Ai nevoie sa mergi la santier cu informatiile din aceasta pagina? Foloseste butonul "Tipareste"!


Preocupata in permanenta de extinderea gamei sale de produse, Somaco aduce in Romania cea mai eficienta si mai sigura solutie de protectie la drumuri, certificata in conformitate cu standardele europene: sistemul REBLOC® de dispozitive de protectie la drumuri, care cuprinde o varietate de parapeti tip "New Jersey" din beton, utilizati pentru garantarea sigurantei in trafic pe autostrazi, drumuri nationale, santiere si spatii urbane.


Produsele REBLOC® imbina peste 100 de ani de experienta in productia elementelor prefabricate din beton cu cele mai noi tehnologii si inovatii din domeniul sigurantei rutiere. Dispozitivele de protectie la drumuri REBLOC® sunt prezente in peste 19 tari europene, precum si in Orientul Mijlociu si Africa de Sud.


Toate elementele REBLOC® produse de Somaco garanteaza siguranta rutiera impusa de standardele europene, este sinonimul calitatii de varf si al economiei de  costuri. Sistemul de cuplare inovator este rezultatul experientei indelungate si al unor eforturi sustinute de cercetare in domeniu. Gama de parapeti tip "New Jersey" din beton REBLOC® acopera toate nevoile sigurantei rutiere si se adapteaza oricarei situatii locale.Componentele sistemului REBLOC® de dispozitive de protectie la drumuri


Sistemul REBLOC® cuprinde o gama larga de elemente de capat, de tranzitie sau de bifurcatie pentru securizarea zonelor mediane si laterale ale autostrazilor si drumurilor de rang superior. Sistemul de dispozitive de protectie la drumuri REBLOC® se adapteaza si se conecteaza la toate situatiile locale. REBLOC® a dezvoltat elemente speciale pentru cele mai dificile situatii, inclusiv pentru curbele stranse, cu raze mici. De asemenea, REBLOC®  este singurul sistem care ofera elemente cu lungimi mari, care permit economii de timp si costuri in executia lucrarilor de securizare a drumurilor.


Sistemul de dispozitive de protectie REBLOC® cuprinde:


Avantajele sistemului REBLOC® 

Siguranta. Sistemul REBLOC® se compune din elemente prefabricate din beton interconectate prin intermediul unui sistem de cuplare inovator, patentat de REBLOC®, compus din cuple din otel galvanizat inglobate in beton, care suporta forte si energii de impact foarte ridicate. Sistemul REBLOC® nu poate fi vandalizat, are un design tehnic solid, dovedit de rezultatele testelor de impact (nivel de protectie si latime de lucru).


Certificare europeana. Sistemul REBLOC® este produs si testat conform standardelor europene (EN 1317). Certificarile sale atesta faptul ca indeplineste cele mai stricte cerinte de securitate rutiera, impuse de standardul european EN 1317, adoptat in Romania prin SR EN 1317.


Eficienta. Sistemul REBLOC® permite economii de timp si costuri in executia lucrarilor de securizare a drumurilor datorita sistemului inovator de cuplare, a costurilor minime de executie (elemente prefabricate) si intretinere, precum si datorita faptului ca este singurul sistem care ofera elemente cu lungimi mari. Aceste elemente permit un montaj mai eficient, un numar mai redus de conexiuni pentru aceeasi lungime de drum, ceea ce inseamna mai putine cuple si elemente, deci costuri mai reduse si instalare mai rapida in comparatie cu sistemele bazate pe elemente mai scurte.


Somaco asigura o logistica eficienta, cu acoperire nationala, datorita amplasarii strategice a fabricilor sale. Somaco este astfel aproape de toate proiecte de infrastructura rutiera din Romania.


Montaj rapid, flexibilitate. Datorita sistemului de cuplare inovator patentat de REBLOC®, sistemul de parapeti tip "New Jersey" din beton REBLOC® se monteaza rapid si in siguranta, din orice parte de acces, indiferent de conditiile meteorologice. Sistemul nu necesita alte piese suplimentare, detasabile.


Elementele nu sunt ancorate de suprafata drumului decat la capatul lantului de dispozitive de protectie la drumuri. Unul sau mai multe elemente pot fi usor inlocuite in lantul care formeaza sistemul de siguranta rutiera. Dispozitivele pot fi reasezate si mutate oricand, in cazul unei urgente sau al unor lucrari de constructii.


Solutie completa, utilizari multiple. Sistemul REBLOC® cuprinde o gama larga de elemente de capat, de tranzitie sau de bifurcatie pentru securizarea zonelor mediane si laterale ale autostrazilor si drumurilor de rang superior. Sistemul REBLOC® de parapeti tip „New Jersey” din beton armat se adapteaza la toate situatiile locale. Sistemul se conecteaza facil la dispozitivele de protectie la drumuri existente (inclusiv la cele de otel) si permite inserarea facila a unor elemente suplimentare (ex. bariere fonice, parapeti pentru poduri, sisteme antiorbire). REBLOC®a dezvoltat elemente speciale pentru cele mai dificile situatii, inclusiv pentru curbele stranse cu raze mici.


Calitatea REBLOC

Calitatea sistemului REBLOC de dispozitive pentru protectie la drumuri - parapeti tip "NEW JERSEY" din beton


Sistemul REBLOC® de dispozitive de protectie la drumuri  reprezinta o solutie de inalta calitate pentru garantarea sigurantei rutiere. Dispozitivele sunt produse in conformitate cu normele europene (EN 1317, ISO, OHSAS) si sunt testate la impact laboratoare independente acreditate european. Parapetii tip "New Jersey" din beton REBLOC® au o durata de viata ridicata.


