Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

China inaugureaza Gara de vest din Tianjin, o capodopera inginereasca

China inaugureaza Gara de vest din Tianjin, o capodopera inginereasca

Autor: Bridgette Meinhold

Lucrarile de constructie ale Garii de vest din Tianjin au fost finalizate la inceputul acestei luni si acum a intrat in functiune, devenind o statie importanta pe traseul liniei de mare viteza care leaga Shanghai de Beijing. Gara avand 24 de peroane asigura legatura intre liniile de transport regional si cele de mare viteza, intre zona comerciala din nord si centrul vechiului oras din sud. Proiectata de catre compania gmp Architekten, Gara de vest din Taijin se remarca prin volumul sub forma unei jumatati de cilindru, lung de 400m, care acopera spatiul de tranzit cu o impresionanta structura metalica si panouri translucide care lasa lumina soarelui sa patrunda in interior.

 

 

In 2007 compania gmp Architekten a castigat concursul pentru adjudecarea proiectului iar lucrarile de constructie au inceput imediat in 2008, durand doar doi ani si jumatate. Noua gara este o interpretare contemporana a vechilor gari cu structura asemanatoare catedralelor care erau foarte apreciate in trecut. Volumul ce poate fi incadrat aproape intr-un patrat are 24 de peroane care pornesc de pe laterale si se dezvolta paralele cu liniile de cale ferata, toate fiind legate de o nava centrala. Acest spatiu central este acoperit de o structura metalica tesuta, rezultand o panza cu ochiuri romboidale care sprijina vitrajele. In zona de maxim a curburii suprafata vitrata este aproape opaca ajutand la mentinerea unei temperaturi confortabile prin rspingerea razelor solare iar pe masura ce se coboara catre lateralele semicilindrului vitrajele devin clare pentru a lasa lumina sa patrunda in interior. Lumina naturala este foarte importanta mai ales in zona acoperita a peroanelor, unde se creaza o atmosfera placuta si aerisita care ii ajuta pe calatori sa se orienteze mai bine.

 

Accesul in gara se poate face fie traversand pietele mari amenajate pe laturile de nord si de sud sau prin portile boltite, cu arce in consola. Marimea pietelor si a intrarilor ofera o idee despre importanta acestei gari atat pentru calatori cat si pentru mediul de afaceri si municipalitate. In momentul in care calatorul patrunde in holul mare al garii este intampinat de linii clare, finisaje elegante, o atmosfera placuta, un spatiu curat si bine dotat cu echipamente de ultima ora, toate pentru a asigura un tranzit rapid si placut. Lifturi si escalatoare asigura transportul persoanelor din zona centrala la fiecare peron in parte.

Aceasta gara este un punct important in reteaua de tenuri rapide din China dar in acelasi timp este si un proiect de dezvoltare important in cadrul evolutiei urbane a orasului Tianjin.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

China inaugureaza Gara de vest din Tianjin, o capodopera inginereasca

Aceste căsuțe locuibile din lemn sunt foarte eficiente din punctul de vedere al consumului energetic. Sunt construite doar din materiale eco-friendly și sunt foarte rezistente la intemperii. Dacă doriți să vă integrați cu adevărat în natură și să depindeți cât mai puțin de furnizorii de utilități, atunci puteți implementa diverse idei eco, precum montarea unor panouri solare, a unei sobe pe lemne sau altele.

Compartimentarea și echiparea acestor căsuțe din lemn se poate realiza după nevoile și cerințele clienților. Dacă vreți să locuiți într-un tiny house, atunci ar fi bine să vă asumați lucrul acesta și să fiți conștienți că spațiul de care dispuneți este mai mic decât spațiul dintr-un apartament cu două-trei camere sau spațiul dintr-o casă. Traiul zilnic într-o astfel de căsuță mică presupune o bună organizare a spațiului, dar și o deconectare de la viața de oraș. Trebuie să fiți mulțumiți cu ceea ce aveți și să vă creați o viață simplă, întorcându-vă mereu la esența lucrurilor care contează cu adevărat.

China inaugureaza Gara de vest din Tianjin, o capodopera inginereasca
China inaugureaza Gara de vest din Tianjin, o capodopera inginereasca

Cum decizi care este culoarea potrivită?

