Cresterea preturilor la curent si gaze: lectia de economie financiara, nu de ecologie

Scumpirea curentului electric si a gazelor de la 1 ianuarie are in unele cercuri o justificare „ecologica” care devine din ce in ce mai greu de crezut. „Populatia o sa faca mai multe economii la consumul de curent si de gaze.” Dar a fost vreodata scumpirea tigarilor urmata de un mare val de fumatori care sa reduca numarul de tigari? Cresterea preturilor la un produs necesar sau de care suntem dependenti ca civilizatie a determinat vreodata o scadere a consumului? Nu. Ecologia este mai mult praf in ochi. Nevoia de a se lua un pret mult mai mare pe combustibilii casnici trebuie cautata in alta parte. Culmea este ca, indirect, cresterea costurilor chiar va duce la gesturi mai ecologice: dar nu datorita, ci in ciuda cresterii preturilor.

Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 6 din 6 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Teddy - 05 feb 2013, 13:51 (post nou)
Raspuns solutie
Nemernicii care conduc lumea au hotarat sa ne extermine ! Si metodel sunt variate: de la scumpirea hranei si energiei, la vaccinurile otravite si infometare. Depinde cat vom mai tolera aceasta situatie de sclavi in minunata "democratie".
Teddy
Utilizator neinregistrat
Raspunde
TUDOR - 16 feb 2013, 22:13 (post nou)
Raspuns solutie
Nu va impacientati declarand razboi guvernarii orbeste ! Principiul de guvernare se bazeaza pe sloganul mioritic : "arde-l pe taran" adica pe cel care nu stir carte si deci nu stir sa se apere. NOROC CU UNIUNEA EUROPEANA!!!! Ei forteaza guvernele sa nu minta ! De aceia au inventat AQISUL COMUNITAR adica obligatia de a avea legi favorabile populatiei . In cazul electricitatii au obligat guvernul sa scrie in LEGEA ENERGIEI ca "constructia facturilor este TRANSPARENTA !!! adica pe dosul facturii sa scrie consumul de materiale + manopera + taxe+impozite+ TVA +beneficii , la care sa adauge tariful pentru fiecare si pe baza pretului unitar sa concluzioneze decontarea din factura ... NU SE FACE ASA CA SA SE POATA UMFLA FACTURA IN FAVOAREA ADEVARATILOR BAIETI DESTEPTI SI ... SI ... prostii , adica noi nu protestam !!! desi avem o puzderie de NGO - uri iar contenciosul este gratuit !!! asa ca in dulcele spirit mioritic ... plec si eu la o bere ca sa-i injur .. ca de rest mi-e lene sa ma apuc Voi nu tot la bere sunteti ???
Raspunde
Stefanescu Radu - 05 feb 2013, 13:51 (post nou)
Raspuns solutie
Sintem prea saraci ca sa cumparam ieftin, asta ziceti dv. Autonomia costa al naibii de mult, asa e! Am putea sa avem autonomie fata de UE, dar ne-ar costa de ne-ar rupe pe alta parte, ca ma pierde o serie de avantaje si am plati datorii ani si ani de zile. Parerea mea: mai bine stai in turma si platesti cu turma, pentru ca asa merge treaba. Cine isi permite sa dea mii de euro azi pe cateva panouri doar in ideea ca va face economie peste zece ani? Putini romani sunt asa.
Stefanescu Radu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Isaia - 06 feb 2013, 11:44 (post nou)
Raspuns solutie
Eu unul din UE nu vreau să ieșim! Dar îmi voi cumpăra 3 panouri fotovoltaice pe casă, chiar dacă mă costa zece mii de euro acum. Altfel în zece ani dau tot zece mii de euro degeaba pe curentul altora. Și nici panouri pe casă să nu o am peste zece ani, înseamnă c-o iau de la capăt.
Isaia
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Teodor Daniel - 11 feb 2013, 13:46 (post nou)
Raspuns solutie
Si iti vor pune taxa pe lumina soarelui, ca doar a mai fost. Trebuie sa eliminam cauza, nu efectul...
Raspunde
smartinstal - 12 feb 2013, 13:22 (post nou)
Raspuns solutie
Discuție prețuri
La o casa ai nevoie de max. 3000 W x 1,5 sau 2,0 euro/W = cca. 6000 W. ...Pana la 10000 eheheeee...Deci nu este chiar asa de ...negru....Nu? In varianta de cogenerare solara... altfel se discuta.... face si agent termic si curent electric in acelasi timp
Fisiere atasate
Raspunde
Mihai - 14 feb 2013, 14:20 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua , Va rog sa detailati calculul : [ 3000 W x 1,5 sau 2,0 euro/W = cca. 6000 W. ...Pana la 10000 eheheeee ] Este cel mai concret punct pana acum , dar mi se pare eronat . Puteti fi ceva mai explicit ?Multumesc.
Mihai
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Antonache - 14 feb 2013, 15:55 (post nou)
Raspuns solutie
Acela nu e al meu, ci acesta: Biomasa vegetala uscata cca. 4Kwh/Kg energie termica.3 Kg bmv.echiv.1m3 gaze nat. YOUTUBE-CALDURA GRATIS. 46 VIDEO.
Antonache
Utilizator neinregistrat
Raspunde
marin - 14 feb 2013, 16:31 (post nou)
Raspuns solutie
incaz ca doriti sa deveniti ,,independent energetic,, utilizand panouri fotovoltaice, apar costuri care nu au fost descrise mai sus : invertoare de tensiune, sistemul de baterii care sa va dea autonomie pentru circa 3-4 nopti( se poate si mai mult , insa c/v bateriilor se ridica ); toate aceste costuri, inclusiv manopera de montaj se pot ridica la circa 3,5 eu/wat. Foarte putine familii sunt independente energetic-aproape este imposibi. De ce ?., sunt perioade, mai ales iarna, cand o perioada de circa 7-10 zile nu vedem soarele si energie nu avem sau f. putina. In aceasta perioada va trebuie o alta sursa energetica.
 marin
★★★
Raspunde
viorel - 16 feb 2013, 19:01 (post nou)
Raspuns solutie
se recomanda montarea si folosirea panourilor in zonele izolae sau lipsite de electricitate .Enelul inca are energia ieftina Logheaza-te sa vezi acest link
viorel
Utilizator neinregistrat
Raspunde
marian - 06 feb 2013, 09:40 (post nou)
Raspuns solutie
Aproape orice efort trebuie facut pentru independenta energetica,calculele arata ca in 8 ani se compenseaza investitia si restul pana la 50 ramane profit.Nu merita? E mai usor cand suntem mai multi cu aceleasi convingeri, e mai eftin sa puna 10 familii la un loc decat 10 familii independent. Trebuie sa facem ceva
Raspunde
Nora - 06 feb 2013, 10:57 (post nou)
Raspuns solutie
Sunt de acord cu tine!
