Termoizolatii din polistiren expandat pentru termosisteme, fatade ventilate sau tencuite noi si reabilitate AUSTROTHERMTipurile de polistiren expandat ignifug Austrotherm EPS® AF80, Austrotherm EPS® AF-PLUS, Austrotherm EPS® AF70 de la Austrotherm , sunt produse dedicate termoizolarii fatadelor, indiferent ca este vorba de fatade ventilate sau de fatade tencuite. Peretii de exterior constituie un punct important in peisajul general, privind termoizolarea unei constructii, pentru a crea un microclimat interior confortabil, cu costuri reduse de energie.
Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 3 din 3 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
BERE MIRCEA - 09 iul 2012, 09:37 (post nou)
Raspuns solutie
Se poate realiza fatada ventilata cu placi de OSB ori neaparat trebuie folosita placa de BETONYP? Orice placa se va folosi, se va finisa o placa osb de 10mm ar fi 55 lei placa, iar betonyp 128 lei placa. La 75mp e semnificativa diferena. Multumesc anticipat pentru ajutor.
BERE MIRCEA
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Redactia SpatiulConstruit.ro - 09 iul 2012, 10:16 (post nou)
Raspuns solutie
Explicatiile pe care ni le-ati dat sunt destul de putine si nu contin referinte despre: - tipul de suport pe care vreti sa montati aceasta fatada ventilata - care este structura de sustinere a fatadei (metal sau lemn) - unde apare OSB-ul sau placa de BETONYP in acest detaliu Asteptam specificatiile dvs.
Raspunde
Pe - 19 iul 2012, 09:34 (post nou)
Raspuns solutie
deci, fatada ventilata va fi aplicata pe peretele exterior a unei case de caramida tencuita, finisata. Suportul de prindere pe perete va fi de metal, profile ptr rigips. Pe acest suport de metal va fi prins mecanic placa de OSB ori de BETONYP care la randul ei va fi finisata. Din cele patru laturi ale casei pe doar doua e posibil de amenajat fatada, iar una dintre cele doua laturi nu are deasupra streasina, deoarece acoperisul casei e in doua ape, deci acea latura a fatadei ventilate nu va fi protejat de ploaie. In acest context pun din nou intrebarea OSB vs BETONYP?
Pe
Utilizator neinregistrat
Raspunde
oana - 19 iul 2012, 14:28 (post nou)
Raspuns solutie
Avand in vedere ca v-ati hotarat deja  sa folositi profile metalice pentru fixarea pe fatada, cred ca ar fi mai indicat sa utilizati placa pe baza de ciment BETONYP. Cateva specificatii: - Ar fi de dorit sa verificati daca profilele metalice (atentie! sunt pentru gips-carton) pot suporta greutatea in utilizare a placilor BETONYP, mai ales la incarcari de vant. - Este posibil ca utilizarea profilelor metalice sa conduca la aparitia unor punti termice nedorite in zona in care sunt montate. - Daca grosimea materialului termoizolant nu depaseste 10 cm, de ce nu utilizati termosistemul clasic cu tencuieli? Si placile de BETONYP au nevoie de finisaj. - Atentie mare la termoizolarea soclului si la imbinarea cu acoperisul. Gasiti mai multe detalii despre termoizolare in articolul Termosisteme si componente .
oana
★★★★★
Raspunde
relfy - 06 aug 2013, 16:14 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, ma gandesc sa fac un gard din structura metalica placat cu betonyp sau placocem , acum intrebarea mea care ar fi costuriile pe m2 si daca e de durata constructia , va multumesc
Raspunde
Luiceanu Paun - 02 mar 2014, 10:39 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua , in viitorul apropiat intentionez sa construiesc o casa pe structura de lemn , peretii fiind : osb interior de 0,8cm + polistiren de 10cm + osb exterior de 10cm , la exterior doresc termoizolatie de 10cm tot cu polistiren . Ce tip ; marca de polistiren este mai eficienta ? Multumesc anticipat pentru raspuns .
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
Tratamente de eliminare a apei din peretii afectati de umezeala
Click pe linkul catre pagina cu Tratamente pentru impermeabilizare. Succes !
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 GHITA
GHITA
16 posturi in ultima luna
 
Adrian
4 posturi in ultima luna
 
Hârjău Ioan
3 posturi in ultima luna
 
Tudoroniu Stefan
3 posturi in ultima luna
 
Cristina A. Ichim
3 posturi in ultima luna
 
soare
2 posturi in ultima luna
 Teodora Matau
Teodora Matau - KRONLUX F.M.
2 posturi in ultima luna
 
georgeunum
2 posturi in ultima luna
 
Daniela Nicolae
2 posturi in ultima luna
 
CERNESCU
2 posturi in ultima luna
 
Damian Si Alina Nicolae
2 posturi in ultima luna
 
catalin_659
1 post in ultima luna