Ai nevoie sa mergi la santier cu informatiile din aceasta pagina? Foloseste butonul "Tipareste"!

Programul URSA Acoustics ROM este un software pentru evaluarea izolatiei fonice, si utilizeaza algoritmul de calcul al Dr. Husnija Kurtovic, profesor in cadrul Facultatii de Inginerie din Belgrad. Acest algoritm de calcul este rezultatul vastei sale experiente in domeniul acusticii cladirilor. Calculul se refera la izolarea fonica la zgomotul aerian a peretilor de compartimentare si a pardoselilor, precum si izolarea la zgomotul de impact a pardoselilor.Calculul indicelui de izolare la zgomot de impact, normalizat, al corectiilor spectrale a pardoselilor, precum si al indicelui de imbunatatire a izolarii la zgomot de impact este efectuat conform standardului SR EN ISO 717 -2.


Parametrii obtinuti pentru izolarea fonica reprezinta evaluarea valorilor parametrilor care ar putea fi obtinuti prin masuratori in cadrul laboratoarelor cu propagare colaterala neglijabila (fara cai colaterale). Indexul de atenuare acustica depinde de modalitatea in care este realizata structura reala.

In functie de categoria cladirii si tipul structurii ce se verifica, caracteristicile de izolare fonica a structurii sunt evaluate in conformitate cu standardul STAS 6156 – 86.

Programul este destinat inginerilor de proiect care trebuie sa evalueze nivelurile de izolare fonica a diverselor structuri. Desi rezultatele obtinute in acest fel nu pot inlocui un raport complex de izolare fonica executat de catre un consultant cu experienta in acustica, acestea pot fi utilizate ca instructiuni de proiectare si indicatii pentru pregatirea unui raport. Programul este creat pentru a furniza asistenta in proiectare si nu este destinat comercializarii. Proprietarul programului, URSA Romania S.R.L. d.o.o nu garanteaza si nu este responsabil pentru corectitudinea calculatiei.

Oricine este interesat sa utilizeze noul nostru program URSA ACOUSTICS ROM 1.0 poate accesa liber descarcarea de pe site-ul URSA (http://ursa.tmedia.biz/ro/akustika/), il poate comanda pe adresa  de e-mail assistance.romania@uralita.com  sau la tel. nr. 021 269 06 63. In cazul in care conexiunea dumneavoastra de internet nu va permite descarcarea fisierului (marime aproximativa 40 MB), va putem trimite CD prin posta.

Programul va fi verificat si updatat periodic, de aceea va sfatuim sa verificati site-ul nostru pentru noile versiuni (versiunile noi vor fi marcate cu 1.1, 1.2 etc.).

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!