Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cat de importanta este izolarea locuintei?

Cat de importanta este izolarea locuintei?
Dacă nu vizualizezi corect acest newsletter click aici.
     
 
  Rockwool 4 in 1 - Cel mai bine pastrat secret  
 
 
Rockwool Create and Protect
 
 
  În afacerea noastră, protecţia termică este esenţială. Pentru a ne diferenţia într-adevăr de concurenţi, trebuie să precizăm cele patru beneficii suplimentare ale vatei minerale bazaltice. Pentru că obţinem produsele noastre din resurse inepuizabile de rocă, suntem capabili să oferim o combinaţie de neegalat în ceea ce priveşte sustenabilitatea, rezistenţa la foc, acustica superioară şi durabilitatea fără rival. Aceste beneficii – pe care noi le numim „ROCKWOOL 4 în 1” – sunt unele dintre cele mai bine păstrate secrete ale noastre. Acum este timpul să le scoatem la iveală şi să vorbim lumii despre ele.  
 
 
Cât de importantă este izolarea locuinţei?
 
 
  Pe o scară de la 1 la 10, 1 fiind nesemnificativ şi 10 extrem de important, am spune că ne aflăm undeva la 9, şi asta pentru a nu fi foarte subiectivi în privinţa acestei dezbateri, ci doar să ne facem datoria de informare, lăsând decizia finală la libera alegere a consumatorului.

Cu toţii am auzit vorbindu-se despre sustenabilitate, protecţia mediului înconjurator sau economisirea energiei electrice. Câţi dintre noi ştim însă că, şi la nivel individual, se pot face multe lucruri, lucruri care au un impact pozitiv atât asupra noastră, cât şi a celor din jur ?

Izolarea locuinţei este una dintre cele mai bune acţiuni pe care le puteţi face în calitate de proprietar al unei case. Dacă vorbim de construcţii noi, acestea vin deja cu un plan de izolare în etapa de proiectare, orice arhitect şi constructor „responsabil” fiind conştient de avantajele clădirilor cu consum redus de energie. De asemenea, şi construcţiile mai vechi pot fi izolate în orice moment, mai ales dacă vă confruntaţi cu anumite pierderi de caldură şi consecinţele lor imediate.

Mai mult, izolarea locuinţei depinde foarte mult de materialul izolant folosit. Aşadar, o izolare corectă, cu materiale adecvate fiecărei suprafeţe în parte şi cu o aplicare corespunzătoare, nu poate să aducă decât beneficii proprietarului.
Vata minerală este unul dintre cele mai recomandate şi utilizate materiale, atât la interior, cât şi la exterior.

Aşadar, lista avantajelor izolării cu vata minerală este „deschisa” de:

- reducerea consumului de energie, cu alte cuvinte facturi mai mici la intreţinere, datorită eliminării pierderilor de căldură pe timpul iernii şi menţinerea unei temperaturi moderate vara; aşadar, o investiţie pe termen lung.

- reducerea emisiilor de CO2 care rezultă într-o calitate mai bună a aerului respirabil, dar şi un impact mai puţin nociv asupra mediului înconjurător;

- siguranţa la foc este un alt criteriu demn de luat în considerare. În caz de incendiu, alegerea materialelor de izolare devine un factor cheie ce influenţează pierderile de vieţi sau pagubele materiale ori ecologice. Astfel, vata minerală este incombustibilă (clasa de reacţie la foc A1) şi rezistentă la temperaturi ce depăşesc 1000 de grade Celsius.

- confortul acustic vine odată cu izolarea locuinţei. Percepţia zgomotului exterior influenţează confortul la interior. Aşadar, un cămin izolat ajuta la menţinerea zgomotului la un nivel la care nu perturbă activitatea efectuată într-un spaţiu limitat.

Acestea fiind spuse, sperăm că v-am demonstrat cât de importantă este izolarea locuinţei într-o societate în care resursele sunt din ce în ce mai limitate.

 
 
  Rockwool 4 in 1  
 
 
 
Rockwool Romania SRL
Ocna Sibiului nr. 46-48, Sector 1
014011 Bucureşti, România
tel: + 40 212 334 440
fax: + 40 212 334 441


Rockwoool
www.rockwool.ro
info@rockwool.ro

Rockwoool
{TEXT_FOOTER}

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ROCKWOOL ROMANIA