Discuţiile 1 - 3 din 3 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Umbre - 26 feb 2013, 09:44 (post nou)
Raspuns solutie
As vrea sa imi schimb toate tevile pentru instalatia de apa si instalatia de incalzire. Ce imi recomandati: teava de cupru sau teava din polipropilena? Care ar fi avantajele si dezavantajele fiecarui tip de teava si care varianta ar fi mai buna?
 Umbre
★★
Raspunde
Neluu - 26 feb 2013, 10:57 (post nou)
Raspuns solutie
Buna! In primul rand tevile trebuie sa te hotarasti daca le aparente sau nu, [pe perete sau sub tencuiala].La apa rece si apa calda poti pune linistit polipropilena, la incalzire iti recomand cuprul , ai randament mai bun la incalzire , daca tevile de incalzire le pui sub tencuiala nu-ti recomand cuprul.
Raspunde
Septimiu NICOLAS - 26 feb 2013, 12:15 (post nou)
Raspuns solutie
Daca iti poti permite sa maschezi tevile atunci iti recomand ppr clasic pt. apa rece si ppr cu insertie de material compozit pt. traseele de apa calda si incalzire. De asemenea poti sa mergi si pe sistemul pex (a nu se confunda cu teava multistrat tip pexal pe care nu o recomand ), unde toate imbinarile se vor face obligatoriu prin sertizare. Atat varianta pex cat si ppr iti asigura niste costuri relativ mici pe ml de instalatie si in exploatare nu ai pierderi remarcabile de caldura pe traseele de alimentare(chiar daca raman neizolate, in cazul in care treseele sunt relativ scurta) . Daca mergi aparent atunci daca se iau in calcul si considerente de ordin estetic iti recomand cupru cu imbinare prin lipire sau daca este dare de mana si dorim ceva remarcabil imbinarile se pot executa prin sertizare. De asemenea la un cost relativ apropiat de cupreu sertizat se poate executa aparent si din teava de inox si imbinari sertizate. Mie personal imi place mai mult cupru sertizat care dupa ce cocleste la exterior primeste o tenta de brun antic. Daca cu conteaza prea mult parte estetica atunci poti sa mergi aparent cu ppr dar e important sa ai un meserias care sa stie sa faca o instalatie frumoasa (exista si instalatii frumoase realizate in ppr). Ar mai fi ceva de clarificat. In cazul in care agentul termic pt. instalatia ta de incalzire e produs intr-o centrala termica pe lemne ATUNCI in mod obligatoriu primii 5-6 metri de traseu atat pe tur cat si pe retur ii executi in cupru sau chiar teava zincata. In caz contrar ai sanse ca in cazul unei supraincalzire a centralei sa te trezesti cu cedeaza fitingurile de tranzitie de la filet la ppr. Succes.
Septimiu NICOLAS
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Umbre - 26 feb 2013, 12:26 (post nou)
Raspuns solutie
Stau la casa si tevile vor fi montate aparent. Centrala vreau sa o schimb cu una pe peleti sau pe lemne (dupa ultima factura de la gaze). Referitor la cupru am citit ca daca este folosit la instalatia de apa nu este prea sanatos (oxideaza - coclesc)?
 Umbre
★★
Raspunde
Septimiu NICOLAS - 26 feb 2013, 12:58 (post nou)
Raspuns solutie
Da e adevarat oxideaza, dar dupa ce se incheie procesul de oxidare, probabil cateva saptamani, stratul de oxid e relativ inert. N.B., Instalatiile de distilat tuica si palinca se fac din cupru si marfa are proprietati organoleptice remarcabile. Daca iei centrala pe peleti aici nu ar trebui sa ai probleme cu supraincalzirea, dar daca mergi pe lemne si ai o incapere separata iti recomand sa executi instalatia din interiorul camerei centralei din teava de OL. Daca ai un sudor bun partea de OL fa-o din teava neagra trasa daca mergi pe imbinari filetate atunci teava OL zincata. In legatura cu teava neagra nu trebuie sa iti faci probleme cu rugina atata vreme cat in timpul verii nu vei scoate apa din instalatie si in general daca instalatia este realizata etans si nu va necesita aport periodic de apa in traseele de distributie. Succes
Septimiu NICOLAS
Utilizator neinregistrat
Raspunde
apostuloredana - 13 ian 2014, 12:54 (post nou)
Raspuns solutie
daca mai esti interesat iti recomand o firma de instalatii foarte serioasa.o gasesti la adresa Logheaza-te sa vezi acest link
Raspunde
booosty - 17 mar 2014, 20:10 (post nou)
Raspuns solutie
Referitor la teava de cupru se poate vopsi cu vopsea lavabila, aceeasi culoare cu cea a camerei sau a faiantei/gresiei. Daca mai este cineva interesat ma puteti gasi pe Logheaza-te sa vezi acest link sau Logheaza-te sa vezi acest link
Raspunde
nic pic - 30 mai 2014, 09:09 (post nou)
Raspuns solutie
cauta teava de inox flexibila.....nu are moarte....se foloseste la panourile solare....este ieftina si are un randament ff mare...nu trebuie coturi....rezista la orice....cauta pe net ....
Raspunde
jucatorulb - 20 iul 2015, 14:44 (post nou)
Raspuns solutie
Eu am folosit tevi de polibutilena. Sunt ceva mai scumpe decat cele de ppr sau cupru, dar sunt cu mult mai fiabile decat acestea, astfel incat se justifica pe deplin investitia initiala.
Raspunde
TermopaneRMS - 13 mar 2016, 20:03 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, Il puteti suna pe dl Rudi de pe Logheaza-te sa vezi acest link si eventual va poate face si manopera.
Raspunde
Nicolae Todoran - 16 nov 2013, 18:55 (post nou)
Raspuns solutie
ce armaturi se folosesc la teava tip pex ,la fel ca si teava multistrat tip pexal ,adica prin compresiune.
Raspunde
Stefan Pop - 20 sep 2014, 11:15 (post nou)
Raspuns solutie
Se poate intampla sa ajunga tevile montate in teul din imagine asa aproape incat sa nu permita apa sa curga si prin al 3 lea teava?
Fisiere atasate
Raspunde
vsz83 - 22 dec 2015, 13:44 (post nou)
Raspuns solutie
Nu
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 GHITA
GHITA
4 posturi in ultima luna
 
peterson
4 posturi in ultima luna
 
Corina Hila
3 posturi in ultima luna
 
Sorin Ag.
3 posturi in ultima luna
 
Adia Anca Raita
2 posturi in ultima luna
 
MARIANAD
1 post in ultima luna
 
viomarmi22
1 post in ultima luna
 
Lipan Lidia
1 post in ultima luna
 
Anca77
1 post in ultima luna
 
Gabriel05
1 post in ultima luna
 sim0nn3
sim0nn3
1 post in ultima luna
 
Marius Remus
1 post in ultima luna