Discuţiile 1 - 1 din 1 discuţie
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Discuția 1
Dorin - 11 feb 2013, 12:52 (post nou)
Raspuns solutie
buna ziua, credeti ca este vreo problema daca aplic placare cu gresie peste un parchet vechi greu de demontat? mentionez ca pot remedia lamele rupte ca sa am suprafata uniforma de montat... dar ati mai auzit de o lucrare la fel care sa aiba probleme? cu stabilitatea placilor/? va multumesc aniticipat
Dorin
Utilizator neinregistrat
Raspunde
R.Assistant - 13 feb 2013, 15:02 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, da, se poate aplica placare ceramica peste parchet, daca este remediata suprafata acestuia.
 R.Assistant
★★★★★
Raspunde
Ionescu - 13 feb 2013, 15:39 (post nou)
Raspuns solutie
Si cum sugerati sa lipeasca gresia pe parchet, daca nu e cu suparare? Cu prenandez? Electrostatic? Altfel, este evident ca un parchet vechi are o suprafata perfect plana, inerta si stabila, adica ideala pentru montat o gresie noua, nu-i asa? Bravos, R.Assistant!
Ionescu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Arhsterix - 13 feb 2013, 17:12 (post nou)
Raspuns solutie
Mda, am facut-o o singura data si nu as mai recomanda vreodata solutia aceasta, nu atat din cauza materialelor cat mai ales din cauza manoperei. In primul rand trebuie ca planeitatea parchetului sa fie mai mica de 2 mm la 1000mm. In al doilea rand trebuie gasita gresia care iti convine. Se cumpara placi asemanatoare cu cele din gipscarton dar pe baza de ciment ( cred ca Betonip). Se face un calcul cate placi si cate rosturi iti intra pe o bucata de placa astfel incat pe marginea fiecarei bucati sa ramana gresia si nu rostul. Se taie placile pe baza de ciment la dimensiunea care trebuie. Se pune pe pardoseala o folie de polietilena, apoi se monteaza placile din ciment prin prindere mecanica ( holzsuruburi). Cel mai bine este sa faci gaurile dinainte. Rostul dintre placile de ciment trebuie sa fie la fel de mari ca rosturile dintre gresii. Se asaza un cordon de etansare dintr-o chestie bituminoasa ( nu mai retin numele). Dupa toata migaleala asta te apuci si pozezi placile de gresie pe placile de ciment cu adeziv. Acum ti-as recomanda un adeziv elastic !!! Se chituieste toata pardoseala cu un chit elastic. Important! La margine se ridica folia pe perete si se prinde cu un straif tot din placa de ciment. La imbinarea acesteia cu pardoseala se pune tot un cordon din bitumul respectiv. Toata operatiunea a durat aproape 2 saptamani pentru o incapere de aproape 8 metri patrati. Referitor la costuri nu stiu ce sa-ti zic ca n-am platit eu dar prietenul care a beneficiat de pardoseala era destul de urzicat!!! Sincer cred ca acum ti-as recomanda un covor pvc. :-)
Raspunde
Mesterul Manole - 13 feb 2013, 19:46 (post nou)
Raspuns solutie
Domnule draga, Sincer eu nu va recomand sa puneti gresie peste un parchet vechi. Iar daca vreti neaparat s-o faceti, atunci urmati intr-adevar sfaturile lui Arhsterix de mai sus. Veti vedea ca este mult mai complicat si costisitor decat solutia clasica, adica indepartarea parchetului, repararea suprafetei (eventual o mica sapa) si apoi gresie. In plus, trebuie sa tineti seama si de urmatoarele probleme: - nu aveti cum sa lipiti gresia direct pe parchet, trebuie sa asigurati o suprafata aderenta pentru adezivul de gresie (adica placile pe baza de ciment recomandate de Arhsterix). - parchetul nu este un material stabil, el lucreaza in functie de temperatura, umiditate, conditii de exploatare, etc, iar gresia are nevoie de un suport stabil din acest punct de vedere. - daca parchetul este vechi, este posibil sa aveti deja mucegai sub el si, in orice caz, acoperind parchetul cu gresie, creati cele mai favorabile conditii ca acel parchet sa putrezeasca in timp (apropo, sub acel parchet ce aveti?). Cea mai sanatoasa solutie este, dupa parerea mea, sa scoateti parchetul! Cele bune!
Raspunde
Infoparchet - 19 feb 2013, 17:57 (post nou)
Raspuns solutie
Nu recomand aplicarea unei gresii pe parchet masiv. O "solutie" o reprezinta aplicarea unor panouri hidrofugate peste parchet si apoi lipirea gresiei cu niste adezivi siliconici, dar este o mega improvizatie. De ce sa alegi totusi o pardoseala rece peste una calda? De ce nu puneti un parchet triplu stratificat sau nu refinisati parchetul existent?
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
Tratamente de eliminare a apei din peretii afectati de umezeala
Click pe linkul catre pagina cu Tratamente pentru impermeabilizare. Succes !
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 GHITA
GHITA
16 posturi in ultima luna
 
Adrian
4 posturi in ultima luna
 
Damian Si Alina Nicolae
4 posturi in ultima luna
 
Hârjău Ioan
3 posturi in ultima luna
 
Tudoroniu Stefan
3 posturi in ultima luna
 
Cristina A. Ichim
3 posturi in ultima luna
 
soare
2 posturi in ultima luna
 Teodora Matau
Teodora Matau - KRONLUX F.M.
2 posturi in ultima luna
 
georgeunum
2 posturi in ultima luna
 
Daniela Nicolae
2 posturi in ultima luna
 
CERNESCU
2 posturi in ultima luna
 
catalin_659
1 post in ultima luna