Informaţiile despre acest produs nu mai sunt de actualitate. Îţi recomandăm alte produse similare:

Separatorul de grasimi, constituit ca o unitate sau ansamblu de unitati cu rol principal in separarea cantitatii de grasimi (din apele uzate gri), excedentare la limita maxima admisa in zona de deversare (emisar natural sau retea de canalizare), este alcatuit din:
- zona de intrare si distributie influent;
- trapa de namol;
- zona de separare a grasimilor organice prin separare gravitationala;
- zona de depozitare a grasimilor;
- zona de iesire efluent.

Separatorul de grasimi este un produs monobloc de forma unui cilindru elipsoidal vertical, inchis etans, destinat montajului ingropat. Corpul separatorului de grasimi este fabricat din polietilena prin procedeul de formare rotationala.
Racordurile de intrare si de iesire, de tip teava din material termoplast clasa de aplicatie BD si fitinguri din PP/PVC cu inel de etansare faciliteaza intrarea linistita fara efecte negative de turbulenta a influentului si repartizarea si scurgerea uniforma, respectiv evacuarea linistita a efluentului.
Racordurile de intrare/iesire permit ventilarea si in caz de nevoie inspectia si curatarea.

Datorita compartimentarii interioare, dispunerea unor pereti verticali si a constructiei speciale a dispozitivelor de intrare/iesire, separatoarele de grasimi permit separarea namolului in zona de compartimentare speciala, ridicarea grasimilor ca strat superior si evacuarea efluentului cu un continut diminuat de grasimi si namol.

Separatoarele sunt prevazute cu elemente de prindere pentru manipulare, montaj si in caz de necesitate ancorarea cu ajutorul funiilor din material polimeric si al tarusilor sau postelor ca in figura 2.
Acolo unde separatorul trebuie ingropat in zona cu apa freatica, acesta poate fi ancorat cu ajutorul a doua funii din material plastic si a unor tarusi oblici sau poste orizontale.

Separatoarele de grasimi sunt fabricate conform cerintelor standardelor europene (adoptate si de tara noastra):
- EN 1825-1: Separatoare de grasimi. Partea 1. Principii de proiectare, performante si incercari, marcare si controlul calitatii,
- EN 1825-2: Separatoare de grasimi. Partea 2. Alegerea dimensiunilor nominale, montare, operare si intretinere.

Principiu de functionare:
Influentul (apa uzata reziduala), intra in separatorul de grasimi, printr-un dispozitiv de linistire, distributie si uniformizare si parcurge zona de intrare.
Pe masura ce apa uzata trece lent si uniform prin zona de separare namol, particulele grosiere si materiile solide in suspensie se decanteaza in partea inferioara a separatorului (trapa de namol), formand un strat de namol sedimentat.
Inca de la intrare, odata cu coborarea sedimentului, prin dezlocuire picaturile de grasime incep sa se deplaseze ascendent spre zona de depozitare a grasimilor.
In tot volumul, atat deasupra zonei trapei de namol cat si prelungindu-se in zona mediana a separatorului are loc deplasarea ascendenta a picaturilor de grasime spre zona de depozitare aflata ca strat compact la suprafata lichidului.

Curgerea combinata a influentului canalizat pe orizontala si apoi a efluentului mai curat pe verticala permite separarea namolului, a grasimilor si apoi evacuarea linistita a efluentului curat.
Grasimea se ridica ca un strat superior in timp ce namolul se va depune preponderent pana la peretele despartitor vertical. Odata cu separarea avansata a grasimilor se realizeaza si separarea / retinerea unei mari parti de namol.
Efluentul aflat in curgere descendenta, incepand din zona mediana si in functie de viteza de curgere antrenand urme de grasimi si respectiv namol, coboara inspre capatul racordului de iesire de unde este evacuat din separator.

In varianta standard, separatorul de grasimi poate functiona fara elemente de automatizare ramanand in sarcina proiectantului si a utilizatorului sa stabileasca perioada de indepartare a grasimii si/sau namolului la 6 luni sau alte perioade mai scurte sau mai lungi in functie de aplicatia practica.
Verificarea si stabilirea perioadei de curatare precum si verificarea periodica a functionarii separatoarelor de grasimi se poate face prin recoltarea si analizarea probelor din caminul de proba aflat in aval de separator.

Variantele automatizate permit:
- intr-un prim nivel, alarmarea la atingerea nivelului maxim de grasime;
- intr-un nivel mai avansat, pe langa alarmarea la nivel maxim a stratului de grasime fiind disponibila alarmarea la nivel maxim de namol sau la nivel maxim de efluent din separator.

In ambele situatii utilizatorul trebuie sa ia masuri pentru chemarea echipei de curatare si intretinere a separatorului.
In timp ce varianta de baza impune stabilirea unor perioade fixe de curatare a grasimii si namolului fie recomandata la 6 luni, fie stabilita de proiectant si utilizator la punerea in functiune, variantele automatizate permit, in functie de aplicatia practica, folosirea unor perioade de curatare diferite, momentele fiind semnalate de sistemul de alarmare.

Domeniu de utilizare:
Separatoarele de grasimi sunt utilizate pentru separarea grasimilor si uleiurilor de origine vegetala si animala din apele uzate gri, prin gravitatie si fara aport energetic exterior.
Apele uzate pot proveni din instalatii industriale, comerciale, ca de exemplu:
- bucatarii industriale si echipamente mari de bucatarie profesionala, in hoteluri, restaurante, cantine;
- fabrici de carne si mezeluri;
- fabrici de preparare unsori animale, clei de oase, sapun, stearina;
- fabrici de uleiuri vegetale si margarina;
- fabrici de conserve, de prajire a alunelor;
- fabrici de lapte si branzeturi.

Separatoarele de grasimi protejeaza sistemul de canalizare si statiile de tratare a apelor reziduale de posibilitatea infundarii acestora cu reziduri, ce ar putea cauza probleme tehnologice in functionarea retelelor de canalizare si statiilor de epurare.
Separatoarele de grasimi nu sunt utilizate pe sistemele de canalizare care colecteaza apele uzate provenite de la toalete si bai si nici la separarea grasimilor si/sau uleiurilor de origine minerala.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!