Boltari, elemente de zidarie si cofraj din beton LEIER

Boltari, elemente de zidarie si cofraj din beton LEIER

Marca:
LEIER
Produs furnizat de:

LEIER ROM

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
LEIER
Din aceasta categorie de elemente fac parte urmatoarele grupuri de produse LEIER:
- elemente de zidarie pentru pereti portanti
- elemente de zidarie pentru pereti de compartimentare
- elemente Durisol
- elemente de cofraj pentru pereti
- elemente de cofraj pentru stalpi

Elemente de zidarie pentru pereti portanti

Datorita acestei game largi de produse putem adopta un element adecvat,  indiferent de structura de perete. Fiecare grup de produse este caracterizat  printr-un domeniu larg de utilizare, de aceea in cazul unei structuri de perete (de ex. perete de subsol) putem alege elemente pentru zidarie din mai multe grupe de produse.


Elementele pentru zidarie care corespund constructiei peretilor de diferite grosimi, alcatuiesc impreuna cu elementele de compensare, sisteme de zidarie care faciliteaza procesul de proiectare si executie.


Elementele grupurilor de produse prezentate sunt realizate cu o inaltime uniforma.


Elementele din beton pentru zidarie sunt blocuri inchise la partea superioara, avand o structura realizata din nervuri si un sistem de imbinare tip nut si feder. Se fabrica in doua tipodimensiuni, astfel permit realizarea peretilor portanti cu o grosime de 25 si 30 cm.


Avantaje ale elementelor pentru zidarie din beton LEIER:

- Durabilitate, rezistenta - experienta de mai multe decenii in producerea acestor tipuri de elemente, materiile prime de o calitate excelenta, asigura impreuna durabilitatea in timp a elementelor si rezistenta la diferiti factori de solicitare;
- Punere in opera simpla, rapida - elementele pentru zidarie pot fi puse in opera simplu si rapid, prin respectarea regulilor generale de zidire, prin imbinare tip nut si feder;
- Dimensiuni universale - inaltimea diferitelor tipuri de elemente pentru zidarie este aceeasi, astfel structurile de pereti si intersectiile acestora pot fi construite fara probleme, ceea ce usureaza in mod considerabil procesul de proiectare si executie;
- Domeniu larg de utilizare - intre elementele pentru zidarie din beton LEIER putem gasi oricand elementul potrivit pentru orice structura de perete. De la pereti pentru subsoluri pana  la cei pentru garduri, va oferim intotdeauna solutia ideala;
- Aderenta extraordinara a tencuielii - datorita suprafetei rugoase, elementele pentru zidarie din beton LEIER asigura o aderenta perfecta pentru orice tip de tencuiala.


Prelucrare: Prelucrarea in timpul punerii in opera a boltarilor din beton LEIER este relativ simpla. Taierea elementelor suplimentare se va face in punctele de slabire din fabrica (muchii de spargere).
Prelucrarea si taierea canelurilor necesare pentru asezarea instalatiilor se va face foarte usor dupa finalizarea zidariei, cu respectarea urmatoarelor conditii:
- Canelurile orizontale necesare asezarii instalatiilor electrice, instalatiilor de apa vor fi realizate deasupra rosturilor orizontale (partea inferioara a elementelor), cioplirea se face cel mai usor in aceasta zona.
- Caneluri verticale pot fi executate teoretic oriunde. Canelurile pot fi realizate prin cioplirea peretelui lateral al elementelor pentru zidarie pana la primul strat de gol (golurile mari asigura spatiu suficient pentru asezarea instalatiilor).
- Se recomanda evitarea executarii canelurilor pe directia transversala a elementelor.
Prelucrarea se va face cu unelte, mijloace dintre cele mai raspandite: ciocan de zidar, dalta, ciocan simplu. Este important faptul ca prelucrarea si taierea elementelor cu grosimea peretilor de 20 mm se poate realiza doar cu unelte si mijloace de lucru de o calitate foarte buna.


