Discuţiile 1 - 2 din 2 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Dorina - 25 feb 2013, 17:09 (post nou)
Raspuns solutie
Buna seara, stie cineva care este cadrul legislativ sau cum pot cere daune unui vecin care m-a inundat? Am lipsit de acasa doua saptamani si cand m-am intors am gasit casa praf. In afara de peretii distrusi (nu e prima data cand mi se intampla), de data aceasta am ajuns iar in casa era intuneric total. Sigurantele arse, frigiderul stricat. Aceasta din pricina ca apa s-a scurs de-a lungul peretului si pe podea,pana sub frigider si a stagnat acolo probabil pana s-a evaporat. Combina frigorifica s-a defectat inca din prima zi, banuiesc (nu stiu inca ce are, inca stau cu alimentele pe balcon de cand m-am intors), iar prizele s-au ars. Instalatorul a inlocuit sigurantele si era sa luam foc din nou cand, cu frigiderul inca bagat in priza, am pocnit pentru a doua oara siguranta... Din fericire nu am patit nimic, dar am crezut ca frigiderul s-a defectat din senin. Tarziu mi-am dat seama motivul adevarat. Ma puteti ajuta, va rog: 1 - cu informatii despre cadrul legal in care pot cere daune vecinului, administratiei 2 - cu informatii despre lucrarile pe care ar trebui sa le fac pentru a evita pe viitor acest risc de inundare de la vecinul de deasupra? Multumesc foarte mult pentru orice sugestie.
Dorina
Utilizator neinregistrat
Raspunde
alexp - 26 feb 2013, 08:42 (post nou)
Raspuns solutie
Buna dimineata, 1. Cadrul legal este reglementat de Noul Cod Civil, deci trebuie sa mergeti in instanta. Administratia nu poate fi parte in actiune decat daca defectiunea s-a datorat unui element care cade in sarcina acesteia (de ex. inlocuirea conductelor cu probleme dupa ce au fost depistate). Cel mai simplu mod este cel amiabil, in care sa va intelegeti cu vecinul. Daca nu reusiti amiabil, faceti poze cu daunele suferite, solicitati facturi si devize de la cei care va efectueaza reparatiile si mergeti la un avocat! 2. Intrucat nu puteti sa va montati propriul acoperis, nici o lucrare nu poate proteja complet. Un mod de protectie (ati spus ca s-a mai intamplat) este incheierea unei asigurari de risc la inundatie. Chiar daca se repeta, asigurarea va despagubeste (in functie de prima si bunuri) si se indreapta ei in justitie pentru recuperarea prejudiciului! Sper ca informatiile sa va fie utile!
 alexp
★★★
Raspunde
Seba - 26 feb 2013, 16:16 (post nou)
Raspuns solutie
buna ziua, stiti daca e ilegal sa imi zidesc singur balconul? care are spatii goale in balustrada si avand caine mic care iese pe balcon vreau sa il feresc sa cada de la etajul 2? daca pun bca cimentez si vopsesc pe afara ma dau vecinii in judecata? multumesc
Seba
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 GHITA
GHITA
6 posturi in ultima luna
 
Corina Hila
3 posturi in ultima luna
 
Sorin Ag.
3 posturi in ultima luna
 
coddot
2 posturi in ultima luna
 servomax
servomax
2 posturi in ultima luna
 
Nico Serban
2 posturi in ultima luna
 
Lipan Lidia
1 post in ultima luna
 
Anca77
1 post in ultima luna
 
Gabriel05
1 post in ultima luna
 sim0nn3
sim0nn3
1 post in ultima luna
 
Marius Remus
1 post in ultima luna
 
Mihai A
1 post in ultima luna