Ai nevoie sa mergi la santier cu informatiile din aceasta pagina? Foloseste butonul "Tipareste"!

Sisteme de acoperire si pereti din policarbonat


Policarbonatul, cel mai evoluat produs din clasa plastomerilor, este cunoscut la in Romania de ani de zile, iar aportul firmei Aluterm Group, dincolo de a fi unul dintre primii doi importatori ai policarbonatului pe piata nationala, este de potentare la maxim a domeniilor de utilizare ale acestui material de top. Versatil, policarbonatul ''a facut cariera'' intr-o paleta larga de aplicatii, in special in domeniul constructiilor, sub forma de placi celulare, compacte sau cutate.


Din 1998, placile din policarbonat ajung in Romania prin intermediul nostru. Producerea lor in Elvetia de catre unul din liderii mondiali in domeniu asigura din start piata romana de calitatea si inteligenta acestor produse. Venite ca urmare a necesitatii de lumina si gestionare eficienta a caldurii pentru amenajarile umane de orice tip, placile din policarbonat se impun in ansamblul modern prin transparenta, gradul mare de finisare, rezistenta maxima la impact si izolarea termica pe care le asigura.


Variantele multiple de sisteme constructive din policarbonat oferite de firma Aluterm Group permit folosirea lor in functie de orice nevoi sau conditii impuse de destinatia si executarea constructiilor:


Placi celulare: Macrolux Long Life; Macrolux Super Life; Macrolux Athermic
Placi compacte: Macrolux Extra Life
Placi profilate: Macrolux Rooflite Wave; Macrolux Rooflite Greca

Caracteristici tehnice

Placile Macrolux Long Life dozeaza trecerea luminii, diferitele culori permitand iluminarea pasajelor de la 83% la 25%, corespunzator culorilor alese. Aceste caracteristici raman neschimbate atata vreme cat placile sunt tratate impotriva imbatranirii.
Izolarea termica: Rezistenta la transfer termic este un factor important in alegerea unui material de constructie. Pe langa valorile proprii, li se adauga si cele obtinute datorita ''efectului de sera'' corespunzator placilor Macrolux Long Life ( pe linga valorile foarte bune de izolare ale policarbonatului, in interior se produce efect de sera, aerul se incalzeste, ducind la o crestere a acestor valori de izolare).

Coeficientul de dilatare termica: Coeficientul de dilatare termica este de 0,065 mm/m/C (6,5 x 10P-5P /P0PC). Aceasta valoare este cea mai mare in raport cu materialele uzuale asemanatoare folosite in constructii, deci calculul imbinarilor se va face cu multa atentie astfel incat sa compenseze dilatarile.
Comportament la foc: Placile celulare din policarbonat Macrolux Long Life au fost testate in toate laboratoarele de specialitate din Europa si corespund celor mai severe cereri de rezistenta la foc.
Rezistenta la impact: Dimensiunile esantionului sunt de 1 x 1 m, inaltimea in cadere 1m, suprafata este libera.
Placile Macrolux Long Life ofera o rezistenta foarte buna la impact. Rezultatele testelor effectuate

in laborator asupra placii pun in evidenta faptul ca placile conserva 70% din rezistenta initiala la impact, timp de o perioada de 10 ani.
Raza minima: Placile Macrolux ofera proiectantului o diversitate de aplicatii curbe, existand posibilitatea de a se curba la rece, astfel valorile incarcarilor statice cresc. Pentru a evita supratensionarea indusa de deformare, se va adopta raza minima a curbei superioare dupa relatia: 150 x grosimea placii.
Accesorii: Pentru imbinarea placilor sunt disponibile profilele din policarbonat U si H. Aceste profile au rol de protectie, respectiv de imbinare, si nu li se pot atribui functii de rigiditate.


Placi celulare din policarbonat cu 2 si 3 pereti Macrolux Long Life


Caracteristici
Placile Macrolux Long Life au o suprafata protejata impotriva imbatranirii datorata actiunii razelor solare. Sunt produse prin tehnologia coextrudarii cu absorbanti stratificati de UV. Aceasta tehnicapermite placilor mentinerea in timp a caracteristicilor de transparenta si de o buna rezistenta la impact.

Fiabilitatea placilor Macrolux Long Life ofera posibilitati de utilizare in cele mai variate domenii. Partea protejata prin coextrudare la UV este evidentiata printr-o folie transparenta inscriptionata cu numele produsului.
Garantie: In conditiile unui montaj corect, placile Macrolux Long Life sunt garantate pe o perioada de 10 ani de la furnizare pentru: ingalbenire, imbatranire, grindina.
Utilizare: Placile Macrolux Long Life sunt recomandate pentru exterior, la constructiile expuse razelor solare, cum ar fi: cupole, domuri, luminatoare, deschideri mari, tuneluri, verande, sere, panouri solare.