Elemente de zidarie din beton pentru pereti de compartimentare

Sunt boltari inchisi la fata superioara, care se potrivesc ca material, marime si forma cu elementele pentru pereti portanti. Sunt comercializate intr-o singura tipodimensiune, astfel permit realizarea peretilor cu o grosime de 10 cm.


Domeniul de utilizare:
Elementele din beton LEIER de acest tip pot fi utilizate pentru constructia peretilor despartitori neportanti ale caselor de locuit, de vacanta, ale constructiilor civile, industriale, agricole, etc. In afara de aceste destinatii, sunt ideale pentru realizarea structurilor de zidarie cu rol de izolatie sau de protejare a izolatiei la fundatii si subsoluri.



Elemente Durisol

Sistemul Durisol intruneste toate avantajele lemnului si betonului. Este izolator termic si acustic si are o foarte buna capacitate de inmagazinare a caldurii. Poate fi pus in opera indiferent de conditiile meteorologice. In functie de domeniul de utilizare, firma Leier produce si comercializeaza doua tipuri de elemente Durisol: elemente pentru constructii si elemente pentru panouri fonoizolante. Conformitatea si calitatea acestor produse sunt certificate prin proceduri, care respecta intocmai legislatia in vigoare, toate elementele dispunand de declaratie de performanta.

Un avantaj important al elementelor Durisol este ca sunt rezistente la umiditate si la inghet. Astfel se pot depozita si prelucra pe santier si pe timp friguros. Proprietatile de izolare termica a mantalei din aschii de lemn, respectiv capacitatea de acumulare de caldura a miezului de beton, sunt foarte avantajoase din punct de vedere al costurilor pentru incalzire pe timp de iarna sau pentru racirea aerului in perioade cu temperaturi exterioare ridicate.

Elementele de zidarie Durisol

Elementele, care fac parte din aceasta categorie de produse, se utilizeaza la realizarea tuturor tipurilor de pereti, interiori sau exteriori, structurali sau de compartimentare, cu grosimi cuprinse intre 15 - 37.5 cm, incarcarile care actioneaza asupra lor fiind preluate de miezul de beton, simplu sau armat, turnat monolit in golurile elementelor. Ele constau din pereti longitudinali si nervuri transversale, ce delimiteaza golurile interioare, elementele in ansamblu avand rol de cofrag pierdut. Datorita procesului de fabricatie, elementele finite Durisol, desi au un conţinut de 85% de aschii de lemn, sunt 100% rezistente la foc (REI 180, perete tencuit). Elementele sistemelor Durisol, dintre care unele includ si un strat termoizolant din polistiren grafitat,  sunt de diferite forme si dimensiuni, in functie de tipul si destinatia constructiei: case sau blocuri de locuinte, cladiri publice sau contructii industriale.

 

Blocuri de cofraj Durisol pentru panouri fonoizolante

Peretii de protectie impotriva zgomotului din elemente Durisol, produse din aschii de lemn mineralizat si ciment, ating valori ridicate de atenuare (minim 30 dB), respectiv de absorbție a zgomotului (13-17 dB), datorita porozitatii si samburelui de beton de 13 cm grosime. Aceste bariere impotriva zgomotului pot fi executate la fata locului, prin umplerea cu beton monolit a golurilor elementelor Durisol sau pot fi alcatuite din panouri prefabricate de diferite inaltimi (0.50-1.50 m) si lungimi (0.50-6.00 m), la fabricarea carora se utilieaza de asemeni elemente Durisol. Indiferent de solutia constructiva aplicata, ecranele antizgomot prezentate se caracterizeaza prin rezistenta la intemperii, la inghet, la actiunea sarurilor de combatere a poleiului, impactului cu pietre si actele de vandalism, durata de viata estimata fiind de minim 40 de ani.

