Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cladire istorica readusa la viata dupa intense lucrari de renovare

Cladire istorica readusa la viata dupa intense lucrari de renovare

Amplasata pe un domeniu de 55ha, complexul de cladiri originale San Vittorino are o varsta de cateva sute de ani si de curand a fost supus unor lucrari de renovare si recompartimentare astfel incat sa se obtina 8 proprietati individuale - doua case avand 200mp respectiv 84mp (intr-o fosta capela medievala) si sase case/apartamente in corpul principal de cladire.

Pe parcursul ultimelor sute de ani, proprietatea aflata intr-o zona izolata a fost pe rand foisor, asezare religioasa si ferma, adunand si adapostind multe obiecte cu valoare istorica. Dezvoltatorii imobiliari Ultissimo Ltd au investit in lucrarile de renovare folosind in principal materiale existente si altele care sa se potriveasca, astfel incat sa nu fie alterat sarmul locului. Au avut grija sa conserve si sa puna in valoare diferitele perioade prin care au trecut cladirile, cum este cazul frescei din capela care a fost restaurata pentru a dezvalui pictura religioasa din sec. al VII-lea si cea din sec. al V-lea.

Pe langa elementele cu valoare istorica se regasesc materiale: ceramica de teracota care acopera pardoselile, grinzile din lemn masiv lasate aparent si obiecte: seminee deschise, obiecte sanitare sofisticate care alaturi de tehnologia de ultima oras asigura un grad ridicat de confort si o ambianta deosebita. Noile usi ale locuintelor sunt de fapt vechile usi reconditionate, care s-au pastrat foarte bine. Piatra si lemnul folosit la diferitele lucrari de reparatii au fost luate in mare parte, tot de pe proprietate si adaptate noilor cerinte. Unde a fost nevoie de produse noi s-a incercat completarea cu materiale cat mai apropiate de cele originale.

Nu au fost neglijate nici principiile ecologice legate de reciclarea apei de ploaie, folosita pentru irigarea proprietatii iar apa necesara in locuinte este pastrata intr-un mare rezervor, fiind captata dintr-un izvor de adancime.Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva