Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cladirea olimpica Water Cube a fost transformata in cel mai mare parc acvatic de interior

Cladirea olimpica Water Cube a fost transformata in cel mai mare parc acvatic de interior

Pentru Jocurile Olimpice din 2008 orasul Beijing a cheltuit o suma impresionanta care se ridica la 31 miliarde de euro pentru realizarea cladirilor emblematice acum atat de renumite in intreaga lume. Desi s-a crezut ca aceste investitii in arhitectura vor deveni atractii turistice si implicit vor genera bani la bugetul local, acest lucru nu s-a intamplat. Pentru a da o a doua viata Centrului National Acvatic, cunoscut tuturor drept Water Cube, echipa de la Forrec a fost solicitata in vederea schimbarii destinatiei cladirii. Astfel ca pe 8 august anul acesta, la doi ani de la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing, cladirea Water Cube a fost redeschisa publicului gazduiind cel mai mare parc acvatic acoperit din Asia. Avand tobogane ce se desfasoara pe inaltimea a sapte niveluri, o piscina cu valuri, un bar acvatic, circuite denumite Aqualoop, Ridehouse, Bullet Bowl si Speed Slide, vartejuri si "tornade marine" complexul desfasurat pe aproape 7000mp a fost luat cu asalt de vizitatori si turisti deopotriva. Exista totusi o smecherie la aceasta tranformare.

Intr-un oras in care venitul mediu pe luna este de 960 de yeni, echivalentul a 107euro, biletul de intrare in parc in valoare de 200yeni pentru un adult si de 160yeni pentru un copil indica faptul ca se pune mai mult accentul pe atragerea turistilor decat pe localnici. Pentru acesti bani, vizitatorii au acces in complex, inclusiv in zona de magazine, cafenele si la diferitele scene unde se prezinta spectacole variate. Facand un calcul se ajunge ca pentru accesul strict in zona parcului acvatic sa se plateasca 50/30yeni.

Vice-presedintele companiei Forrec, domnul Anthony Van Dam declara urmatoarele: "Cladirea Water Cube are o spatialitate dinamica. Tema primita de la clienti a constat in simpla cerinta de a dezvolta un concept de talie mondiala, in concordanta cu imaginea arhitecturala a cladirii si care sa isi traga seva din calitatile eterice ale interioarelor. A fost luat in calcul fiecare detaliu, de la iluminatul tehnic si mozaicurile din sticla pana la elemente de design personalizate si atractiile inedite".
Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva