Marian Ion, arhitect-sef la Braila: "Cand oamenii au spatii publice in care sa se intalneasca, se creeaza legaturi mai valoroase intre ei"

Cum va evolua urbanistic tara noastra, cum suntem influentati de deschiderea europeana, de legislatie, de normele cele mai recente in domeniu? Viziunile pe care autoritatile le au asupra calitatii vietii oamenilor din orasele romanesti s-au schimbat si se schimba in timp, iar fiecare exemplu local puncteaza deja tendinta generala spre o crestere a interesului pentru calitatea spatiului public. Un interviu cu arhitectul-sef din Braila, Marian Ion, care ne vorbeste nu doar despre noul PUG al brailenilor, ci si despre opinia sa in legatura cu remediile necesare in mediul urban romanesc... in conditiile in care, sa recunoastem, chiar si dupa doua decenii, tot mai dam jos praful de pe structurile, fie ele constructive sau de gandire, ale comunismului.

Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 2 din 2 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Serban - 22 iun 2012, 10:23 (post nou)
Raspuns solutie
Salut!Am cumparat o casa in Ianca demolabila,aproape cazuta.De ce am nevoe de autorizatie de demolare cind casa este deja la pamant?Va contactez din Anglia si vas multumi daca miati spune de institutia este deschisa in august ce documente ,acte si comisioane si de se poate face online?Va multumesc!!!!
Serban
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Marian ION - 22 iun 2012, 10:43 (post nou)
Raspuns solutie
Atat pentru construire cat si pentru desfiintare legislatia romaneasca prevede obtinerea unei autorizatii. Aceasta autorizatie este, de altfel, si modalitatea prin care se inscrie sau se radiaza o constructie din evidentele fiscala (pentru a plati sa nu impozit). Prin urmare unde-i lege nu-i tocmeala! Primariile in Romania lucreaza si in luna august, chiar daca o parte din personal este in concediu. Prin urmare se pot elibera documente. Procedura de desfiintare incepe cu un Certificat de Urbanism eliberat de Primaria din Ianca in cazul dumneavoastra. Apoi veti obtine avizele solicitate prin acest certificat, un proiectant autorizat va intocmi o documentatie tehnica si le veti depune la primarie pentru obtinerea Autorizatiei de Desfiintare. In afara de taxele pentru avize, taxa pentru autorizatie este de 0,5% din valoarea inscrisa la administratia financiara. Deocamdata nimic din ceea ce v-am spus nu se poate face online, poate doar sa incercati sa gasiti pe cineva care se va ocupa local de rezolvarea problemei dumneavoastra... Succes.
Marian ION
Utilizator neinregistrat
Raspunde
solomon leonida - 24 feb 2013, 22:41 (post nou)
Raspuns solutie
BUNA SEARA. DOAR O MICA INTREBARE.. SINT DIN BRAILA SI CINEVA MI-A SPUS CA O AUTORIZATIE DE DEMOLARE AJUNGE LA SEMNAT IN CONSTANTA. ESTE ADEVARAT? VA MULTUMESC
solomon leonida
Utilizator neinregistrat
Raspunde
R.Assistant - 06 mar 2013, 12:31 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, raspunsul este nu neaparat. Autorizatia poate ajunge la Constanta doar daca este nevoie de aviz ISC, in conditiile in care acest aviz se solicita prin certificatul de urbanism pe zona respectiva. Lucru care este valabil numai in unele situatii.
 R.Assistant
★★★★★
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 Amro
Amro
8 posturi in ultima luna
 
jardenbrown70
4 posturi in ultima luna
 
Krmen Popa
2 posturi in ultima luna
 
Casaanke
2 posturi in ultima luna
 
Bojor Georgel
2 posturi in ultima luna
 
Adia Anca Raita
2 posturi in ultima luna
 
Marilo
1 post in ultima luna
 
Maria Cretu
1 post in ultima luna
 
Boby Bogdy
1 post in ultima luna
 
Nicusor Turda
1 post in ultima luna
 
Thot Mc
1 post in ultima luna
 GHITA
GHITA
1 post in ultima luna