Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Construita pe terenul ocupat in trecut de o veche casa, flancata pe ambele laturi de alte doua imobile aceasta locuinta a fost proiectata avand organizarea interioara a spatiilor asemeni unei coroane de copac. Amplasat intr-un cartier bine pastrat din sectorul 6 al Parisului, volumul nou inca pastreaza pe trei dintre laturi peretii originali, serivindu-i drept limite. Doar prin fatada integral vitrata dinspre sud se poate observa anvergura interventiei, oferind o prezentare succinta a complexitatii volumetrice a spatiilor interioare.

 

Chiar daca spatiile sunt aranjate ierarhizat, la diferite niveluri, importante sunt relatiile ce se stabilesc intre ele prin intermediul scarilor. Acestea au fost construite in jurul unui nucleu opac ce contine grupurile sanitare, iar de pe fiecare rampa se poate ajunge la un alt nivel, intr-o alta camera cu o alta functiune. Nivelurile si cotele la care au fost pozitionate platformele sunt strans relationate cu cladirile cu care se invecineaza, pastrand proportiile.

 

Faptul ca nu a fost nevoie ca nici o camera sa fie compartimentata, inchisa (exceptie facand doar baile) inseamna ca la interior locuinta se bucura de continuitate intre functiuni, de la subsol pana la terasa de pe acoperis. Structura, integral realizata din otel, se compune din plansee iesite in consola care pornesc din nucleul central. Peretii pastrati au fost pusi in evidenta prin mentinerea unei distante intre ei si structura noua, iar la nivelul decoratiei au fost impodobiti cu volume din beton care sunt folosite pe post de mobila incastrata.

 

Alegerea materialelor sustine ideea designului: inchiderile nucleului central, pardoselile si tavanele au fost integral placate cu lemn de acacia, a carui culoare si textura contrasteaza placut cu albul tencuielii aplicate pe peretii exteriori.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes
Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Când alegeți o saltea, să luați în considerare preferințele personale, cum ar fi fermitatea, dimensiunea și materialul. Este important să alegeți o saltea care să ofere suport adecvat corpului, în special pentru zona lombară și pentru coloana vertebrală.
Acestea pot, de asemenea, să ajute la reducerea mișcărilor din timpul somnului, deoarece saltelele premium Ami White se pot personaliza, având ca și opțiuni arcuri moi, medii sau tari, ceea ce poate ajuta la obținerea unui somn mai profund și mai odihnitor.

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

De asemenea, în momentul în care personalizați patul Ami White, se face un decupaj și după plinta parchetului, pentru a vă oferi stabilitate, a nu face zgomote, a nu se clatina în timpul somnului sau când copiii vor să sară în pat.
În general, atât salteaua, cât și patul trebuie să fie înlocuite mai repede de 5 ani, spun specialiștii, dar Ami White iți oferă garanție 10 ani pentru structura patului și 5 ani pentru saltea.

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Somnul odihnitor este esențial pentru a ne menține sănătatea și bunăstarea fizică și mentală. Există multi factori care pot afecta calitatea somnului, dar unul dintre cele mai importante este confortul patului pe care dormim. Paturile boxspring sunt o soluție populară pentru a obține un somn odihnitor și confortabil.

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Paturile boxspring sunt alcătuite dintr-un cadru de lemn masiv, in boxurile paturilor sunt peste 1200 de arcuri impachetate individual si o saltea cu arcuri pe care o puteti personaliza in functie de greutatea si preferintele fiecarui partener. Acestea sunt proiectate pentru a oferi un nivel superior de suport și confort pentru somn. Cele mai multe modele au un design cu două straturi, cu un strat mai gros pentru baza și un strat mai subțire pentru pernă. Această construcție oferă un nivel mai mare de confort și susținere decât alte tipuri de paturi.

Unul dintre avantajele paturilor boxspring este că acestea ajută la redistribuirea greutății corpului în timpul somnului. Acest lucru poate reduce presiunea exercitată asupra anumitor puncte de presiune ale corpului, precum umerii, șoldurile și genunchii, ceea ce poate duce la durere și disconfort în timpul somnului. În plus, boxspringurile pot reduce mișcările involuntare în timpul somnului, permițând astfel o mai mare odihnă și un somn mai profund.

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Paturile boxspring sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și stiluri, ceea ce le face potrivite pentru orice dormitor. Acestea sunt, de asemenea, disponibile în diferite niveluri de fermitate, astfel încât să puteți alege ceea ce se potrivește cel mai bine preferințelor dumneavoastră personale. De exemplu, dacă preferați o saltea mai fermă, puteți alege intre arcuri moi, medii sau tari.

Deși paturile boxspring sunt un pic mai scumpe decât alte tipuri de paturi, acestea pot fi o investiție bună în sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. Un somn odihnitor poate avea un impact pozitiv asupra stării de spirit, nivelului de energie și performanței zilnice. În plus, un somn bun poate ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul și bolile de inimă.

lda-audio-tech-ps-15tn-difuzor-tip-horn-en54-24_6703.jpg
lda-audio-tech-ps-15tn-difuzor-tip-horn-en54-24_6703.jpg
lda-audio-tech-vtx-15tn-coloana-audio-2-x-2-5-0-75-en54-24_6704.jpg
lda-audio-tech-vtx-15tn-coloana-audio-2-x-2-5-0-75-en54-24_6704.jpg
lda-audio-tech-vtx-60tn-coloana-audio-8-x-2-5-en54-24_6705.jpg
lda-audio-tech-vtx-60tn-coloana-audio-8-x-2-5-en54-24_6705.jpg
lda-audio-tech-vtx-90tn-coloana-audio-12-x-2-5-en54-24_6706.jpg
lda-audio-tech-vtx-90tn-coloana-audio-12-x-2-5-en54-24_6706.jpg
Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Riscurile privării de lumină naturală: Anxietate, depresie, stres general
Conform cercetării VELUX România, 54% dintre respondenți resimt efecte precum stres, dezorientare sau anxietate în momentul în care se trezesc într-o încăpere întunecată. Astfel, 30% din eșantion s-a declarat dezorientat și trist la momentul trezirii din somn într-o cameră fără lumina naturală , 12% - anxios și stresat, respectiv 12% - deprimat și trist.

”Ne petrecem aproximativ 90% din timp în interior, în condiții de iluminare artificială și cu expunere redusă la lumina soarelui. Asta ne deconectează de ritmul în care organismul nostru funcționează și duce la o scădere a dispoziției și la o calitate slabă a somnului. De aceea e nevoie să ne expunem la lumina zilei pentru că ne poate îmbunătăți starea de spirit, poate reduce anxietatea, simptomele de depresie și poate regla răspunsul organismului la stres. În același timp, lumina naturală crește capacitatea de învățare și concentrare, iar studiile arată că poate influența zonele creierului implicate în reglarea emoțională”, declară Mirona Păun, psiholog.

În ceea ce privește măsurile care se pot lua pentru a crește nivelul de conștientizare al efectelor lipsei luminii naturale din casele românilor, prima ar fi informarea și educarea populației în această direcție.

Majoritatea respondenților (62%) consideră ca trebuie făcut mai mult pentru educarea publicului cu privire la impactul luminii naturale asupra sănătății mintale, femeile exprimând această părere într-o măsură mai mare (67%), comparativ cu bărbații (57%).

”VELUX se angajează să promoveze o viață mai bună prin intermediul luminii naturale, iar acest lucru se vede în primul rând în soluțiile și produsele oferite, proiectate mereu cu obiectivul de a aduce o îmbunătățire a bunăstării mentale și fizice. Mai multă lumină naturală în casele noastre înseamnă automat și o calitate generală a vieții mai bună. Astăzi este 20 martie, Ziua Mondială a Fericirii, iată un moment oportun pentru rezoluții și măsuri sănătoase și necesare”, declară Noemi Ritea, Director de Piață VELUX Romania și Moldova.

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Greutatea redusă este un plus la montaj

Plexiglasul este mult mai ușor decât sticla, lucru care face în primul rând ca ferestrele din plexiglas să fie mai ușor de instalat și de manevrat. Acest aspect poate fi important de luat în calcul atunci când instalați ferestre de dimensiuni mari sau în locuri greu accesibile.

Transparența este 100%

Ferestrele din plexiglas sunt la fel de transparente ca cele din sticlă, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura de aceeași cantitate de lumină naturală. Plexiglasul are, de asemenea, proprietăți optice superioare sticlei, ceea ce înseamnă că poate fi mai transparent și mai clar decât sticla.

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Izolația termică este mai bună la plexiglas

Ferestrele din plexiglas oferă o izolație termică mai bună decât cele din sticlă. Acest lucru se datorează faptului că plexiglasul are o conductivitate termică mai mică decât sticla, astfel că transferul de căldură între interiorul și exteriorul clădirii este mai redus, ceea ce poate reduce costurile de încălzire și de răcire.

Reducerea zgomotului se face la fel ca si la sticlă, în funcție de grosimea plăcii

Ferestrele din plexiglas pot reduce nivelul de zgomot din exterior, mai ales dacă acestea sunt realizate din plăci de plexiglas mai groase. Acest lucru poate fi important în zonele aglomerate sau în apropierea drumurilor sau aeroporturilor.