Culoarea este un aspect ce ține atât de preferințele personale, cât și de modul în care arată clădirea unde va avea loc montajul. În general, cele mai multe jaluzele exterioare de aluminiu sunt disponibile pe alb sau gri. În ceea ce privește selecția altei nuanțe, se va ține cont de culoarea fațadei sau a tencuielii decorative. Lamela poate fi bej, roșie, galbenă, verde, albastră sau maro. Pe lângă aceste alternative, se poate alege un argintiu mai închis.

Calitatea va fi la același nivel, indiferent de opțiunea dorită. Tabla de acoperire și profilele de ghidare se vor adapta aceleași culori.

Cum se poate realiza montajul?

Montajul se poate realiza atât direct pe geam, cât și între spaleții acestuia. Casetele confecționate din purenit sunt în momentul actual una dintre cele mai apreciate alternative. Acestea nu absorb apă și au în componență un material ignifug, care este ușor și aduce proprietăți izolatoare foarte bune.

Pentru prinderea plăcii se poate folosi profilul L sau orice alt profil de prindere. Dacă îți dorești mai mult de atât, ai posibilitatea de a integra o sită antiinsecte. Aceasta va proteja interiorul împotriva dăunătorilor, precum și a impurităților aduse din exterior. În cazul în care optezi pentru o astfel de opțiune, ține cont de faptul că va fi necesară mai multă îngrijire și îndepărtarea prafului în mod constant. Carcasa și ghidajele sunt vopsite în câmp electrostatic, ceea ce garantează o durată de viață îndelungată.

Cum alegi ele mai bune jaluzele exterioare din aluminiu?

Achiziția pe termen lung a unui astfel de produs sporește confortul în spațiul comercial, însă trebuie să te asiguri că optezi pentru un model de calitate de la bun început.

Iată ce alternative poți lua în calcul:

● Jaluzelele exterioare C65-C80-F80: Aceste jaluzele au întrebuințare multilaterală, având secțiunea transversală lamelă în forma literei C și lățimea de 80mm. Profilul superior are măsurile de 56x58mm, fiind zincat și deschis în partea de jos.
● Jaluzele exterioare INT 50 - Ext 50: Profilul superior al acestor jaluzele are măsurile de 40x40 mm, iar cel inferior de 49x12 mm. Se pot acționa mai multe jaluzele de acest tip cu un singur motor, prin intermediul unui întrerupător.
● Jaluzele exterioare Z70-Z90: Acesta este cel mai utilizat model de jaluzele din aluminiu. După cum sugerează și denumirea, secțiunea transversală are forma literei Z. Această caracteristică asigură rezistență la vânturi de până la 80km/h și o bună etanșeitate fonică.

Gama de jaluzele exterioare din aluminiu o găsești aici.

Prețurile din tabeluri sunt pentru o unitate și nu includ montajul. În formularul de comandă, este necesar să completezi spațiile, iar apoi vei primi o ofertă personalizată pe email. Garanția oferită este valabilă timp de 2 ani din momentul efectuării comenzii. Oricare ar fi alegerea finală, termenul de execuție va fi de 2-3 săptămâni, singură excepție fiind vopsirea RAL care prelungește această durată. Comandă jaluzele exterioare de aluminiu și vei avea posibilitatea de a regla intensitatea luminii mai ușor în spațiul comercial, ceea ce va spori productivitatea angajaților la locul de muncă.

China inaugureaza Gara de vest din Tianjin, o capodopera inginereasca
China inaugureaza Gara de vest din Tianjin, o capodopera inginereasca

Sistemul prin care se distribuie aerul filtrat in fiecare incapere este format din tubulatura flexibila antibacteriana si alte componente necesare pentru instalarea completa. Tubulatura antibacteriana garanteaza un mediu sanatos in interior, intrucat sunt realizate in asa fel incat in conductele interne sa nu se formeze bacterii, ciuperci, mucegai. Totodata, asigurand un aer sanatos in interior se previn alergiile, astmul si alte probleme respiratorii. Un alt avantaj ar fi ca fiind un mediu etans, nu apar pierderi de presiune si aerul este distribuit uniform in incaperi. O astfel tubulatura ventilatie utilizata de cei de la Altecovent este HeatPex Aria.

