Discuţiile 1 - 1 din 1 discuţie
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Discuția 1
Abrudan Eugenia -Oradea - 20 mar 2012, 18:44 (post nou)
Raspuns solutie
La un ap cu 4 cam, 2 balcoane , construit in 1977, am facut o renovare. schimband ferestrele vechi cu termopane si inchizand balcoanele. Comfortul termic nu mi-a crescut nici in camerele mici iar condensul din timpul iernii a fost asa mare incat trebuia sa tin prosoape pe pervaz. Unde nu am avut pervaz, geamul fiind aproape la nivelul peretelui, apa s-a scurs lasand urme si mucegaind peretii. Toata iarna am sters geamurile de mai multe ori pe zi, in camera avand intre 21-23 grade, in functie de temp de afara si de cea a agentului termic. In balconul inchis dar fara incalzire, in zilele geroase mi-a inghetat condensul pe dinauntru pe geamuri. ESTE NORMAL ASA CEVA LA PROFILE CU 5 CAMERE? Am reclamat dar mi s-a spus ca nu aerisesc destul. La -15 grade cat pot aerisi? Am 2 camere in care nici nu sunt flori, nu se usuca haine, nici macar nu doarme nimeni (suntem 2 pensionari) si apa curge de pe pervaz intr-o veselie. Chiar la -2, -3 grade afara am condes , desi caloriferul este sub geam. Cum pot verifica calitatea termopanelor deja instalate? As dori pe iarna viitoare sa-mi achizitionez o plasma termica dar nu am gasit produsul si informatiile decat pe internet. Magazine specializate nu sunt? Multumesc celor care au avut rabdarea sa citeasca si sper ca cineva sa ma poata sfatui.
Abrudan Eugenia -Oradea
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Info Spatiulconstruit.ro - 21 mar 2012, 11:51 (post nou)
Raspuns solutie
Problema prezentata mai sus pare "scoasa" din cartile de specialitate. Banuiesc ca atat baia cat si bucataria apartamentului Dvs. se ventileaza in balcoanele acum inchise, mai mult, folositi spatiul balcoanelor si pentru uscarea rufelor. Condensul apare din cauza faptului ca transferati vaporii din bucatarie, baie si din rufele puse la uscat intr- un spatiu inchis (aproape ermetic) si neincalzit. Solutia pentru Dvs ar putea fi: - termoizolarea pe exterior a peretilor fatadei. Ar trebui sa verificati daca blocul in care locuiti este cuprins intr-un program de reabilitare. - ventilarea mecanica a bucatariei, baii dar si a balconului. La bucatarie puteti folosi o hota cu ventilator care sa scoata vaporii direct in exterior, la baie se poate folosi un tub de ventilare cu ventilator care sa evacueze vaporii in timpul utilizarii baii. Va recomand sa apelati la serviciile unui proiectant sau auditor energetic care sa va ofere o solutie pertinenta pentru cazul prezentat. In ceea ce priveste ferestrele, par sa raspunda corect la conditiile de utilizare. Vom incerca sa prezentam cat mai curand, un "CUM SE FACE" referitor la problema prezentata.
Raspunde
Abrudan Eugenia - Oradea - 21 mar 2012, 19:47 (post nou)
Raspuns solutie
Multumesc pt. raspunsul primit . Sunt sigura ca nu am fost explicita: condensul de care vb mi-a aparut fara a face mancare, usca haine, fara ghivece cu flori. Baia mi se aeriseste, nu-mi creaza probleme. Bucataria mi se aeriseste in exterior cand fac mancare si este spatiu inchis, mentinandu-mi toate usile din proiectul initial. Am citit de pe internet tot ce am gasit iar lucrarea ampla de renovare a fost facuta cu proiect, cu avizele de rigoare, partile care au apartinut balcoanelor inchizandu-le si termoizolandu-le corespunzator. La geamurile care se deschid, intre garnitura interioara si cea exterioara, mi-a aparut crusta de gheata. Cu stima, Eugenia _Oradea
Abrudan Eugenia - Oradea
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Porneste o discutie noua
« Subiectul anterior    |    Tema: Termoizolare si hidroizolare    |    Subiectul următor »
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 GHITA
GHITA
6 posturi in ultima luna
 
Corina Hila
3 posturi in ultima luna
 
Sorin Ag.
3 posturi in ultima luna
 
coddot
2 posturi in ultima luna
 servomax
servomax
2 posturi in ultima luna
 
Nico Serban
2 posturi in ultima luna
 
Lipan Lidia
1 post in ultima luna
 
Anca77
1 post in ultima luna
 
Gabriel05
1 post in ultima luna
 sim0nn3
sim0nn3
1 post in ultima luna
 
Marius Remus
1 post in ultima luna
 
Mihai A
1 post in ultima luna