Placi celulare din policarbonat Macrolux Athermic


- o tehnica noua de reflexie a luminii
- protectie crescuta impotriva temperaturii excesive
- disponibil in toate grosimile si structurile Macrolux
- interval de temperatura intre –50/+120oC


Trecem printr-o perioada in care incalzirea globala devine o problema tot mai mare, punandu-ne in situatia de a incerca o multitudine de solutii radicale. O solutie inovativa in care firma Macrolux a investit, este noua placa din policarbonat Macrolux Athermic.


Printr-o tehnologie avansata firma Macrolux vine in ajutorul clientilor sai asimiland placii noi proprietati de reflexie printr-o coextrudare a suprafetelor. Placile de policarbonat Athermic reduc caldura excesiva ce se poate acumula in interiorul incintelor si timpul in care se ajunge la o temperatura maxima.

In plus se reduce caldura interna, fata inferioara este opalescenta oferind totusi o aparenta interna viu colorata si luminata.Conservatorii, in special cei cu acoperisuri transparente au parte de o temperatura excesiva in interiorul cladirii si sunt constransi sa instaleze aerisiri sau jaluzele, optiuni car pot depasii bugetul si in multe cazuri se realizeaza abateri in detrimentul frumusetii.

Macrolux Athermic a fost testat independent de catre Centrul TNO Olanda, testul realizandu-se pe o placa standard de 16 mm grosime cu trei pereti. Acest test a relevat faptul ca utilizand Macrolux Athermic cantitatea totala de energie solara transmisa poate fi redusa semnificativ (detalii in tabelele tehnice ale produsului).Placi celulare din policarbonat Macrolux Athermic Opac


- caracteristici tehnice de top
- o excelenta reducere a temperaturii datorate efectului de sera

- un control mai bun al transmiterii si difuziei luminii
Utilizare
Placile Macrolux sunt ideale pentru toate aplicatiile unde se cer simultan:
- izolare termica
- transparenta
- raport greutate proprie / rezistenta mecanica favorabil
- caracteristici fizico-mecanice stabile in timp.
Aplicatii
Aceste caracteristici deosebite ofera placilor Macrolux o adaptare corespunzatoare pentru lucrari de tipul:
- constructii industriale - luminatoare, acoperisuri transparente si izolante;
- constructii sociale si urbane - acoperiri de pasaje pietonale, cabine, adaposturi, pereti despartitori si parapeti;
- constructii sportive - deschideri luminoase izolante cu rezistenta optima la impact, acoperisuri, pereti despartitori;

- agricultura - acoperiri de sere unde este necesar un bun izolator termic si o rezistenta exceptionala la imbatranire.Placile Rooflite se monteaza simplu si rapid, au un design modern, sunt flexibile, se pot aplica la un interval larg de temperatura, practic sunt incasabile, iar raportul cost/ prestatie este foarte avantajos
Utilizare: Constructii industriale si sociale: acestea se utilizeaza sub forma de portiuni de acoperis transparent, luminatoare si inchideri verticale.
Greutate redusa: Placa Rooflite are o greutate/mp redusa, aceasta faciliteaza manevrarea manuala a placilor si nu reprezinta o incarcare semnificativa a structurii de rezistenta.
Transmisia luminoasa (transparenta): Transparenta placii Rooflite ramane nemodificata in timp, deoarece aceasta este protejata impotriva UV prin coextrudare superficiala.
Indicele de ingalbenire: Placile Rooflite cu protectie impotriva UV nu prezinta ingalbeniri semnificative in timp.
Rezistenta la temperatura: Placa Rooflite poate fi utilizata la temperaturi cuprinse intre -30 grade C si +120 grade C, mentinandu-si caracteristicile fizico-chimice. Policarbonatul coextrudat cu protejanti impotriva UV este rezistent la actiunea razelor solare si a grindinii.

