Placile Promatect:

 

Generalitati:
Placile rezistente la foc Promatect sunt fabricate din silicat de calciu si in functie de compozitia lor, respectiv de grosimi, se pot utiliza intr-o gama larga de aplicatii de protectie pasiva la foc a structurilor de constructii din profile de otel, structurilor din beton armat, pereti antifoc, tavane antifoc, ghene pentru instalatii, canale de ventilatie, tubulaturi de extractie a fumului, etc putind fi realizate protectii la foc din gama de la 30 minute pana la 240 minute, sau in unele cazuri cu cerinte speciale se pot realiza si protectii speciale.

Protectia la foc a structructurilor din otel cu placi Promatect:
La aceste aplicatii se pot utiliza placile Promatect 200, Promatect H, Promatect L sau in
situatii

pl33.jpg

speciale Promatect FS (Promatube). Pentru detalii se va consulta fisa tehnica aferenta sau va fi contactata reprezentanta in Romania.


Protectia la foc a structurilor din beton armat sau tavanelor din elemente prefabricate cu goluri - cu placi Promatect:
La aceste aplicatii se pot utiliza placile Promatect 100, Promatect H, sau in situatii speciale pot fi utilizate si structuri combinate. Pentru detalii se va consulta fisa tehnica aferenta sau va fi contactata reprezentanta in Romania.


Tavane false rezistente la foc:
La aceste aplicatii se pot utiliza placile Promatect 100, Promatect H, Promatect L, sau in situatii speciale pot fi utilizate si structuri combinate. Pentru detalii se va consulta fisa tehnica aferenta sau va fi contactata reprezentanta in Romania.


Protectia la foc a structurilor din lemn:
La aceste aplicatii se pot utiliza placile Promatect 100, Promatect H, sau vopselele termospumante Promadur. Pentru detalii se va consulta fisa tehnica aferenta sau va fi contactata reprezentanta in Romania.


Protectia la foc a structurilor de acoperisuri sau a tavanelor executate din placi trapezoidale:
La aceste aplicatii se pot utiliza placile Promatect 100, Promatect H, Promatect L, sau in situatii speciale pot fi utilizate si structuri combinate. Pentru detalii se va consulta fisa tehnica aferenta sau va fi contactata reprezentanta in Romania.

Structuri rezistente la foc pentru pereti portanti si de compartimentare:
La aceste aplicatii se pot utiliza placile Promatect 100, Promatect H, Promatect L, Durasteel sau in situatii speciale pot fi utilizate si structuri combinate. Pentru detalii se va consulta fisa tehnica aferenta sau va fi contactata reprezentanta in Romania.

Structuri rezistente la foc pentru ghene si nise de instalatii:
La aceste aplicatii se pot utiliza placile Promatect H, Promatect L, sau in situatii speciale pot fi utilizate si structuri combinate. Pentru detalii se va consulta fisa tehnica aferenta sau va fi contactata reprezentanta in Romania.

Structuri rezistente la foc pentru inglobarea vitrajelor antifoc:
Pentru aplicatii cu sticla antifoc Arnold Glas (Promaglas F1), Promaglas sau Promat Systemglas pot fi utilizate elemente sau structuri de sustinere din Promatect H sau Promatect L. Pentru detalii se va consulta fisa tehnica aferenta sau va fi contactata reprezentanta in Romania.


Tubulaturi de ventilatie rezistente la foc sau protectia tubulaturilor de evacuare a fumului cu placi Promatect:
Din placile rezistente la foc de tip Promatect AD si Promatec L pot fi executate tubulaturi rectangulare de ventilatie sau tubulaturi de extractie a fumului, tubulatura propriu zisa fiind confectionata direct din placa de silicat de calciu. Prin realizarea acestor aplicatii, pot fi reduse semnificativ costurile de investitie, in prealabil nefiind necesara executarea unor tubulaturi din tabla de otel, care ulterior vor trebui protejate impotriva actiunii focului.
In cazul in care tubulaturile sunt deja executate din tabla, protectia antifoc poate fi realizata cu placile Promatect AD sau Promatect L conform detaliilor de montaj si executie din fisele tehnice ale placilor. Pentru detalii se va consulta fisa tehnica aferenta sau va fi contactata reprezentanta in Romania. In situatii speciale pot fi utilizate si structuri combinate cu Promatect H.

Placile Supalux:


Placile rezistente la foc Supalux sunt fabricate din silicat de calciu, si in functie de compozitia lor, respectiv de grosimi, se pot utiliza intr-o gama larga de aplicatii de protectie pasiva la foc a structurilor de constructii din profile de otel, structurilor din lemn, structurilor din beton armat, pereti antifoc, tavane antifoc, ghene pentru instalatii, canale de ventilatie, tubulaturi de extractie a fumului,etc. putind fi realizate protectii la foc din gama de la 30 minute pina la 240 minute, sau in unele cazuri cu cerinte speciale se pot realiza si protectii speciale.
Pentru detalii se va consulta fisa tehnica aferenta, sau va fi contactata reprezentanta in Romania.

NOTA:

Toate placile firmei Promat dispun de Agrement Tehnic European (European Technical Approval-ETA) de certificat CE si de raporturi de incercari emise de cele mai importante laboratoare de testare din Europa.
pl11.jpg


-PROMATECT-H - realizate dintr-un material pe baza de silicat, cu priza de ciment. Se utilizeaza in domeniul constructiilor inalte si industriale; au densitate aproximativ 870kg/mc, dimensiuni de 1250x2500mm si grosimi de 6, 8, 10, 12, 15, 20 sau 25mm.