Nora
Utilizator neinregistrat
Raspunde
marin - 11 feb 2013, 13:56 (post nou)
Raspuns solutie
buna ziua. In momentele actuale legate de : o populatie imensa pe glob; taierea masiva a padurilor ; consumul combustibilor fosili; poluarea imensa a pamantului( in aer, pe sol si in subsol), etc; lumea este indreptata spre magica intrebare : a fi sau a numai fi !. De aceea orce masura luata de om : reducerea consumului energetic sub toate aspectele, plantarea de perdele -liziere-paduri, mersul pe jos cat mai mult, mersul pe bicicleta, utilizarea energiilor date de soare, sol, apa, vant, izolarea foarte buna a cladirilor, etc. va duce la continuarea vietii in coditii normale pe acest pamant. Ar fi bine ca pe acet forum sa spunem ce am intreprins fiecare pentru a reduce poluarea, consumul de energie ; ca toti ceilalti sa vada si sa ne urmeze exemplu; sau ce dorim sa facem si sa cerem sprijinul . Eu incep cu ce as dori sa fac : in com. MANASIA linga Urziceni posed 6 ha. teren pe care doresc sa plantez copaci; incerc de citiva ani acest lucru. Astept sugestii si propuneri. Marin
 marin
★★★
Raspunde
Caldura gratis - 13 feb 2013, 08:56 (post nou)
Raspuns solutie
Pana vom gasi solutia- miracol, o sansa reala ramane energia primita de la soare si variantele ei terestre: termica(geotermala), fotochimica( biomasa vegetala), mecanica( eoliana, hidro) pe care le convertim in orice tip de energie utila. Dintre acestea, biomasa vegetala are o pondere potentiala de peste 60 la suta. Energia chimica a acesteia poate fi accesata prin ardere controlata,cu gazeificare, in focare specializate, cu eficienta maxima si minim de noxe, fara fum. YOUTUBE- CALDURA GRATIS- 46 video.
Caldura gratis
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Mihai - 14 feb 2013, 15:25 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua , calde felicitari pentru gandul Dvs.bun. Ca sugestie , tastati in bara de cautare Google [ petrom planteaza paduri ] si o sa ramaneti surprins de rezultat. Ar putea fi un bun inceput ; daca treceti de aspectele penibile ale reclamei , poate ca reusiti sa Va rezolvati cel putin o parte a problemei. Va rog sa postati cate ceva din rezultatele actiunii Dvs.. Mult succes !
Mihai
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Antonache Gh. - 15 feb 2013, 16:32 (post nou)
Raspuns solutie
Nu cred ca Petrom ia in serios cu adevarat un om obisnuit, sau ca sustine accesarea surselor de energie regenerabila potential concurente.As fi curios sa verific, dar nu am inteles bine cum si unde.
Antonache Gh.
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Vladoiu - 17 feb 2013, 09:06 (post nou)
Raspuns solutie
Consumul energetic poate fi redus imediat. Depinde de cultura si de vointa. Doua exemple simple. Deschidem apa sa ne spalam pe maini si o inchidem cand am terminat, irosind cel putin 50% din ea. Folosind pentru incalzire o centrala pe combustibili fosili, dar necurata la interior, randamentul scade cu 10-20%. Dupa ce constientizam cresterea randamentului si inlaturarea risipei, putem trece la incalzirea apei menajere direct de la soare, la panouri fotovoltaice. Cateodata irosim energia cu buna stinta. Daca avem o curte mai maricica cu pomi, de cate ori curatam pomi, ardem cracile in loc sa le tocam si sa le ardem in centrala, nefiind nevoie de nici o adaptare. Initierea acestui forum este foarte buna si trebuie extinsa.
Vladoiu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
mircea - 16 feb 2013, 19:05 (post nou)
Raspuns solutie
raspund la intamplare............................. Discutam ca sa nu facem altceva mai util. Luam subiecte si ne pierdem vremea . Noi discutam si altii socotesc. Adica aduna si scad, din buzunarul tuturor. Mai treziti-va si luati mai bine atitudine ca de discutii absolut sterile m-am saturat. Se lanseaxa teme care sa ocupe timp. Incusiv eu sunt un pierde timp ca scriu . Dar gata . Acolo unde se iau decizii noi ( voi toti ) nu aveti acces. Asta e o boala la noi , discutam si nu luam atitudine . Asa ne trebuie .
mircea
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Cristina - 19 feb 2013, 12:55 (post nou)
Raspuns solutie
Ar fi perfect sa luam atitudine, aveti dreptate. Dar discutam si pentru a gasi solutii la probleme. Ei iau decizii, dar nu ne mai pot prosti mult timp, raman din ce in ce mai putini cei neinformati. Acesta e scopul unui spatiu de discutie, sa intelegem cu ce ne confruntam si sa facem front comun.