HeatPex Aria

Acest sistem de tubulatura are printre cele mai ridicate grade de etanseitate si poate fi adaptat la diverse configuratii. Interiorul tubului are captuseala antibacteriana, este flexibil, dar in acelasi timp extrem de rezistent la strivire.

Acest sistem asigura:

● eficienta energetica ridicata datorita pierderilor reduse de caldura;
● aer proaspat furnizat in intreaga locuinta;
● reducerea poluarii fonice exterioare;
● conditii de viata imbunatatite pentru persoanele ce sufera de astm, alergii sau alte insuficiente respiratorii;
● mirosuri neplacute eliminate;
● control al umiditatii si condensului din locuinta.

Aceste conducte sunt in topul celor care respecta inalte nivele de etanseitate - ATC 1. Asta inseamna ca locatarii se vor bucura de costuri de operare reduse si aer de calitate inalta.

HeatPex Aria Aduro

China inaugureaza Gara de vest din Tianjin, o capodopera inginereasca

Din componenta materialului usor si durabil din care este realizat HeatPex Aria Aduro face parte si grafitul, ce ofera rezistenta la ciuperci, mucegai si bacterii. Acesta se potriveste majoritatii unitatilor HRV de pe piata. HeaptPex Aria si HeatPex Aria Aduro pot fi combinate, astfel incat sa se obtina un sistem complet de distributie a aerului pentru ventilatiile centralizate.

Designul este ingenios, se instaleaza rapid, ofera un nivel ridicat de izolare si etanseitate. Sistemul HeatPex Aria dispune de tehnologia OneClick, ceea ce face ca imbinarea cu elementele HeatPex Aria Aduro sa fie mai rapida si mai usoara ca oricand. La fel ca primul sistem reduce pierderile de caldura si previne aparitia condensului. Functionarea sistemelor este silentioasa si mai ieftina fata de alte tipuri de sisteme. Un astfel de sistem are o greutate de 9 ori mai mica fata de un sistem traditional metalic.

Proiect reusit, realizat de echipa Altecovent

Este important sa colaborati cu aceeasi echipa de la care va doriti sa achizitionati sistemul de ventilatie pentru locuinta voastra. Astfel se vor evita carotarile inutile ale peretilor, traseele de tubulatura vor fi optimizate, iar timpul de implementare a ventilatiei este redus. Spre exemplu, pentru o locuinta de 120 mp vor fi necesare intre 15-30 de carotari.

Cei de la Altecovent ofera consultanta gratuita, iar acestia ofera solutia optima in functie de planul arhitectural al locuintei si bugetul disponibil. Carotarea peretilor nu este un proces care sa va ingrijoreze. Se face cu ajutorul diamantului, nu necesita o forta brutala de spargere, deci nu vor exista zgomote extreme, spatiul de lucru va fi curat si durata carotarii este mai scurta spre deosebire de alte metode. Totodata, carotarea diamantata poate fi utilizata pe pereti construiti din diverse materiale: beton, beton armat, caramida, BCA, piatra naturala. Gaurile sunt executate in mod profesional, rapid, ceea ce duce si la reducerea costurilor de executie. Procedeul este de o precizie ridicata, gaurile vor fi perfecte si, datorita faptului ca nu vor exista socuri sau vibratii, nici structura peretilor nu va fi afectata.

Descoperiti pe ventilatiecurecuperarecaldura.ro mai multe informatii despre sistemele de ventilatie si vizualizati catalogul de produse disponibile, ce au toate informatiile necesare precizate.

G-TEX SUPREME
G-TEX SUPREME
China inaugureaza Gara de vest din Tianjin, o capodopera inginereasca

2. Nu căuta materialele cele mai ieftine!

De cele mai multe ori, oamenii sunt în căutarea celor mai ieftine materiale pentru a restrânge cât mai mult bugetul. Bineînțeles, asta nu înseamnă că cele mai bune materiale sunt cele mai scumpe. Pentru a avea un apartament frumos renovat, dar rezistent pe o perioadă foarte mare de timp, este bine să investești și în materiale de calitate.