Izolare termica: Coeficientul de conductivitate termica este de 0,21 W/m grC. Aceasta confera placii Rooflite o valoare excelenta a izolarii termice si economiei de energie.
Capacitate de autostingere: Placile Rooflite au o capacitate de autostingere, nu propaga flacara si nu emit gaze toxice la ardere. Actele referitoare la autostingere sunt in curs de certificare.
Rezistenta la incarcare: Rezistenta policarbonatului permite placii Rooflite sa suporte incarcari in conditii vitrege.
Rezistenta la impact: Practic incasabila, placa Rooflite este de 200 de ori mai rezistenta decat sticla si de 10 ori mai rezistenta decat plastotermi.
Curbarea la rece: Placa Rooflite poate fi curbata la rece respectand raza minima de curbura prescrisa in cartea tehnica a produsului.
Protectie impotriva UV: Placile Rooflite sunt placi din policarbonat extrudat, material care are 
capacitatea de a nu permite trecerea frecventelor UV ale razelor solare, mentinand permeabilitatea la frecventa luminii si a infrarosului cu lungime de unda scurta.

Instalare si intretinere: Placile Rooflite sunt proiectate pentru a permite o instalare usoara si rapida. Montarea rapida se va face conform intructiunilor.
Fiecare placa Rooflite este prevazuta cu instructiuni de folosire, in functie de: tipul si modul de fixare, distanta maxima dintre peretii de sprijin (in functie de incarcare).
Taierea: Se va face cu masini rapide cu dinti fini. In timpul fazelor de taiere, placa Rooflite va fi fixata pentru a nu se produce vibratii. Se vor evita zgarieturile pe partea protejata impotriva UV.
Gaurirea: Pentru a permite o dilatare termica liniara, diametrul gaurii se va adopta dupa relatia: 6 mm x diametrul surubului utilizat pentru fixare. Valoarea coeficientului de dilatare termica liniara a placilor Rooflite este de 0,065 mm/mgrC.
Fixarea: Se va face conform instructiunilor tehnice.
Se va tine seama de urmatoarele: suruburile nu se vor strange excesiv pentru a nu se deforma placa ondulata; se vor evita vibratiile la insurubare.
Forma ondulata din PE expandata se va potrivi sub placa astfel incat strapungerea acesteia de  catre surub sa conduca la o imbinare stabila. Fiecare imbinare va fi prevazuta cu garnitura de etansare de dimensiune potrivita, dintr-un material compatibil cu policarbonatul: garnituri din EPDM (Dutral), PE expandata. Se recomanda evitarea folosirii garniturilor din PVC, materialelor bituminoase sau a celor care contin solventi.
Suprapunerea placilor:
Se va face conform instructiunilor. La acoperirile cu placi Rooflite care au lungimi mai mari de 2,5 m se recomanda folosirea mai multor placi suprapuse, pozitionate astfel incat sa distribuie uniform dilatarile.
In cazul suprapunerilor laterale, cu distantele intre punctele de sprijin apropiate valorilor maxime, se recomada pozitionarea unui profil metalic de intarire sub placa ondulata, intre punctele de sprijin.
Depozitarea: Se va face pe suprafete plane. In cazul in care placile Rooflite sunt ambalate, se va evita expunerea lor directa la razele solare.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Discuția 1
Florian Ioan Cordan - 26 mar 2015, 21:06 (post nou)
Raspuns solutie
cum se executa practic imbinarea a doua placi 3/6 policarbonat,folosind profile H de plastic.multumesc.
Raspunde
Aluterm Group - 27 mar 2015, 12:52 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, Placile de policarbonat celular se pot imbina intre ele folosind profile H numai pe lungimea acestora (lungimea celulelor). Pentru exemplificare si sfaturi tehnice va rugam sa marcurgeti materialele atasate.
Fisiere atasate
Raspunde
3 p | RO
Modele Acoperiri Policarbonat
 MAKROPLAST
Catalog, brosura
Denumiri comerciale:
Macrolux Long Life
2 p | RO
Placi de policarbonat - Indicatii tehnice pentru montaj MAKROPLAST
Instructiuni montaj, utilizare
Denumiri comerciale:
Macrolux Rooflite Wave, Macrolux Rooflite Greca, Macrolux Long Life...
15 p | RO
Policarbonat Celular
 MAKROPLAST
Catalog, brosura
Denumiri comerciale:
Macrolux Athermic, Macrolux Extra Life, Macrolux Long Life...
vezi in biblioteca
Placi policarbonat | Prezentare produs (20 foto)
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 1
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 2
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 3
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 4
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 5
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 6
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 7
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 8
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 9
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 10
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 11
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 12
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 13
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 14
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 15
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 16
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 17
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 18
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 19
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 20

Placi policarbonat | Prezentare produs | Macrolux Extra Life (2 foto)
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 1
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 2

Placi policarbonat | Prezentare produs | Athermic (4 foto)
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 1
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 2
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 3
 • Placi policarbonat MAKROPLAST - Poza 4

vezi in biblioteca