Cristina
Utilizator neinregistrat
Raspunde
marian - 19 feb 2013, 22:29 (post nou)
Raspuns solutie
N u sunt doar discutii,eu sunt in tratative cu o societate pentru achizitionarea unor panouri fotovoltaice si a ma elibera de facturile lunare la energie atat electrica cat si termica. Cea mai buna atitudine de luat este actiunea ,daca vom cotiza mai putini le scad profiturile,deci la treaba. Felicitari D-lui Antonache(cel cu cazanele pe rumegus ).Bravo ,mai cautati solutii. Un numar de contact de unde pot obtine?
Raspunde
Caldura gratis - 17 feb 2013, 22:29 (post nou)
Raspuns solutie
Sant 6 ierni de cand nu cotizez pentru en. termica si cred ca nici pe viitor nu va fi cazul. Consum max. 2 t rumegus pe an pentru incalzire, acm, sterilizat, gratar, cuptor,etc. Am conceput, construit, testat si perfectionat o gama de focare si arzaroare care permit arderea resturilor vegetale uscate vrac de orice fel, cu eficienta maxima si minim de noxe, fara fum. Aceste dispozitive de diferite marimi si puteri, multifunctionale sau specializate, sant destinate sa acopere nevoile de energie termica ale unei case, gospodarii,microintreprinderi sau institutii dependente de lemn sau alti combustibili solizi. Cateva imagini needitate pe yuotube- caldura gratis.
Caldura gratis
Utilizator neinregistrat
Raspunde
marian - 19 feb 2013, 22:33 (post nou)
Raspuns solutie
Cum va pot contacta sa cumpar un astfel de cazan?
Raspunde
Calduragratis - 20 feb 2013, 02:27 (post nou)
Raspuns solutie
Azi am vazut un documentar s.f. despre o posibila invazie extraterestra in care cineva spunea: " Daca ei ar fi ca noi, ar fi rau.Foarte rau." Am rasuflat usurat, nu ni se mai pot intampla decat lucruri bune. Nu stiu daca meritam planeta asta, dar cred ca meritam tot ce ni se va intampla, bun sau rau. Desi ultimii veniti, ne purtam urat cu tot ce am gasit si cu noi insine. Cica ar mai fi o sansa, dar e putin probabil sa renuntam la ceea ce santem acum. Ramane ca fiecare dintre noi sa faca ce crede si poate. Am incercat si cred ca am reusit sa rezolv o problema veche, dar tot mai actuala, arderea controlata a resturilor vegetale cu grad scazut de inflamabilitate.antonachegigi@yahoo.com
Calduragratis
Utilizator neinregistrat
Raspunde
maria - 22 feb 2013, 22:40 (post nou)
Raspuns solutie
absolut de acord cu solutii marunte, dar de dorit numeroase eu m-am casatorit acum cateva luni sub un stejar, mi-a dat Pamantul un sot minunat si niste prieteni cu mintea-ntre urechi am economisit foarte multi bani pe care nici in ruptul capului nu i-as fi dat pe o noapte de oboseala si chestii nefolositoare ne-am desfasurat de dimineata de la 10 pana noaptea pe la 2-3 (civil si religios), cu lumina zilei, cateva becuri torte, lampioane cu lumanari si lampi pe gaz. drumul de la starea civila pana la padure ...doar cateva masini in care au incaput 80 de invitati, cu vreo 3 masini care au efectuat drumuri duble. s-a fumat minim, nici nu am adus scrumiere, cineva a improviat un origami dintr-un ambalaj :) bucatele au fost gatite/ produse de prieteni/ familie, cumparate de la