Discuţiile 1 - 2 din 2 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Agleptycus - 03 iul 2013, 17:29 (post nou)
Raspuns solutie
BNuna ziua, Ma intereseaza daca se poate termoizola o fatada la o casa mai veche cu vata minerala, si daca da care ar fi avantajele/dezavantajele fata de polistiren? Sau este mai bine cu polistiren? Multumesc.
 AgleptycusAgleptycus
★★★
Raspunde
Agleptycus - 09 iul 2013, 17:16 (post nou)
Raspuns solutie
salutare din nou, Nimeni nu stie sa imi dea si mie ceva sfaturi cu privire la termoizolarea unei case mai vechi???
 AgleptycusAgleptycus
★★★
Raspunde
Vasile Mereuta - 10 iul 2013, 07:00 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, Din punctul meu de vedere, mai ales la o casa mai veche nu va recomand vata minerala pe pereti. Poate polistirenul, dar si acela aplicat cu mare responsabilitate. Va sugerez o termoizolatie tip fatada ventilata ! Zidurile din ce sunt ? Si mai ales in ce stare este tencuiala ? Niste poze, imagini, ... se poate ? O zi buna !
Raspunde
Agleptycus - 10 iul 2013, 11:29 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, Casa este din caramida o parte si o parte din lemn cu pamant, Initial a fost o casa mai mica din barne de lemn umplut cu pamant - ulterior sa mai marit cu o camera si bucatarie din caramida. Poze nu am. Tencuiala pe partea de caramida este in stare buna cred eu, nu este umflata, nu suna a gol daca bati in ea, nici nu este prea veche 7-9 ani cred. Cea pe partea cu pamant este putin mai degradata. Ce inseamna termoizolatie tip fatada ventilata? oare ar trebui facuta termoizolarea separat sau pe toata casa aceiasi termoizolare. Multumesc mult!!!
 AgleptycusAgleptycus
★★★
Raspunde
Vasile Mereuta - 10 iul 2013, 12:02 (post nou)
Raspuns solutie
Bun ! Tot ce se presupune a fi in stare buna ... o puteti lasa asa (dar sa fiti sigur). Partea de lemn cu pamant, aplicati o tencuiala ranforsata cu plasa de sarma. Daca nu aveti pereti cu diferite decoratiuni in relief, si este simpla : 1) Termoizolatie cu polistiren (grosimea o decideti dvs, eu va recomand un 10 cm) aplicata cu spuma poliuretanica adeziv de polistiren, si cu finisajele aferente (adeziv de polistiren-amorsa, plasa si tencuiala decorativa la alegere). 2) Termoizolatie cu spuma poliuretanica rigida BASF ( informativ 3,5 cm grosime de spuma poliuretanica rigida e echivalentul a 6-7 cm grosime de polistiren expandat), care se aplica direct pe perete, fara a mai fi necesar de adezivi, ancore, etc. Finisajele ulterioare sunt aceleeasi ca la termoizolatia cu polistiren. La acest tip de termoizolatie se elimina orice fel de ruperi si taieri termice. Mai multe informatii gasiti pe contul Strike Cons de pe spatiulconstruit.ro sau pe Logheaza-te sa vezi acest link Cat despre termoizolarea in sistem fatada ventilata :
Fisiere atasate
Raspunde
i.tonciu - 04 mai 2015, 11:12 (post nou)
Raspuns solutie
Cea mai buna solutie ar fi placile de Multipor. sunt naturale si solide. Si pentru ca-s facute din pori nu produc mucegai. Ar mai fi si vata minerala, dar nu recomand 100%.
Raspunde
AndreiPalade - 03 dec 2015, 13:24 (post nou)
Raspuns solutie
Termoizolarea pe baza de vata bazaltica ajunge sa coste de 3 ori mai mult fata de polistiren datorita adezivilor si tencuielilor speciale care se folosesc, deci nu reprezinta o solutie. Polistirenul ramane materialul cu cel mai bun randament din punct de vedere al eficientei raportata la costul de executare al termoizolatiei, cu conditia ca acesta sa fie conform si lucrarea sa fie facuta corespunzator. Polistirenul care se comercializeaza in prezent are in componenta materii prime care datorita compozitiei chimice, nu intretin arderea si este important sa verificam aceste aspecte la cumpararea materialelor. Eu am utilizat termosistemul Izotherm de la Adeplast si sunt foarte multumit. Este bine sa investim in calitate, mai ales cand facem lucrari care ne dorim sa le avem zeci de ani.
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 GHITA
GHITA
6 posturi in ultima luna
 
Corina Hila
3 posturi in ultima luna
 
Sorin Ag.
3 posturi in ultima luna
 
Adia Anca Raita
2 posturi in ultima luna
 
coddot
2 posturi in ultima luna
 servomax
servomax
2 posturi in ultima luna
 
MARIANAD
1 post in ultima luna
 
viomarmi22
1 post in ultima luna
 
Lipan Lidia
1 post in ultima luna
 
Anca77
1 post in ultima luna
 
Gabriel05
1 post in ultima luna
 sim0nn3
sim0nn3
1 post in ultima luna