Echipa Mati Design Construct te ajută să aleg materialele care se potrivesc cel mai bine pentru proiectul tău, la cele mai avantajoase prețuri!

Noi știm ce să îți recomandăm, iar satisfacția noastră cea mai mare este atunci când tu ești mulțumit de rezultatul final!

3. Alegerea unui personal necalificat

Înainte de a te apuca de renovat, te gândești dacă să apelezi la meșterii găsiți pe OLX sau la o firmă de amenajări interioare sau o firmă zugrăvit profesionistă.

Ei bine, fiind o firmă de amenajări interioare profesionistă, te sfătuim să alegi un personal calificat.

De multe ori ne-am aflat în situația în care persoanele ne-au cerut ajutorul atunci când au fost dezamăgiți de meșterii necalificați.

De cele mai multe ori, persoanele necalificate te vor lăsa cu treabă neterminată și vei ajunge să investești mult mai mult decât ți-ai propus. Într-un final, vei ajunge să apelezi la o firmă de zugrăvit profesionistă, iar costurile totale adunate vor fi peste bugetul inițial!

Pentru a nu pierde timpul, pentru a te asigura că toată treaba va decurge bine, te sfătuim să alegi o firmă cu personal calificat așa cum suntem noi: Mati Design Construct!

China inaugureaza Gara de vest din Tianjin, o capodopera inginereasca

4. Viziunea asupra rezultatului final

Înainte de a te apuca de zugrăvit, asigură-te că ai o viziune de ansamblu asupra rezultatului final. Te sfătuim să îți notezi toate ideile pe care le ai, dar și cum ți-ai dori să arate apartamentul.

Apoi, sună-ne la unul dintre numerele de telefon: 0763.363.030 sau 0734.633.357 și ne întâlnim la o cafea să discutăm despre apartamentul visurilor tale! Totul este GRATUIT!

Noi îți oferim cele mai bune sfaturi și te ajutăm să iei deciziile potrivite!

5. Nu știi în ce constă renovarea unui apartament!

Din nou, cu aceste lucruri te putem ajuta noi! Echipa noastră calificată îți va explica pas cu pas în ce constă renovarea unui apartament de la zero, de ce materiale ai nevoie, dar și cât timp este necesar pentru ca apartamentul să fie renovat așa cum ți-ai dorit!

Rezultatul final este pe măsura investițiilor făcute. De aceea, pentru un cost estimativ sau un preț zugrăvit apartament, te așteptam să ne contactezi la numerele de telefon de mai sus

Echipa Mati Design Construct îți stă la dispoziție! Te ajutăm cu costurile estimative, cu cele mai bune sfaturi, dar și cu soluții personalizate pentru ca apartamentul tău să fie amenajat exact așa cum ți-ai imaginat!

China inaugureaza Gara de vest din Tianjin, o capodopera inginereasca

CARACTERISTICI ȘI BENEFICII

Rezistență la vânt
Până la încărcarea de vânt clasa 5 conform standardului european EN 12424 (până la 150km/h)
Este complet operațională chiar și sub vânt puternic

Tehnologie inovatoare de antrenare PUSH-PULL
Conformă cu directiva 2014/34/EU
ExII 2 G/D, Ex h T4 135°C, Ex db ia e IIC T4 EPL Gb, Ex tb ia IIIB 135°C EPL Db, CE 0029 APRAGAZ 17 ATEX 0157 X, T ambiant -10°C to 55°C

Proiectată pentru trafic intensiv
Viteză mare de deschidere și închidere pentru un număr mare de cicluri

Protejează împotriva vremii nefavorabile
Etanșare superioară pe întreg perimetrul ușii

Sigură pentru personal și echipamente
Perdeaua flexibilă fără elemente rigide evită rănirile și pagubele

Evitați pauzele de producție în cazul lovirii accidentale
Cortina ușii se reinserează automat

Apartament Brașov
Apartament Brașov

Apartament Brașov cu pereții umezi, inainte de aplicarea produselor pentru hidroizolare

Apartament cu pereții umezi
Apartament cu pereții umezi

Apartament în care umezeala urcă prin pereți până la înălțimea de peste un metru

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.