localnicii din sat sau de la taranii din piata (adica rosiile cele mai mici si rosii, merele cele mai parfumate si strugurii cei mai cu albine pe langa) desi suna hippie si desi aproape toti (familie, invitati, nasi- cei 6) erau neincrezatori, am primit multe confesiuni geloase si nostalgice concluzia..deci se poate si cu bani putini si minunat! cred ca putem face si mai mult avem sprijin de la prietenii nostrri arhitecti/ ingineri constructori/ agenti imobiliari ne straduim sa luam pamant intr-un sat de langa oras si deocamdata ne documentam asupra a tot felul de solutii de construit si asupra caselor de cob(valatuci zic eu, cum tin minte ca au facut bunicii nostri si am facut si eu la casa de la tara a parintilor -retragerea de la pensia mult asteptata) ma delectez cu acest site si intre timp cresc copaci in ghivece uriase in vederea plantarii in gradina (3 nuci pana acum) anul trecut am avut o recolta delicioase de rosii eco...in spatele blocului (am pacalit cu gustul lor chiar fetze mondene si gourmet si proprietari de restaurante ) masina ne incapatanam sa nu luam inca , am invatat sa merg pe bicicleta vara trecuta si mergem mult pe jos/ transport comun o gramada de cunostinte se indreapta spre case simple cu gradini largi, culturi proprii, multe biciclete sau abonamente RATP din pacate multe si aleg sa plece permanent din tara de frica ingustimii la minte a altora abia astept sa gasesc idei aici, solutii de la altii incapatanati (in bine) deja cateva familii spun ca ar dori sa ne alipim la un sistem energetic colectiv de care amintea cineva probabil n-o sa mai scriu / sau nu atat de mult, folosesc calculatorul limitat, in scopuri informative (am renuntat la tv de multi ani) succes si solutii multumim de inspiratie Maria
maria
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Mihai - 26 feb 2013, 07:37 (post nou)
Raspuns solutie
Casa de piatra , Dna Maria !. (Nu doresc sa 'socializez ' pe acest blog , dar nu ma pot abtine de la urare.) Ati afirmat [ concluzia..deci se poate si cu bani putini si minunat! ] , parca ati citat din Axell Munthe (Cartea de la San-Michele). Doresc , doar sa subliniez : stejarul sub care V -ati casatorit a fost , poate plantat de cineva (cinste Lui) sau , macar , ocolit , ferit de altii , ca sa ajunga sa Va faca umbra.Un alt exemplu : Johny AppleSeed. Am in curte doi nuci , pe care vecinii ma sfatuiesc , aproape in fiecare toamna , sa -i tai . Sunt , acum , destul de mari (20-30 ani). Chiar daca nu pot planta - momentan (am plantat , in viata si drumetiile mele , mai multi copaci si pomi ) , macar , pe astia doi , NU II TAI. ... Tema acestei sectiuni , insa era , nu este de a face politica sau reclame , ci de a nu mai polua , consumand irational. Si , intr-adevar , una din solutii , este sa traim mai simplu , mai rational Alta , sa ne imbracam mai gros , macar iarna. Sa consumam energii 'regenerabile'. Si , mi -as permite , eu , sa nu luam ceea ce nu putem da inapoi . Si poate ca , pentru toate -adunate , cineva , mai incolo , o sa mai poata trai pe Pamant. Multumesc.
