Discuţiile 1 - 1 din 1 discuţie
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Discuția 1
Bengy - 12 mar 2013, 12:08 (post nou)
Raspuns solutie
Propun deschiderea acestei discutii mai putin academice in scopul dezbaterii unui subiect cit se poate de serios ce poate deveni util tuturor celor implicati in domeniu. Constructiile medii si mari sunt "tronsonate" si intre ele apar "rosturile de dilatare". Impropriu spus dar hai sa zicem si asa! "Generatorul "este inginerul structurist.El este cel ce prevede un rost, pozitionarea si dimensiunea lui . In documentatii de cele mai multe ori nu am gasit pe linga dimensiunea rostului si eventualele amplitudini ale miscarilor ce trebuie "amortizate" de rosturi. Cum explicati Dumneavoastra ca un rost structural de 250mm poate fi redus prin " dispozitie de santier" la 10mm? Apoi vine constructorul de structura care realizeaza un rost diferit de proiect: de la un rost de 100mm in proiect se realizeaza in practicarost de 150mm-220mm! De linearitate ce sa mai vorbim! Lipseste cu desavirsire!unde mai pui ca pardoseala betonata ,elicopterizata mai are si 30mm diferenta de nivel.Si atunci vino tu sa pui profil de rost.... Domnilor colegi,hai sa ne intelegem.fiecare are ceva de facut faceti in asa fel ca cel ce vine dupa voi sa poata sa-si faca si el treaba bine ca in proiect. ORICE ABATERE DE LA PROIECT DAUNEAZA GRAV... Apoi vine arhitectul ce trebuie sa aleaga un sistem de profile adecvat "functiei".Aici sunt lucruri cu multe detalii, conditii tehnice si estetice.... Nu in ultimul rind isi da cu parerea si beneficiarul, cu "banutii"cu alte idei... hai ca am aruncat destul foc... Vafac loc la rind sa intrati in vorba....
Raspunde
Vasile Mereuta - 12 mar 2013, 20:42 (post nou)
Raspuns solutie
Dle. Bengy, Sunt perfect de acord cu dvs. chiar daca nu sunt un specialist in acest domeniu. Aceasta problema o intalnesc si eu in domeniul meu. Sunt toti meseriasi, si stiu ei mai bine decat oricine cum se face. Toata lumea face economie de bani si timp, si se trece peste orice limita. Un lucru mi-a placut in santierele din Europa: faptul ca fiecare stia ce are de facut, in asa fel ca ceilalti ce-l urmau, sa-si execute lucrarea in termenii stabiliti in proiect, fara abateri fara modificari inutile. Dar in fine ... suntem romani-destepti peste masura ! O zi buna tuturor !
Raspunde
Tigle Acoperis - 12 mar 2013, 21:26 (post nou)
Raspuns solutie
Corect d.lor! La noi cel ce sapa fundatia se pricepe si la cofrat, si la asezat fierul beton, si la turnat beton, si la zidarie, si la dulgherie,si la tamplarie , si la termosistem, si la termoizolatie... si la acoperis, ...si la citit proiectul cu susul in jos! Aici o mare parte de vina si imi pare nespus de rau o are si Beneficiarul! Acum nu mai suntem ca pe timpul "Raposatului". Avem destule mijloace de informare si ar trebui sa cascam de mai multe ori ochii inainte de a baga mana in punga...punga care e si asa cum e! Cum e posibil in casa in care doresti sa-ti cresti copii si sa traiesti o batranete lunga si linistita sa te "lafai" (scuzati expresia) la inceput dand in stanga si-n dreapta cu banii, mai ai noroc sa dai si peste un "constructor" sau "meseris"... ca de e mai ieftin, dar in realitate e mai scump...pentru ca asta o vezi pe parcurs...punga se stramteaza si incepi sa dai din coate si cauti sa-ti faci economii. Economii aparente caci... un perete stramb e mai scump, un fier mai putin sau calitate proasa...scade rezistenta...un rost de dilatare mai ...mare sau mai mic implica alte probleme, un termosistem,o tamplarie, o termoizolatie mai de proasta calitate inseamna pierdere de caldura si bani aruncati si nu in ultimul rand o invelitoare de o calitate inferioara (caci aici se termina "punga") sa nu mai spun. Exact precum degeaba ai costum ...(nu dau nume sa nu se interpreteze) de ultima moda si in picioare ai sandale si afara ploua! Asa caci nu e de mirat... Traim in Romania! Dar astept sa vina clipa cand se va alege graul de neghina sau se vor intoarce cei din pribegie, care vor veni cu alta conceptie si sper sa apucam ziua aia cand intr-adevar lucrul bun sa fie facut de cel ce stie si este pregatit pentru a face...un lucru bun ...dar si platit...dar asta-i alta problema de povestit! "Confort si siguranta sub un singur acoperis"!
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 GHITA
GHITA
6 posturi in ultima luna
 
Corina Hila
3 posturi in ultima luna
 
Sorin Ag.
3 posturi in ultima luna
 
Adia Anca Raita
2 posturi in ultima luna
 servomax
servomax
2 posturi in ultima luna
 
MARIANAD
1 post in ultima luna
 
viomarmi22
1 post in ultima luna
 
Lipan Lidia
1 post in ultima luna
 
Anca77
1 post in ultima luna
 
Gabriel05
1 post in ultima luna
 sim0nn3
sim0nn3
1 post in ultima luna
 
Marius Remus
1 post in ultima luna