Discuţiile 1 - 1 din 1 discuţie
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Discuția 1
dann - 28 sep 2013, 05:22 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua , Ca tot romanul, imi chinui neuronul sa gasesc solutia optima pentru a realiza un sistem de incalzire a apei calde menajere si a sistemului de inclazire/racire a casei. Am tot citit, si discutii pe forumuri si documentatii si, ca un " beginner "ce sunt, am ajuns singurel la concluzia ca pt incalzi / raci casa, cea mai eficienta pt Romania ar fi utilizarea unei pompe de caldura sol-apa. M-am gandit sa fac in felul urmator : 1. Pt incalzire casa pe perioada iernii, sa cuplez iesirea din pompa de caldura la un sistem de tubulatura capilara ( pt parter ) si calorifere pt mansarda. 2. Pt racire pe perioada verii , sa cuplez pompa la un "Ventiloconvector de tubulatura" si, prin intermediul unei tubulaturi termoizolante sa "imprastii " aer rece in toata casa - desigur ca va "iesi" aer rece acolo unde-mi voi amplasa iesirile. Tot sistemul te tubulatura va avea inclus valvule si in spatial in care nu va fi nevoie de racire, va avea valvula inchisa. Pentru apa calda menajera, treaba e simpla: conectez pompa de caldura - prin intermediul unui " rezervor-acumulator " termoizolat, care poate avea sau nu, prevazuta o rezistenta electrica termoreglabila - la teava de apa calda bucatarie/baie. Ei, toata kestia asta vreau sa o alimentez cu energie electrica provenita de la cellule fotovoltaice combinate cu o mica eoliana . Ce spuneti ? Va merge ? Pt exemplificare ( nu vreau sa fac reclama - si nu ma supar daca adminul forumului va sterge linkurile ) : - pompa de caldura : Logheaza-te sa vezi acest link - site chinezesc - tub capilar : Logheaza-te sa vezi acest link - ventiloconvector de tubulatura :calorserv.ro/produse/Climatizare-ventilare-si-tratare-aer / Ventiloconvectoare - Sistem fotovoltaic : Logheaza-te sa vezi acest link Subliniez : linkurile sunt doar de exemplificare a componentelor la care m-am gandit sa le folosesc. Ce spuneti ? Va merge ?
 dann
★★
Raspunde
AFE - 06 oct 2013, 20:07 (post nou)
Raspuns solutie
SISTEM DE INCALZIRE CASA CU POMPA DE CALDURA SOL-APA ALIMENTATA CU CELULE FOTOVOLTAICE / EOLIANA Ideea in sine, e foarte complexå, si imi place. si eu am vrut aceast acum 3 ani!!!!, dar am lasat-o baltå. As fi tare curioaså dacå reusiti, vå doresc succes!!!! Aurora.
Raspunde
dann - 24 oct 2013, 08:28 (post nou)
Raspuns solutie
Va multumesc pentru incurajare - in nici un caz nu voi abandona :) . O sa revin cu ultimele informatii - atunci cand m-am decis asupra componentelor.
 dann
★★
Raspunde
Smultea Ion - 12 nov 2013, 14:46 (post nou)
Raspuns solutie
Sistemul de incalzire cu pompa de caldura aduce o reducere semnificativa a costurilor atunci cand este combinat eventual cu siatem de panouri solare cu aport la incalzire si cel mai important cu sistem de incalzire in pardoseala atat la parter cat si la mansarda in cazul in care casa are mansarda. Reprezinta o greseala combinatia de incalzire in pardoseala la parter si sistem clasic de calorifere la etaj sau mansarda intriucat avem nevoie de apa la temperaturi diferite si nu ne ajuta la reducerea consumului de energie . (detalii putei gasi si aici Logheaza-te sa vezi acest link
Raspunde
dann - 13 nov 2013, 02:50 (post nou)
Raspuns solutie
Da, asa este - ulterior mi-am dat seama de asta - dar, ca la-nceput de proiect, nestiind prea multe... Incet-incet imi fac "upgrade" Stiti de unde as putea achizitiona o pompa de caldura sol-apa ?
 dann
★★
Raspunde
Terra Resources - 24 apr 2014, 14:22 (post nou)
Raspuns solutie
cele mai bune pompe de caldura
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 Amro
Amro
8 posturi in ultima luna
 
Krmen Popa
2 posturi in ultima luna
 
Casaanke
2 posturi in ultima luna
 
Bojor Georgel
2 posturi in ultima luna
 
Dumitru Pantelimon
1 post in ultima luna
 
Marilo
1 post in ultima luna
 
Maria Cretu
1 post in ultima luna
 
Boby Bogdy
1 post in ultima luna
 
Nicusor Turda
1 post in ultima luna
 
Thot Mc
1 post in ultima luna
 GHITA
GHITA
1 post in ultima luna
 
Loghin
1 post in ultima luna