Mihai
Utilizator neinregistrat
Raspunde
daniel - 16 feb 2013, 19:03 (post nou)
Raspuns solutie
1.Interesant ca a ajuns si in Romania dezbaterea despre energie si eficienta energetica. E clar ca independenta energetica este solutia, sau mai bine zis sparegerea structurilor mari incare nu exista legatura directa intre producator si utilizator. Si Herman Scheer, cel care a fost in spatele revolutiei energetice solare in Germania, a spus asta de aproape 20 de ani. Si in Germania se vede case poate, dar ia timp si e nevoie de implicarea utilizatorilor finali. Impresia mea e acum se discuta despre o solutie diametral opusa situatiei existente:infrastructura nationala vs independenta totala. Ambele sunt gresite: prima pentru costurile foarte mari de mententanta si pierderile de aproape 30 % din reteaua de distributie (intr-o retea eficienta, caci in Romanai probabil pierderile sunt mai mari); a doua pentru ca nu exista independenta abosoluta atata timp cat doresti sa traiesti in comunitate. Nu poti sa te decuplezi doar la ceea ce nu iti convine dar sa folosesti ceea ce iti este necesar (drumuri,etc). Deci solutia va fi un sistem integrat SMART GRID care permite atata vinderea cat si cumpararea energiei din acealsi sistem. Un argument foarte simplu este ca energia este produsa cand nu esti acasa, dar ai nevoie de ea noaptea. Varianta cu bateriile functioneaza dar si limiteaza. A functionat foarte bine inainte de 1989 cand aproape fiecare apartament avea o baterie de 12v ca sa avem lumina si TV de masina in casa. Dar nu este sustenabila o trecere completa la un sistem independent si asta din cauza costurilor bateriilor si costurilor de mentenanta a sistemului individual. nu toti utilizatorii sunt electronisti sau instalatori, ceea ce insemana ca vor aparea costuri secundare destul de substantiale. Disuctia insa nu se limiteaza doar la consum si si la micsorarea pierderilor.Deci o izolare ami buna a cladirilor si anevlopanta mai bine faacuta. Nu am auzit foarte multe discutii legate de investitia in geamuri si cat e de importanta sa ai geamuri cu u=0,8 W/m2K sau mai mic. De asemenea foarte mult se dicuta despre termoizloarea fatadelor bloscurilor,d ar foarte putin despre cat, ce si cum se pune aceasta termoizolare. Probleme ulterioare date de condens si implicit ciuperic pot fi foarte mari daca lucrurile nu sunt facute cum trebuie. Discutia poate continua, dar trebuie sa fie facuta constructiv nu destructiv. Eu nu mai locuiesc in Romania de ani buni, dar am fost invitata la o conferinta in Bucuresti cu ani in urma sa prezint Casele Pasive si ce reprezinta ele. Spre surprinderea mea, o data ajuns la conferinta mi-am dat seama ca e greu sa cosntruiesti ceva la nivel de societate cand toata lumea se plange despre ce nu merge in loc sa arate cu degetul spre solutii. Aici cred ca e o schimabre care trebuie facuta pentru a merge mai departe si a cosntruii ceva. 2.Pretul energiei in Romanai nu este cel mai ieftin din EEA in Islnada si Norvegia pretul per Kwh e mai mic. 3. Exista insa un comentariu care duce articolul in ridicol, la inceputul articolului:"... ecologia este praf in ochi..." Si parerea mea e ca autorul nu intege conceptul si il asociaza doar cu speculatiile financiare facute de unii. Ecologia si Ecosistemele in care noi traim sunt esentiale pentru supravietuirea noastra. Poate exista dorianta de independenta energetica dar nu exista independenta fata de Ecosistem. Oamenii sunt doar o mica parte dintru-un ansamblu. Cand a fost ultima data cand te-ai gandit ce procese premerg existenta panii de pe masa de zi cu zi, si cate procese sunt "necontrolabile de om"? si atunci cand vei face o astfel de analiza ai sa intelgei ca Ecologia nu e praf in ochi si este existentiala pentru supravietuirea noastra si a generatiilor viitoare.