Teste de impact conforme standardelor europene. Dispozitivele REBLOC® de protectie la drumuri, indiferent de materialul din care sunt confectionate (in principal otel si beton), trebuie testate la impact cu vehicule reale. Aceasta cerinta este necesara pentru a demonstra abilitatea de a redirectiona in siguranta vehicule grele si autoturisme. Momentul, forta dinamica si forta de reactiune dezvoltate in timpul unui impact sunt complexe, iar calculele statice sau simularile dinamice nu ofera rezultate suficiente pentru proiectarea corespunzatoare a unui dispozitiv de protectie la drumuri.


Norma europeana EN1317, adoptata si in Romania prin SR EN 1317, reprezinta cele mai noi reglementari pentru dispozitivele de protectie la drumuri (executate din orice material - mai ales beton si otel), motiv pentru care a fost adoptata si in afara UE. Acest standard defineste cateva niveluri de protectie, care trebuie certificate prin teste de impact reale. Testele de impact trebuie sa fie realizate in laboratoare independente acreditate si trebuie documentate prin rapoarte relevante.


Sistemul REBLOC® este testat cu seriozitate in concordanta cu SR EN 1317 chiar si pentru cel mai ridicat nivel de protectie (H4b) si ofera solutii eficiente pentru toate nivelurile de siguranta relevante.


Garantie. Dispozitivele REBLOC® de protectie la drumuri produse de Somaco au garantie in conditiile respectarii instructiunilor de manipulare, depozitare, conservare, utilizare si montaj.


Certificari. Elementele prefabricate din beton sunt produse de Somaco in conformitate cu standardele europene armonizate. Produsele Somaco sunt realizate intr-un sistem de management integrat calitate-mediu-securitate si sanatate ocupationala cu certificare SRAC CERT, organism de certificare europeana: ISO 9001:2008 Sistemul de Management al Calitatii, Sistemul de management al mediului ISO 14001:2004 si Sistemul de Management al Securitatii si Sanatatii Ocupationale OHSAS 18001:2007. De asemenea, produsele Somaco sunt certificate in sistem SRAC CERT.


Domenii de utilizare a sistemului REBLOC de dispozitive de protectie la drumuri


Dispozitivele de protectie la drumuri se monteaza pentru a separa cele doua sensuri de condus, in scopul evitarii accidentelor auto datorate pierderii controlului asupra vehicului si deplasarii pe sensul opus. Aceste dispozitive sunt standardizate pentru toate arterele de mare importanta. Se utilizeaza in deosebi in zona mediana si laterala a autostrazilor, pe portiuni de drumuri in panta sau periculoase, sau pentru a securiza orice obiect periculos. Parapetii tip "New Jersey" din beton se utilizeaza atat ca solutii de siguranta permanente cat si ca solutii temporare.


Dispozitivele REBLOC de protectie la drumuri se utilizeaza ca solutii permanente pentru:

- Pante de terasament abrupte si diferente mari de inaltime, alte zone abrupte (perete de stanca, perete vertical etc)

- Zone mediane ale autostrazilor / drumurilor cu 2 sensuri

- Zone laterale ale autostrazilor

- Constructii civile poduri sau alte structuri

- Obiecte: protejate din ordinul C.N.A.D.N.R.

- Albii ale raurilor aflate in vecinatatea drumurilor, care prezinta un pericol din cauza adancimii sau latimii lor

- Cai ferate aflate in vecinatatea drumurilor, care trebuie protejate pentru a restrictiona accesul vehiculelor

- Sisteme de protectie fonica: dispozitive de protectie la drumuri trebuie montate intre drum si sistemul de protectie fonica

- Drumuri si piete:  drumuri secundare aflate in vecinatatea unor zone publice (zone pietonale sau piste de biciclete), acolo unde exista pericolul accesului vehiculelor. Se exclude accesul catre drumuri de rang inferior ex. de pe autostrada pe un drum national

- Zone periculoase: aflate in vecinatatea unor zone pietonale (ex. Locuri de joaca pentru copii,  campinguri, stranduri etc) 

- Zone periculoase care au un istoric sau un potential ridicat de accidente


Dispozitivele REBLOC de protectie la drumuri se utilizeaza ca solutii temporare pentru:

- Lucrari de drumuri pe drumuri nationale si autostrazi

- Lucrari de constructii in orase

- Pasaje pietonale in zonele urbane

- Parcuri, locuri de joaca, scoli, parcari etc.

Nivelul de siguranta al sistemelor de bariere temporare este determinat de limita de viteza pe portiunea de santier/drum in lucru, precum si de intensitatea traficului vehiculelor de mare tonaj.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
1 p | RO
Element de capat SOMACO
Fisa tehnica
Denumiri comerciale:
RB80_4T
1 p | RO
Element de capat SOMACO
Fisa tehnica
Denumiri comerciale:
RB80_7T
vezi in biblioteca
Parapeti din beton | Exemple de utilizare (4 foto)
  • Parapeti din beton SOMACO - Poza 1
  • Parapeti din beton SOMACO - Poza 2
  • Parapeti din beton SOMACO - Poza 3
  • Parapeti din beton SOMACO - Poza 4

vezi in biblioteca