselilor din lemn pe care containerele le aveau initial, le-a inlocuit cu placaj special finisat si a instalat un sistem de incalzire prin pardoseala.


La interior, o mare parte din munca a facut-o chiar Regan. A montat, de exemplu, pardoselile din holuri, pentru care a folosit partial lemn recuperat. Si patul din dormitor este realizat dintr-o bucata de lemn obtinuta de Regan de la un pod abandonat.

A avut insa grija sa pastreze farmecul industrial al containerelor. Astfel, in timp ce peretii expusi la exterior au fost izolati si placati cu gips carton pe interior, peretii din interiorul casei si tavanele au ramas in mare parte neatinse, afisand vadit marturiile "carierei" lor anterioare.

In ceea ce-l priveste pe Regan, se pare ca si-a descoperit adevarata vocatie cu ocazia acestui proiect. Dupa finalizarea casei, barbatul a decis sa renunte la jobul de pompier pentru a lucra in domeniul imobiliar si al constructiilor.

Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb
Benjamin Rasmussen

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Credite credite