Gama de culori (gri, rosu, galben, maro, antracit, verde) si modurile de combinare a elementelor sunt foarte variate si ofera posibilitati de realizare creativa, iar prin combinarea elementelor de diferite grosimi se poate obtine si un efect de  relief. Peretii impotriva zgomotului din elemente Durisol, avand grosimile de 20, 25 si 30 cm, pot indeplini mai multe functii in domeniile de utilizare recomandate: reduc nivelul de zgomot si in acelasi timp confera un aspect estetic placut. Mai mult, in parcurile industriale, in zona cladirilor de birouri, respectiv in cazul institutiilor de odihna si agrement asigura in mod unic de delimitare a acestora, incadrandu-se perfect in mediul inconjurator. Se recomanda amplasarea acestor tipuri de pereti in apropierea imediata a autostrazilor, drumurilor principale, cailor ferate si a aeroporturilor, respectiv in zonele cu un nivel de zgomot foarte ridicat.

Elemente de cofraj din beton pentru pereti


Reprezinta partea de elemente prefabricate ale peretilor turnati din beton simplusau beton armat  monolit. Acestea constituie cofrajul pierdut al peretilor realizati cu aceasta tehnolgie. Sunt comercializate in patru tipodimensiuni diferite, astfel permit construirea peretilor cu o grosime de 20, 25, 30 si 40 de cm.


Domeniul de utilizare: Pot fi utilizate la construirea peretilor cladirilor industriale si agricole, la edificarea constructiilor hidrotehnice (decantoare, bazine de colectare), precum si la construirea peretilor de la subsoluri, garaje sau peretilor structurali in general. In afara de acste utilizari, sunt optime pentru socluri de gard, respectiv executia gardurilor de imprejmuire.


Elemente de cofraj din beton pentru stalpi

Prin utilizarea acestor tipuri de elemente LEIER se pot realiza stalpi din beton armat monolit, a caror manta este alcatuita de elementele de cofraj, iar miezul portant este betonul armat turnat la fata locului. Dimensiunile exterioare ale elementelor de cofraj cu sectiune patrata este de 30x30 cm.


Domeniul de utilizare: Elementele de cofraj din beton LEIER din aceasta categorie sunt ideale pentru executarea stalpilor portanti sau neportanti la case de locuit si de vacanta, respectiv pentru stalpii de gard.


Punerea in opera: Stalpul realizat din elementele de cofraj LEIER din beton poate fi construit doar pe suprafete cu capacitatea portanta corespunzatoare. Cu ocazia turnarii blocului de fundare trebuie montate armaturile de legatura necesare, stabilite de proiectantul structurist.

 

Primul element de cofraj va fi asezat intotdeauna pe un strat de mortar. Se va verifica verticalitatea elementului. In continuare elementele de cofraj se monteaza uscat prin suprapunere. Realizarea miezului din beton armat se va face in etape. Dupa fiecare al 3-lea sau al 4-lea element betonat, urmatorul tronson va fi sprijinit in cel putin trei directii pentru asigurarea stabilitatii si verticalitatii. Dupa aceea se va arma sectiunea, si se va turna betonul.

 

Dupa intarirea corespunzatoare a betonului, se poate continua construirea etapizata a stalpului conform celor prezentate anterior. La realizarea fiecarui tronson de stalp se va acorda atentie sporita compactarii corespunzatoare a betonului proaspat turnat. Vara, la temperaturi foarte ridicate, elementele de cofraj trebuie umezite anterior turnarii miezului din beton.

 

Sprijinirile pot fi demontate doar dupa intarirea corespunzatoare a miezului din beton armat. Inaltimea maxima de executie si capacitatea portanta a stalpilor astfel realizati sunt stabilite de catre proiectantul de specialitate.

Suprafata elementelor de cofraj din beton  asigura o aderenta foarte buna pentru tencuiala, fiind de asemenea usor de finisat, respectiv imbracat.


Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.