Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

5 concepte care diferențiază Autodesk Revit de tehnologiile CAD comune

Chiar și parcurgând un program de formare pentru tehnologia Autodesk Revit, utilizarea de zi cu zi a acestuia poate părea o provocare. Când ajungeți să folosiți Revit, după ce ați utilizat curent o altă aplicație cum ar fi AutoCAD, este posibil că totul să pară diferit și să aveți nevoie de o perioadă de acomodare cu conceptul de lucru al acestui program software.
5 concepte care diferențiază Autodesk Revit de tehnologiile CAD comune

Un lucru care poate ajuta la scurtarea curbei de învățare a tehnologiei Revit este înțelegerea unor concepte de bază folosite de aceasta. În cele ce urmează vom trece în revistă o parte din acestea:

1. Familie (Family)

Familia este blocul de bază al tehnologiei Revit. Totul în Revit este o familie. Puteți să vă gândiți la o familie ca la un bloc cu atribute în AutoCAD.

Familia este mai mult decât imaginea grafică a unui element. Familia deține, de asemenea, informațiile cunoscute despre element, cum ar fi înălțimea și lățimea unei uși. Familia poate deține comportamente codificate pentru a controla familia.

Familia perete include definiția tuturor straturilor din componenta peretelui a materialelor și a altor caracteristici care
Familia perete include definiția tuturor straturilor din componenta peretelui, a materialelor și a altor caracteristici care alcătuiesc peretele

2. Proprietăți / Parametri (Properties/Parameters)


Când auziți că cineva vorbește despre proprietăți sau parametri în Revit, trebuie să știți că acestea înseamnă același lucru. Cei doi termeni sunt utilizați interschimbabil. Parametrii unui element sunt legați de familia de obiecte care este folosită și pot fi generați implicit în funcție de geometria dorită a elementelor în proiect. Parametrii sunt exprimați de "I" în acronimul BIM. Parametrii din elemente pot fi afișați și raportați în tehnologia Revit.

Proprietățile unui perete
Proprietățile unui perete

3. Schița (Sketch)


Schițele sunt folosite atunci când anumite familii trebuie să aibă dimensiunile geometrice definite. De exemplu atunci când plasați o familie de podea, parametrii familiei descriu in detaliu informații despre podea, grosime, material etc., dar schița definește perimetrul podelei. În cele mai multe cazuri, schițele trebuie să formeze bucle închise (există excepții cum ar fi balustrade, acoperiș cu schiță) pentru a defini perimetrul. Când este necesară o schiță, interfața Revit este introdusă în "modul schiță" și trebuie fie să terminați schița, fie să anulați comanda.

Schiță
Schiță

4. Nivelul / planul de lucru (Level/Work Plane)


Nivelurile dintr-un proiect stabilesc cadrul 3D pentru model. Nivelurile sunt definite într-o vedere de secțiune sau fațadă. Atunci când plasați elementele, acestea sunt asociate unui nivel. Pentru multe obiecte, nivelul este și planul de lucru al elementului. Mișcarea sau elementele asociate unui plan de lucru sunt restricționate. De exemplu, o piesă de mobilier plasată într-o vedere plană de nivel 1 este asociată cu nivelul 1 ca plan de lucru. Într-o secțiune sau fațadă, biroul nu poate fi mutat până la nivelul 2. Poate fi deplasat numai pe axele x, y, dar nu pe axa z. Înțelegerea planului de lucru al unei vizualizări vă ajută să înțelegeți unde și cum există un element în spațiul 3D.


5. Vizualizare (View)


Pentru că atunci când lucrați în Revit dezvoltați un model comun, vizualizările sunt generate direct din model și în acest fel toate vizualizările sunt întotdeauna actualizate. Browserul de proiect organizează vizualizarea în proiect astfel încât să puteți schimba rapid dintr-o vedere în alta în timp ce proiectați sau să aranjați vederile pentru a le vedea simultan. Este important să înțelegeți că fiecare vedere prezintă un model, dar fiecare vedere poate fi, de asemenea, controlată independent. De exemplu, este posibil să aveți un plan de etaj, un plan de site și un plan de mobilare. Fiecare dintre aceste vederi arată același model, dar trebuie să transmită informații diferite. Vizibilitatea și grafica unei vederi permit controlul individual, astfel încât toate cele trei planuri pot transmite informațiile necesare.


Sursa: Autodesk


Curs Revit Architecture

Curs procese BIM scanare si modelare

Software Revit

Colectia Arhitectura, Inginerie si ConstructiiAi o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CADWARE Engineering
Lucru în România