Personalizarea ferestrelor din plexiglas se realizează foarte usor

Plexiglasul este un material plastic versatil care poate fi tăiat și frezat pentru a crea ferestre personalizate, în funcție de necesitățile și preferințele personale. Plexiglasul poate fi, de asemenea, vopsit sau imprimat cu modele și culori diferite, asadar personalizarea este un avantaj in plus comparativ cu sticla. Se poate opta, spre exemplu, pentru plexiglas sablat sau pentru plexiglas satinat. Prelucrearea plăcilor plexiglas poate fi realizată într-o varietate de moduri, utilizând unelte și tehnici diferite, pentru a crea produse și componente din acest material.

Ferestrele din plexiglas reprezintă o variantă excelentă la ferestrele din sticlă, avantajele prezentate mai sus, precum durabilitatea, greutatea redusă, transparența, izolația termică foarte bună (transferul de caldură nu este permis ușor), reducerea zgomotului și posibilitățile de personalizare constituind un plus pentru plexiglas in comparatie cu sticla.

URSA GOLD SF 32 h-Vk.jpg
URSA GOLD SF 32 h-Vk.jpg
Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Unitățile Duplex Inter au fost proiectate pentru interior asigurând o ventilație echilibrată în sălile de clasă. Aceste unități sunt caracteristice pentru eficientă ridicată a recuperatorului, nivele de zgomot foarte scăzute și consum redus de energie și respectă normele în vigoare pentru nivelul de aer recomandat unei săli de clasă.

- control automat al nivelului de CO2
- eficiență de recuperare a căldurii de până la 93%
- nivel de zgomot sub 35 dB la 750 m³/h
- ventilație fără tubulatură, ideală pentru orice tip de clădire
- nivel optim de umiditate
- 25 m³/oră per elev și 50 m³/oră per profesor

 

Soluții de ventilație în școli: economii la facturi pentru instituții

Dincolo de aspectele legate de sănătate, implementarea unui sistem de ventilare mecanică într-o școală poate reduce facturile la energie și căldură.

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

”În cadrul acestor instituții am livrat unități de ventilație care asigură un aport permanent de aer proaspăt pe durata cursurilor, temperatură constantă, la un nivel de funcționare extrem de silențios. Un alt mare avantaj este că sistemul asigură un flux aer curat permanent în incinte, reducând gradul de transmitere a virusurilor cu până la 80%.” Dorin Șalamac, director ATREA România.

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Studiu de caz: ventilația în școli - Liceul ”Mihai Viteazul”

 

La liceul Mihai Viteazul ATREA România a furnizat un sistem de ventilare care ajustează debitul de aer în funcție de numărul de elevi prezenți folosind un senzor de CO2 care este un monitor excelent al calității aerului.

 

Clasa face parte dintr-un proiect pilot, este renovată la standarde A+, situată la etajul 1, în mijlocul clădrii, cu orientare spre latura vestică.

Implementarea sistemului de ventilare la nivelul clasei are mai multe obiective.

 

Ventilația nu reduce doar riscul de răspândire al virușilor. Studiile au arătat că aceasta poate îmbunătăți, de asemenea, concentrarea, performanța cognitivă și productivitatea elevilor - pe lângă faptul că reduce o serie de simptome respiratorii.

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Folosind recuperare de căldură, centralele ATREA generează un flux permanent de aer proaspăt dar fără a scădea sau ridica temperatura din interior. Unitățile de învățamânt pot economisi până la 210.000 lei pe an prin instalarea sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură.

 

De exemplu, pe an recuperăm aproximativ 4.158 lei doar pe o sală de clasă unde există montat un sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Țînând cont că într-o școală avem în jur de 50 de clase, suma economisită într-un an poate ajunge la aproximativ 210.000 lei. În momentul de față acești bani se pierd prin energia termică aruncată la propriu pe geam.

Casa Escalier din Paris propusa de Moussafir Architectes Associes

Deși ne gândim că aerul adus din afară este aer ”proaspăt”, acesta poate fi contaminat în funcție de distanța față de drumuri, clădiri industriale, etc. De aceea, Unitățile ATRE Duplex Inter au filtre încorporate care filtrează aerul evacuat și aerul adus din exterior. Astfel aerul introdus care intră în clasă asigură reducerea la minim a nivelului de poluare, iar aerul introdus chiar este ”proaspăt”.

 

Temperatura camerei rămâne constantă: ventilația automată cu ajutorul recuperării de căldură transferă căldura din aerul extras în aerul care intră, fără nicio contaminare încrucișată. Acest lucru înseamnă că căldura este reținută în clasă în timp ce aerul este ventilat. Adăugarea unui senzor de CO2 la sistem înseamnă că fluxurile de alimentare și de extracție cresc și scad în funcție de nivelurile de CO2 - în funcție de numărul de persoane din incintă.

Tratamente pardoseli din marmura.jpg
Tratamente pardoseli din marmura.jpg

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.