Discuţiile 1 - 2 din 2 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
puiu - 07 feb 2013, 11:00 (post nou)
Raspuns solutie
cum se calculeaza SET a unui calorifer
Raspunde
AlexSC - 07 feb 2013, 13:10 (post nou)
Raspuns solutie
Despre Suprafata Echivalenta Termic (S.E.T.) a unui calorifer - radiator - teava trebuie sa stiti urmatoarele: In primul rand S.E.T. inseamna suprafata echivalenta termic a unui corp de incalzire (SET) si reprezinta o marime conventionala care caracterizeaza puterea termica a unui corp de incalzire, iar metrul patrat de suprafata echivalenta termic este acea suprafata a corpului de incalzire care cedeaza 453 W in anumite conditii de utilizare: - temperaturile de intrare / iesire a agentului termic (apa) din corpul de incalzire sunt de 90/70°C, iar temperatura interioara a incaperii de 20 C (diferenta medie de temperatura dintre apa si aer este de 60C). - corpul de incalzire este racordat la instalatia de incalzire cu intrarea agentului termic pe la partea superioara si iesirea lui pe la partea inferioara. - corpul de incalzire este montat aparent pe peretele exterior, sub fereastra. - corpul de incalzire este vopsit la exterior cu vopsea de culoare deschisa, fara pigmenti metalici. - presiunea atmosferica de la nivelul marii (care este de 1,013 bar). Destul de recent in Romania s-au modificat conditiile specifice de utilizare care se iau in considerare la calculul S.E.T si anume acum se iau in considerare temperaturi de tur / retur / interior (conform SR ISO 3148), de 90/70/20 C, in locul valorilor de 95/75/18 C. Cu toate acestea valorile suprafetei echivalente termic pentru corpurile de incalzire cuprinse in STAS 11 984-83 raman aceleasi, prin modificarea valorii care corespunde unui metru patrat echivalent termic, de 453 W/mp, in loc de 525 W/mp, cit era inainte. Pe scurt, suprafata echivalenta termic (S.E.T.) a unui corp de incalzire se poate calcula cu urmatoarea formula: SET = Q / 453, exprimata in mp, in care Q reprezinta puterea termica a corpului de incalzire, determinata conform SR ISO 3148, pentru 90/70/20 grade C, adica pentru o diferenta medie de temperatura de delta T= 60 C.
 AlexSC
★★
Raspunde
puiu - 08 feb 2013, 18:07 (post nou)
Raspuns solutie
multumesc pt raspuns pana aici stiam, dar concret pt calorifer fonta 500/2-60 cu b=200 nu gasesc nicaieri, asa sunt ale mele gasesc numai cu b=150 astept raspuns
Raspunde
Marian - 17 feb 2013, 22:29 (post nou)
Raspuns solutie
Pe hartie toate calculele dau bine, insa in realitate ? Nu vreai sa fiu cinic dar orice consumator clasic pe energie produsa scump nu merita investitia, mai ales acum cand energia electrica se scumpeste, De ce nu veniti cu o solutie de energie neconventionala (exclus panouri fotovoltaice) proprie sa devenim autonomi si sa nu mai depindem de alti producatori de energie ? ,,Nu cosumi, nu esti luat in considerare," Complet gresit. Lumea se schimba, usor, usor, notiunea de consum va fi foarte temperat. Saracu ,,Tesla" daca s-ar fi nascut mai tarziu ?
Marian
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Cezarica - 21 feb 2013, 13:51 (post nou)
Raspuns solutie
De acord cu tine, Marian. Mi-am adus aminte de la Tesla, si ca propulsia cu aburi s-a inventat inca de pe vremea romanilor, da "Cezarul" l-a omorat pe inventator imediat. A zis ca daca folosea noul sistem de propulsie asta insemna sa se elibereze toti sclavii, sa se umple lumea de oameni liberi si revolte. A trebuit sa mai treaca aproape doua secole ca sa reinventam ce am pierdut. Azi parca sintem la fel de spalati pe creier. Exista multe sisteme de a produce energie autonom, tb sa fie si autorizate sau accesibile, dar exista multe interese la mijloc. Sper sa nu mai treca doua mii de ani pana ni le permitem sau sa aflam de ele. Ca pamantul nu mai tine atat in ritmul asta.
Cezarica
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
Covoare antiderapante exterior
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
electricitate
Posibilitatile sunt; 1. Siguranta arsa in tablou. 2. Fir ars in tablou la iesire din...
Masina de spalat INDESIT nu porneste
Cel mai probabil s-au terminat carbunii la motor.
Stoparea umezelii ascensionale cu Dryzone la Cetatea Fagarasului c&a construct - DRYZONE
Buna ziua Daca zidul este suprateran nu necesita tratamente suplimentare.Se va usca in...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 GHITA
GHITA
6 posturi in ultima luna
 
Corina Hila
3 posturi in ultima luna
 
Sorin Ag.
3 posturi in ultima luna
 
Adia Anca Raita
2 posturi in ultima luna
 
coddot
2 posturi in ultima luna
 servomax
servomax
2 posturi in ultima luna
 
MARIANAD
1 post in ultima luna
 
viomarmi22
1 post in ultima luna
 
Lipan Lidia
1 post in ultima luna
 
Anca77
1 post in ultima luna
 
Gabriel05
1 post in ultima luna
 sim0nn3
sim0nn3
1 post in ultima luna