Ai nevoie sa mergi la santier cu informatiile din aceasta pagina? Foloseste butonul "Tipareste"!

Din aceasta categorie de elemente fac parte urmatoarele grupuri de produse LEIER:
- elemente de zidarie pentru pereti portanti;
- elemente de zidarie pentru pereti de compartimentare;
- elemente Durisol;
- elemente de cofraj pentru pereti;
- elemente de cofraj pentru stalpi.Elementele din beton pentru zidarie sunt blocuri inchise la partea superioara, avand o structura realizata din nervuri si un sistem de imbinare tip nut si feder. Se fabrica in doua tipodimensiuni, astfel permit realizarea peretilor portanti cu o grosime de 25 si 30 cm.


Avantaje ale elementelor pentru zidarie din beton LEIER:

- Durabilitate, rezistenta - experienta de mai multe decenii in producerea acestor tipuri de elemente, materiile prime de o calitate excelenta, asigura impreuna durabilitatea in timp a elementelor si rezistenta la diferiti factori de solicitare;
- Punere in opera simpla, rapida - elementele pentru zidarie pot fi puse in opera simplu si rapid, prin respectarea regulilor generale de zidire, prin imbinare tip nut si feder;
- Dimensiuni universale - inaltimea diferitelor tipuri de elemente pentru zidarie este aceeasi, astfel structurile de pereti si intersectiile acestora pot fi construite fara probleme, ceea ce usureaza in mod considerabil procesul de proiectare si executie;
- Domeniu larg de utilizare - intre elementele pentru zidarie din beton LEIER putem gasi oricand elementul potrivit pentru orice structura de perete. De la pereti pentru subsoluri pana  la cei pentru garduri, va oferim intotdeauna solutia ideala;
- Aderenta extraordinara a tencuielii - datorita suprafetei rugoase, elementele pentru zidarie din beton LEIER asigura o aderenta perfecta pentru orice tip de tencuiala.


Prelucrare: Prelucrarea in timpul punerii in opera a boltarilor din beton LEIER este relativ simpla. Taierea elementelor suplimentare se va face in punctele de slabire din fabrica (muchii de spargere).
Prelucrarea si taierea canelurilor necesare pentru asezarea instalatiilor se va face foarte usor dupa finalizarea zidariei, cu respectarea urmatoarelor conditii:
- Canelurile orizontale necesare asezarii instalatiilor electrice, instalatiilor de apa vor fi realizate deasupra rosturilor orizontale (partea inferioara a elementelor), cioplirea se face cel mai usor in aceasta zona.
- Caneluri verticale pot fi executate teoretic oriunde. Canelurile pot fi realizate prin cioplirea peretelui lateral al elementelor pentru zidarie pana la primul strat de gol (golurile mari asigura spatiu suficient pentru asezarea instalatiilor).
- Se recomanda evitarea executarii canelurilor pe directia transversala a elementelor.
Prelucrarea se va face cu unelte, mijloace dintre cele mai raspandite: ciocan de zidar, dalta, ciocan simplu. Este important faptul ca prelucrarea si taierea elementelor cu grosimea peretilor de 20 mm se poate realiza doar cu unelte si mijloace de lucru de o calitate foarte buna.
Punerea in opera: Peretele realizat din elementele din beton LEIER pentru compartimentare poate fi construit doar pe suprafete din beton (beton armat) cu capacitatea portanta corespunzatoare.


Peretii despartitori vor fi executati conform procedurilor generale de zidire, cu respectarea regulilor de tesere si a grosimii minime a stratului de mortar de 1 cm. Rosturile verticale dintre elementele alaturate trebuie umplute de asemenea cu mortar la imbinarea tip nut si feder. Calitatea mortarului de zidarie utilizat este aceeasi ca si cea a mortarului folosit la elementele pentru peretii portanti.


LEIER a2 LEIER a1


Pentru a asigura rezistenta si stabilitatea peretilor, rosturile orizontale ale acestora pot fi armate conform prevedereilor reglementarilor tehnice de specialitate.


Materialul si grosimea nervurilor elementelor despartitoare LEIER sunt aceleasi ca si in cazul elementelor portanti, prin urmare si conditiile referitoare la prelucrarea lor sunt similare.


Deasupra golurilor din peretii despartitori se toarna la fata locului buiandrugi din beton armat, avand in general inaltimea egala cu cea a elementului de zidarie, astfel incat sa se evite utilizarea elementelor taiateUn avantaj important al elementelor Durisol este ca sunt rezistente la umiditate si la inghet. Astfel se pot depozita si prelucra pe santier si pe timp friguros. Proprietatile de izolare termica a mantalei din aschii de lemn, respectiv capacitatea de acumulare de caldura a miezului de beton, sunt foarte avantajoase din punct de vedere al costurilor pentru incalzire pe timp de iarna sau pentru racirea aerului in perioade cu temperaturi exterioare ridicate. 


 


Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!