daniel
Utilizator neinregistrat
Raspunde
TUDOR - 16 feb 2013, 23:14 (post nou)
Raspuns solutie
DANIEL(A) din text rezulta ca esti fata . Pe ansamblu ai dreptate .. numai ca "praf in ochi " e expresie foloSita pentru aducerea in planul doi a justificarii IMBECILE cum ca populatia isi va reduce consumul . Este clara motivatia imbuibatului care nu pricepe ca populatia Romaniei trebuie sa-si mareasca volumul consumat deoarece este sub minimumul acceptabil si ...CONFORM CONCEP[TIEI EUROPENE ... ROMANIA ARE POPULATIE SARACA ENERGETIC adica nu consuma minimumul cantitatii necesare dezvoltarii intelectuale normate !!! ASA CA ... INAINTEA ECOLOGIEI PROBLEMA NOASTRA E A SUBZISTENTEI
Raspunde
marin - 18 feb 2013, 11:51 (post nou)
Raspuns solutie
Felicitari pentru articol. Marin
 marin
★★★
Raspunde
Calduragratis - 20 feb 2013, 02:27 (post nou)
Raspuns solutie
Desi visul meu e o casa pasiva, locuiesc inca la bloc unde incalzesc 80 mp cu cca. 10 Kg rumegus vrac/zi, adica 1,5 t/ an. In medie 20w/mp, dar se poate si mai bine. La noi o mare problema nerezolvata e ventilatia activa cu recuperare de caldura, care, impreuna cu anvelopa termica determina decisiv pierderile de caldura din spatiul locuit.youtube-caldura gratis.
Calduragratis
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Terax SRL - 29 mar 2013, 12:15 (post nou)
Raspuns solutie
Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura Meltem M-WRG va pot raspunde nevoilor de ventilare a spatiilor de locuit sau birouri. Acestea sunt bazate in totalitate pe un concept descentralizat. Ventilarea casei se realizeaza prin instalarea unei unitati in fiecare camera. Sistemele descentralizate pot fi instalate foarte usor în cladiri in faza de constructie, dar si in cladiri vechi sau renovate in care nu au fost prevazute solutii de climatizare. Pentru mai multe detalii Logheaza-te sa vezi acest link
Fisiere atasate
Raspunde
Mihai - 26 feb 2013, 07:38 (post nou)
Raspuns solutie
Dl Daniel , Doresc sa Va salut , as dori sa vad in sistemul Smart Grid - care este defapt un imens acumulator inertial , solutia de viitor , insa , ca orice regula , lege , ca sa fie eficienta , trebuie , initial , respectata . Mi -e teama ca va mai dura pana cand sa se puna si la noi problema , ca in Anglia , de exemplu , a tarifelor de incurajare (Feed -In Tax). Cu stima
Mihai
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Radu Tanase - 13 mar 2013, 18:52 (post nou)
Raspuns solutie
La noi e inca multa birocratie pentru a putea ceda energia in retea, dar exista solutii pentru a evita acest lucru. Pot fi folosite sisteme mai mici care le bagi in priza la tine in casa si scazi consumul de energie din retea folosind energia panourilor tale. Vei trage din retea doar ce consumi peste ce pot da panourile tale (e vorba de consumul pe timpul zilei). Aceste sisteme sunt foarte bune mai ales pe timpul verii cand folosim aerul conditionat mai mult pe timpul zilei cand este si soare :)
Raspunde
mihai - 14 mar 2013, 00:58 (post nou)
Raspuns solutie
Buna seara, Daca exclud(em) varianta stocarii de energie -care este si ea foarte scumpa , ramane alternativa 'sincronizarii' activitatilor noastre cu ora zilei , un lucru problematic , pentru ca implica si cheltuieli cu o automatica -banuiesc -scumpa si ea. Parerea mea este ca -inca -nu s-a ajuns la o solutie cu costuri rezonabile.Probabil ca o sa se ajunga la aceasta solutie -cand si daca - toate celelalte vor deveni mai scumpe.(Din pacate.).Si totul -din cauza ca nu vom fi destul de disciplinati ca sa respectam o regula ... Multumesc.
mihai
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Caldura gratis - 17 feb 2013, 09:03 (post nou)
Raspuns solutie
Traim intr-un ocean de energie, alimentat continuu crescator de reactorul solar,ne coacem lent si sigur sub efectul incalzirii globale pe care o alimentam din prostie si lacomie,cu iresponsabilitate si cinism,dezgropand moartea dar nu accesam decat mici procente din energia de radiatie ce ne pica in cap si din formele ei terestre. Dintre acestea, cea mai abundenta, mai accesibila si mai sigura e biomasa vegetala reziduala, milioane de tone de combustibil cu valoare energetica apreciabila( cca 4 Kwh/Kg) ce se produc inevitabil in fiecare an si este aruncat, abandonat sau ars in aer liber, in timp ce sume colosale sant cheltuite conventional, se rade padurea si se moare de frig in casa, la propriu. Cateva posibile solutii pe youtube-caldura gratis.
