Discuţiile 1 - 2 din 2 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Umbre - 09 oct 2012, 09:48 (post nou)
Raspuns solutie
Cum trebuie protejata fatada in asa fel incat sa nu se deterioreze in timp,? Ce avantaje si ce dezavantaje au aceste fatade verzi?
Fisiere atasate
 Umbre
★★
Raspunde
Ciresica - 17 oct 2012, 13:50 (post nou)
Raspuns solutie
Ca dezavantaje: Iedera favorizeaza umezeala si s-ar putea ca pe peretele acoperit sa apara fenomenul de igrasie si te poti pricopsi cu o invazie de ganganii in casa.
Raspunde
R.Assistant - 17 oct 2012, 14:28 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, asa cum spuneam intr-un articol anterior, care se referea in egala masura si la gradini verticale realizate prin alte sisteme, printre avantajele vegetatiei pe un perete exterior se numara si efectul de protectie al celor ce locuiesc in cladire in fata temperaturilor extreme ale verii si iernii. Apoi, peretele verde intarzie sau chiar impiedica colmatarea canalizarii din cauza ploilor sau zapezilor, retinand apa de ploaie si regland cantitatea scurgerilor de apa pe perete, Intr-adevar, exista riscul infiltratiilor de apa in perete, iata de ce e mai bine sa se ceara sfatul unui specialist, de la caz la caz. Daca va tenteaza ideea, verificati intai izolarea peretelui, dar si problemele structurale posibile, greutatea suplimentara pusa de plante poate fi chiar mare dupa un timp. Si plantele alese pentru gradina verticala trebuie gandite in functie de zona unde sunt instalate si de necesitatile lor de soare, aer si apa. Apoi trebuie sa se tina cont de felul in care cresc (ritmul de crestere al acestora), respectiv perioadele la care trebuie tunse pentru a nu ingreuna prea mult sarcina pusa pe casa etc.
 R.Assistant
★★★★★
Raspunde
Ertigot - 19 oct 2012, 15:23 (post nou)
Raspuns solutie
Cum se numeste aceasta planta sau arbore? Pozele sunt facute intr-un parc din Paris si as vrea sa stiu daca creste si la noi.
Fisiere atasate
Raspunde
Ioana V. - 19 oct 2012, 16:27 (post nou)
Raspuns solutie
Se numeste glicina (sau Wisteria) si da, creste si la noi. De fapt, in Bucuresti parcurile (mai vechi) sunt pline de glicine gigantice, care infloresc abundent primavara - un spectacol!. E o planta rezistenta la ger si iubitoare de lumina, cu flori de culoare mov-violet, grupate in ciorchini. Exista 2 specii: Wisteria sinensis (sau Wistaria sinensis, Wistaria chinensis, Glycine sinensis) care e originara din China si Wisteria floribunda, originara din Japonia. Wisteria sinensis infloreste primavara (mai-iunie), avand o durata a infloririi de aprox. 20 zile. Ciorchinii de flori sunt lungi de pana la 30 cm. Are tulpini rasucite si poate ajunge la inaltimi de pana la 20 metri. Exista si o varietate cu flori albe. Wisteria floribunda infloreste in perioada de primavara-vara (mai-iunie), avand ciorchinii de flori lungi de pana la 50 cm. Poate ajunge la inaltimi de pana la 8 metri.
 Ioana V.
★★★
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 amro
amro
3 posturi in ultima luna
 
mariafarcas
2 posturi in ultima luna
 
Cornel Comusi
2 posturi in ultima luna
 
vlad123
1 post in ultima luna
 
coly
1 post in ultima luna
 
Containere Adiss
1 post in ultima luna
 
ZenGirl
1 post in ultima luna
 
Casaanke
1 post in ultima luna
 
Adra
1 post in ultima luna
 
aCasa
1 post in ultima luna