Materiale traditionale pentru case simple si durabile

Nu demult erau considerate materiale ieftine, rudimentare, dar mai nou, sub impactul preocuparilor pentru ecologie si dezvoltare durabila, canepa, paiele, lutul sau lana au inceput sa devina din nou atractive pentru o serie de constructori. Iata cateva dintre calitatile constructive ale acestor materiale.

Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 6 din 6 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Remus Constantin - 19 apr 2012, 17:14 (post nou)
Raspuns solutie
EXCELENT ARTICOL !!!! Daaa neaparat viitorul va fi ECO Casele din baloti de paie este varianta sanatoasa , prietenoasa cu natura si nu in ultimul rind economica . Trebuie sa construim inteligent , ceea ce muuulti dintre noi am uitat. FELICITARI DOMNILOR !!!!!!!!!!!!!
Remus Constantin
Utilizator neinregistrat
Raspunde
ioana cucu - 20 apr 2012, 11:25 (post nou)
Raspuns solutie
Foarte frumos arata locuinta din Bulgaria! E o ideea foarte potrivita atit pentru locuire cit si pentru turism traditional, foarte sanatoasa si extrem de expresiva! Ar fi interesant de aflat daca exista norme de respectat in proiectarea unor cladiri de utilitate publica (turism eco), cum se adapteaza utilarea cu instalatii .
ioana cucu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
andi - 20 apr 2012, 11:37 (post nou)
Raspuns solutie
Interesant articol. Nu stiam de canepa ca are si calitatea de a nu fi atacata de rozatoare si insecte, cred ca e o planta a viitorului. Citeam ca se pot face si mase plastice din ulei, iar hainele din canepa ar avea si calitati terapeutice. Cred ca un serial pe tema tehnologiei de realizare a acestui tip de constructii si al bio-arhitecturii, geometria sacra, arhitectura fractala s.a. ar fi binevenit.
andi
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Sorin - 21 apr 2012, 08:13 (post nou)
Raspuns solutie
EXCELENT! Insa...ca la noi la nimeni...:),in perioada de boom-imobiliar,cand tot romanul avea posibilitatea accesarii unor sume de bani necesare pentru construirea unui imobil locuinta individuala,toti si-au ridicat palate(beton,carmida...sa tina frate,sa nu cumva sa cada :)) ),multe dintre ele ramase in prezent la stadiul "la rosu",iar cei de prin jurul nostru(occidentalii),si nu numai,se gandesc cum sa traiasca din ce in ce mai sanatos,mai eficient,consumuri reduse de energie,resurse materiale,etc...iar romanasii cu "palate" nici macar nu concepeau case din traditionalul CHIRPIC...case care spre surprinderea multor,dupa mai bine de 30-40 de ani inca stau in picioare si cu mici interventii cred ca vor mai sta inca pe atat. Intrebarea mea este : Vom construi din aceste materiale "rudimentare" pentru ca vrem sa fim eco,sanatosi,...sau vom construi din ele pentru ca "suntem in criza" si paletul de BCA e de 10 ori mai scump decat 100 de baloti si 50 kg de lana?O zi buna!
Sorin
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Istratie Dumitru - 08 mai 2012, 08:23 (post nou)
Raspuns solutie
Buna, Am o casa din chirpici, o soba economica pe lemne, un transfer de caldura din pivnita - beci intr - o camera. Sunt foarte multumit. Iarna este o caldura de stai dezbracat in casa- peretii nu sunt umezi, doar au aproape un metru latime. Vara este o racoare excelenta. De multe ori trebuie sa am grije sa pun un cearceaf ziua pe mine, deoarece este o racoare... Pentru toata casa doresc sa fac in viitor incaltirea prin efectul de sera in toata casa compusa din trei camere si hol. Lucrare simpla> In pamant fac o mica excavatie, pun ceva tuburi de culoare neagra cu concetrator de caldura- concav umplute cu apa de ploaie si antigel. Va functiona ca motorul cu volanta si racire cu aapa fara ventilator. Au existat candva acele motoare folosite la antrenarea Batozelor. Cand va vi soare, toamana, primavara, iarna voi avea caldura fara sa aprind un chibrit. Functioneaza fara energie. Natura este mama sanatatii.
Istratie Dumitru
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Mariana Vasilescu - 12 mai 2012, 18:36 (post nou)
Raspuns solutie
Cit trebue sa platesti pt o casa cu suprafata de 130mp?
Mariana Vasilescu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Sisteme de automatizare pentru controlul temperaturii, ventilatiei si aerului conditionat SIEMENS
Buna ziua, Va rugam sa ne lasati o adresa de e-mail pentru a va contacta in privat. Ne...
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 
coddot
4 posturi in ultima luna
 
de pluta
3 posturi in ultima luna
 
ionicaborza
2 posturi in ultima luna
 GHITA
GHITA
2 posturi in ultima luna
 
Decebal_S
2 posturi in ultima luna
 
RobertD
2 posturi in ultima luna
 
limanihat
2 posturi in ultima luna
 
AndreiVisan
1 post in ultima luna
 
avis
1 post in ultima luna
 
dan1234
1 post in ultima luna
 
Stelian
1 post in ultima luna
 VD_M
VD_M
1 post in ultima luna