Caldura gratis
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Calduragratis - 19 feb 2013, 01:51 (post nou)
Raspuns solutie
Valorificarea masiva si eficienta a biomasei vegetale reziduale ( zeci de milioane de tone pe intreg teritoriul tarii) ar avea multiple implicatii pozitive: -economic( creste independenta energetica, noi firme si locuri de munca) -ecologic( "gunoiul" vegetal devine combustibil eficient si accesibil.) - social( energie ieftina pentru cei cu venituri reduse). Resturie vegetale uscate vrac de orice fel pot fi arse cu eficienta maxima si minim de noxe, fara fum, cu o noua gama de focare si arzatoare din inox, usoare, rezistente, sigure, accesibile si multifunctionale( youtube-caldura gratis).
Calduragratis
Utilizator neinregistrat
Raspunde
marin - 20 feb 2013, 10:01 (post nou)
Raspuns solutie
O familie care doreste sa-si ridice o casuta pe un teren de doar 500 mp. nu are cum sa utilizeze BIOMASA; el poate apela la caldura pamantului( PC ) si la cea a soarelui. Cred ca trebuie sa privim lucrurile realist. Marin
 marin
★★★
Raspunde
Calduragratis - 20 feb 2013, 21:43 (post nou)
Raspuns solutie
Desi locuiesc la bloc si nu am teren in proprietate, gasesc fara probleme cca 2 t rumegus( 100 de saci) intr-o vara, pe care nu reusesc sa-i ard toti in iarna. Cei care au o casuta cu ceva teren si nu isi permit panouri solare si PC geotermale, se incalzesc tot cu BIOMASA, adica lemn de foc, fara sa transforme curtea in padure. Diferenta e ca rumegusul, considerat( inca) BIOMASA REZIDUALA, adica gunoi, nu costa decat efortul de incarcare si transport, pentru ca sant destule locuri de unde poate fi gasit gratis. In gospodarie si gradina se produc oricum destule resturi vegetale de care trbuie sa scapi si o buna metoda e arderea controlata, cu gazeificare. Deci nu trebuie sa-ti ocupi curtea si timpul cu producerea biomasei, cand altii nu stiu cum sa scape de ea. De fapt, energia chimica a biomasei, ca si cea geotermala, eoliana, hidraulica etc., sant formele trestre ale energiei solare de radiatie si de aceea considerate regenerabile. Anual se produc inevitabil, pe intrg teritoriul multe milioane de tone de resturi vegetale diverse care in cea mai mare parte sant aruncate, abandonate sau arse in aer liber. Toate au ca potential intre 3-4 Kwh/Kg masa uscata energie termica. Cca 3 Kg echv. cu 1mc gaze naturale. E singurul combustibil la liber pentru ca nu santem capabili sa valorificam inca asemenea cantitati.
Calduragratis
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 Amro
Amro
8 posturi in ultima luna
 
jardenbrown70
4 posturi in ultima luna
 
Krmen Popa
2 posturi in ultima luna
 
Casaanke
2 posturi in ultima luna
 
Bojor Georgel
2 posturi in ultima luna
 
Dumitru Pantelimon
1 post in ultima luna
 
Marilo
1 post in ultima luna
 
Maria Cretu
1 post in ultima luna
 
Boby Bogdy
1 post in ultima luna
 
Nicusor Turda
1 post in ultima luna
 
Thot Mc
1 post in ultima luna
 GHITA
GHITA
1 post in ultima luna