-PROMATECT-L - usoare, realizate dintr-un material pe baza de silicat. Se utilizeaza in domeniul constructiilor inalte si industriale; au densitate 450kg/mc, dimensiuni de 1250x2500mm si grosimi de 20, 25, 30, 40, 50mm. Conductibilitatea termica este de aproximativ 0,083W/mK.

-PROMATECT-LS - usoare, autoportante, realizate dintr-un material pe baza de silicat. Se utilizeaza pentru constructia conductelor independente de aerisire, captusirea canalelor de aerisire executate din placi de otel respectiv formarea canalelor pentru instalatii si cabluri, in scopul pastrarii capacitatii de functionare; au densitate 490kg/mc, dimensiuni de 1200x2500mm si grosimi de 30, 35, 45, 50mm. Conductibilitatea termica este de 0,087 W/mK.

-PROMATECT-L500 - usoare, autoportante, realizate dintr-un material pe baza de silicat. Se folosesc pentru constructia conductelor independente de aerisire, captusirea canalelor de aerisire din placi de otel respectiv formarea canalelor pentru instalatii si cabluri in scopul pastrarii capacitatii de functionare; au densitate 500kg/mc, dimensiuni de 1200x2500mm si grosimi de 20, 25, 30, 40, 50, 52, 60mm. Conductibilitatea termica este de 0,009W/mK.

-PROMATECT-100 - fabricate dintr-un material pe baza de promaxon, cu priza minerala. Se utilizeaza pentru constructia si invelirea structurilor conform normelor de protectie la foc, in toate domeniile aplicative in constructii, in spatii interioare; au densitate 850kg/mc, dimensiuni de 1200x2500mm si grosimi de 8, 10, 12, 15, 18, 20, 25mm. Conductibilitatea termica este de aproximativ 0,27W/mK.

-PROMATECT-200 - fabricate dintr-un material pe baza de promaxon, cu priza minerala. Se utilizeaza pentru constructia canalelor de instalatii si cabluri, protejate contra focului, cu capacitate de functionare de durata lunga; au densitate 750kg/mc, dimensiuni de 1200x2500mm si grosimi de 15, 18, 20, 25mm. Conductibilitatea termica este de aproximativ 0,189W/mK.

-DURASTEEL - fabricate dintr-un material pe baza de promaxon, cu priza de ciment si prevazute cu o foaie din otel zincata, perforata pe ambele fete. Este un panou de constructie cu rezistenta mecanica ridicata, rezistenta la coroziune, fara efecte daunatoare asupra mediului inconjurator. Se utilizeaza pentru executarea structurilor constructiilor, protectiilor antifoc cu cerinte mecanice deosebite ale constructiilor uzuale si industriale - centrale energetice, uzine din industria petrolului, structuri de tunele, instalatii din domeniul industriei constructoare de masini. Utilizarea acestor panouri la exterior este posibila si fara alte invelisuri de protectie. Masa specifica este de aproximativ 21,0 kg/m2, au dimensiuni de 1200x2500mm si grosimea de 9,5mm. Coductibilitatea termica este de 0,55W/mK.

Cu ajutorul placilor rezistente la foc PROMATECT se formeaza invelisuri de protectie, cu ajutorul carora limitele de rezistenta la foc ajung la 30-180 de minute. Invelisurile rezistente la foc aplicate pe pereti sunt autoportante, avand o stabilitatea ridicata, fiind fixate pe structurile de otel fara dispozitive de sustinere. Montajul placilor se face pe partea exterioara a structurii si necesita un timp redus.

Din placile PROMATECT rezistente la foc se realizeaza:
- invelisuri pentru protectia structurilor portante din otel contra incendiilor,
- invelisuri si tavane suspendate rezistente la foc pentru protectia structurilor din lemn,
- tavane suspendate pentru protectia planseelor masive impotriva incendiilor,
- tavane suspendate independente pentru toate tipurile de sisteme de plansee cu rol de protectie impotriva incendiilor,
- invelisuri pentru protectia la foc a planseelor din tabla trapezoidala,
- invelisuri pentru protectia contra incendiilor a peretilor de compartimentare sau de fatada si a peretilor cu canale de instalatii,
- invelisuri pentru protectia contra incendiilor a tubulaturii de ventilatie, a conductelor de extractie a fumului si a conductelor inflamabile,
- inchideri antifoc pentru goluri si strapungeri de cabluri electrice prin pereti si plansee.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Placa rezistenta la foc
 PROMAT
Fisa tehnica
Denumiri comerciale:
DURASTEEL
Placi rezistente la foc
 PROMAT
Catalog, brosura
Denumiri comerciale:
DURASTEEL
Utilizarea placilor din silicat de calciu rezistente la foc
 PROMAT
Lucrari, proiecte
Denumiri comerciale:
DURASTEEL, PROMATECT - 100, PROMATECT - 200...
vezi in biblioteca
Placi rezistente la foc | Exemple de utilizare (15 foto)
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 1
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 2
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 3
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 4
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 5
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 6
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 7
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 8
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 9
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 10
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 11
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 12
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 13
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 14
 • Placi rezistente la foc
 PROMAT - Poza 15

vezi in biblioteca