Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Au fost finalizate lucrările de consolidare la casa celebrei Miţa Biciclista (Foto)

Constructorul spaniol Mantor a finalizat lucrarile de consolidare a cladirii istorice Mita Biciclista din Piata Amzei. Incepute in 2017, lucrarile au fost coordonate de antreprenorii spanioli Tomas Manjon, Diego Stuyck si David Tortosa, in acest proiect fiind implicati in total sute de oameni.
Au fost finalizate lucrările de consolidare la casa celebrei Miţa Biciclista (Foto)
Mantor
„Nu aveam experienta intr-o lucrare similara. Aveam multe experiente in constructii noi, dar nu facusem niciodata o restaurare. Si aici nu vorbim de o restaurare oarecare, ci de restaurarea unei cladiri protejate, monument istoric, cu o fatada plina de detalii si sculpturi. Intr-un singur cuvant, a fost vorba de arta. Noi eram obisnuiti sa lucram cu muncitori, iar aici a fost nevoie sa lucram cu artisti. Am fost obligati sa pastram orice detaliu din casa originala.

Apoi, locatia a fost una ultracentrala, cu acces greu pentru un santier. Casa este situata langa Ambasada Frantei, asa ca au existat si restrictii suplimentare. A trebuit sa desfiintam si un corp din spatele cladirii. Am facut-o caramida cu caramida”, a spus Tomas Manjon, co-fondator Mantor, se arata intr-un comunicat de presa.

Lucrarile de consolidare s-au desfasurat in doua faze: prima, de structura si o parte din instalatii, a durat doi ani, iar cea de-a doua, pentru finisaje si restul instalatiilor, a durat inca un an si doua luni.
Au fost finalizate lucrările de consolidare la casa celebrei Miţa Biciclista (Foto)
Mantor
Cladirea Mita Biciclista din Piata Amzei a fost construita la inceputul secolului al XX-lea, cu fatada in stil Art Nouveau, dupa un proiect realizat de arhitectul Nicolae C. Mihaescu si renovata in anul 1980. Imobilul, declarat monument de arhitectura in stil baroc, a ramas un simbol al Capitalei datorita notorietatii Mariei Mihaiescu, curtezana celebra si prima femeie din Bucuresti care a mers pe bicicleta, conform unor surse jurnalistice, se mai precizeaza in comunicat.
Terasa Gangll
Mantor
Terasa Gangll
„Restaurarea a presupus un fel de calatorie in timp prin care am readus la viata o cladire abandonata de ani de zile. Arhitect a fost doamna Constanta Carp, a carei experienta in astfel de proiecte a contat enorm. Am intampinat si unele situatii neprevazute. Cand faci o casa de la zero, stii cam ce pasi trebuie sa urmezi.

Acum, practic am demontat toata casa pentru a consolida structura de rezistenta si apoi am pus toate lucrurile la loc. Au existat si surprize placute, ca de exemplu momentul in care am gasit un pistol din perioada interbelica ascuns intre caramizi.

Cladirea este o adevarata minune si a fost o placere sa lucram la ea. Am reparat ceea ce stricase timpul. Ne-am extins aria de competenta! In prezent lucram la un proiect de avangarda in care integram multe elemente de la o fatada existenta. Ne propunem sa recuperam si sa punem in valoare si constructiile valoroase concepute de arhitecti valorosi in urma cu zeci, daca nu chiar sute de ani”, a mai spus Tomas Manjon.
Au fost finalizate lucrările de consolidare la casa celebrei Miţa Biciclista (Foto)
Mantor
Investitia s-a ridicat la 4,5 milioane de euro.
Cladirea Mita Biciclista din Piata Amzei inainte de renovare
Cladirea Mita Biciclista din Piata Amzei inainte de renovare

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva