Alan5691

Membru din: 28-02-2013   |   Nivel: ★★

    19 posturi

     1 - 19 din 19 posturi
    Scris la data: 09 Apr 2014, 21:24
    Va rog, detaliati (despre ce este vorba): "pelicule (vopsele) hidroizolante pe baza de ciment" ? Va rog, detaliati: "la imbinarile dintre pereti sa se aplice o banda din impaslitura de fibra de sticla care sa previna aparitia fisurilor" ? Daca se poate chiar un pic tehnic. Multumesc.
    Scris la data: 31 Jan 2014, 23:00
    Se pare ca ... Eu am dat acest exemplu din perspectiva rezolvarii unei probleme a acestui om (mihai) si care sa corespunda la nevoile si poate cerintele financiare. Cat priveste ceea ce sustineti ca plexiglasul este un fonoizolator, va atrag atentia ca toate materialele profesionale de fonoabsobtie sunt materiale care sunt aerate, nu sunt compacte. Si ca sa intelegeti mai bine este vorba de: spuma poliuretanica, polietilena expandata, pluta sau buretele gofrat. Printre acestea fata de o bariera fonica stradala policarbonatul celular (3 compartimente) este cel mai portivit si ca estetica. Cum ar arata un gard cu panouri din pluta sau din spuma poliuretanica? Ca sa nu mai spun de planul financiar!! Dl Mihai dorea o solutie fonica si nicidecum o solutie fonoabsorbanta a unei camere ! Cat despre materialele fonoabsorbante lucrurile sunt clare: toate studiourile radio sau tv, discoteci, cluburi, cinema, sunt executate cu burete cofrat deseori cu forme piramidale. Cat despre afirmatia dvs : Policarbonatul ,polistirenul si vata minerala sunt mituri urbane. Aici puneti in acelasi plan un material care realizeaza o bariera fonica (policarbonatul) si materiale fonoabsorbante polistirenul si vata minerala, astazi cu valori slabe fata de marialele prezentate mai sus (si care acum 30 ani nu se produceau la noi in tara). Acest lucru nu inseamna ca ele sunt "mituri". Este o greseala sa faceti acesta afirmatie un profesionist ca dvs care studiati de 10 ani. Sper sa nu raspundeti acum, poate la anul.
    Scris la data: 31 Jan 2014, 21:34
    Dupa un an de zile, dai un raspuns. Cat priveste plexiglasul nu are proprietati fonice mai bune decat policarbonatul celular. Este simplu poti face probe daca vreti. Iar daca vreti o explicatie tehnica studiaza fisele celor doua produse.
    Scris la data: 30 May 2013, 22:53
    Problema dvs este rezolvarea infiltratiilor, iar acest lucru se rezolva doar printr-o solutie tehnica corecta hidroizolatoare. Pentru detalii: liviuconsulting@yahoo.com
    Scris la data: 02 Apr 2013, 23:20
    Buna ziua, Toate solutiile prezentate au legatura cu betonul de exterior care in timp cedeaza sub actiunea diferentelor de temperatura in cursul iernii. Aceasta este ceea mai mare problema a acestor solutii, inclusiv pavajele care dupa o iarna cu zapezi si multe fluctuatii de temperaturi de la plus la minus si acestea cedeaza. Solutia care poate rezolva aceste variante sunt impermeabilizarea acestora (aceasta in conditiile in care aveti deja una dintre ele implementata.) Daca NU, atunci va propun solutia urmatoare: executarea unei pardoseli poliuretanice cu suprafata exterioara quart de 3-5 mm si inchisa cu membrana poliuretanica cu protectie MAXIMA la UV. Este rezistenta la temperaturi extreme (la nivelul solului de la -30 la +90). Solutia prezentata in poza de mai jos este o solutie profesionala care are la baza tot o membrana poliuretanica si o rasina epoxidica. Este o solutie intradevar foarte buna dar care in sectorul civil nu face fata datorita pretului foarte mare. Se pliaza perfect pentru supermagazine sau complexe comerciale. Daca solutia pe care v-am prezentat-o astept un email (liviuconsulting@yahoo.com) cu mai multe date privind ceea ce doriti si am posibilitatea de a va prezenta un deviz si poze si chiar un filmulet. Cu respect.
    Scris la data: 01 Apr 2013, 19:03
    Da se poate, dar nu o astfel de vopsea. Ci cu o membrana poliuretanica lichida. Exista o tehnologie anume care implica o pregatire a suprafetei. Din pacate exista o singura culoare: gri deschis. Sunt produse profesionale iar de gasit in comert nu se gasesc. Eu cunosc aceste produse deoarece execut lucrari de acest fel. Apoi cantitatile din recipientele respective sunt mult prea mari pentru necesarul dvs. Detalii pe liviuconsulting@yahoo.com
    Scris la data: 13 Mar 2013, 23:06
    Problema dvs poate fi rezolvata prin montarea unei bariere fonice. Este evident ca acesta poate costa si poate fi neestetica. Aceasta poate fi creeata din policarbonat. Panourile din material plastic sunt bariere fonice extreme de eficiente. este o varianta. Cu respect.
    Scris la data: 12 Mar 2013, 18:34
    In mod evident problema dvs poate fi rezolvata, dar asa cum va spuneam am nevoie si de o poza (sau mai multe) pentru a constata cu precizie despre ce solutie tehnica aveti nevoie. Pentru acesta aveti email prezentat anterior. Eu v-am prezentat solutia in principiu in ce consta. In mod evident acesta sta la baza unei experiente de ani (lucrez in domeniu din 1998). Astept cu interes pozele respective pentru a va propune o solutie tehnica corespunzatoare. Cu respect.
    Scris la data: 11 Mar 2013, 18:05
    Buna ziua, Acest lucru se poate executa. Reusita depinde de anumiti factori existenti: pe ce suprafata, cand se infiltreaza, care este cantitatea de apa? Si alte altfel de intrebari. In orice caz acesta lucrare se executa in mai multe etape si implica o solutie tehnica viabila care poate compune chiar 4-5 tipuri de materiale necesare succesului. Cu cat dispun de mai multe informatii cu atat solutia tehnica se apropie de adevar. Pentru acesta aveti un email: liviuconsulting@yahoo.com. Va adu un exemplu: o infiltratie in blaca de baza la subsolul unei case genera 10 cm de apa in 4-5 zile, camera vand unde la 40 m.p. S-a executat o hidroizolatie (sa nu va ganditi cumva la cele bitumate) in etape pe parcursul a 4 saptamani (in care s-a lucrat doar 1 zi pe saptamana) si s-a inchiat cu succes.
    Scris la data: 07 Mar 2013, 23:32
    Acesta problema poate fi rezolvata cu o hidroizolatie transparenta pe toata suprafata in cauza. Am rezolvat sute astfel de cazuri, si scuteste beneficiarul de un intreg deranj cu scoaterea gresiei si alte elemnte. DAca va intereseaza va astept la email: liviuconsulting@yahoo.com
    Scris la data: 07 Mar 2013, 21:15
    Cred ca problema dvs este rezolvabila 100% si acesta doar prin efectuarea unor etansietati exterioare cu diverse materiale de exceptie: mastic poliuretanica, mortar polimer, sau membrana poliuretanica acestea folosinduse intr-o solutie tehnuica adecvata pentru cazul dvs. Este adevarat ca exista si solutiile de inteventie la interior dar acestea sunt garantate doar 98%. Sincer va spun ca nu se poate promite la interior ca va iesi perfect si acesta din cauza presiunii negative exercitate. Sper ca am fost pe deplin inteles, pentru detalii va astept la email: liviuconsulting@yahoo.com
    Scris la data: 07 Mar 2013, 20:50
    Ce doriti dvs este realizarea unei termoizolatii. Si aceasta se poate face doar in exteriorul apartamentului. Sisteme termoizolatoare (polistiren, vata bazaltica) sunt diverse si gasiti pe piata fara probleme. Doar in acest fel veti scapa de condens respectiv mucegai.
    Scris la data: 03 Mar 2013, 19:17
    Am incarcat pozele pe Yutobe: http://youtu.be/mkj5mDFvB5I
    Scris la data: 03 Mar 2013, 19:04
    Am fost destul de clar: "Pentru ca asa cerea proiectele din Franta sau Germania. " Oare acestia nu stiu ca inm Romania sun astfel de ierni? Credeti ca pentru renumele lor (multinationale) este acelasi principiu la si la licitatiile de la stat, unde pretul este elementul determinant in stabilirea ofertei? Oare in Germania sau Franta sau Danemarca unde toate supermarcheturile mentionate au acelasi proiect, sa fie oare aceste tari cu clima mediteraniana ? Dupa cum vedeti cam cine rastalmaceste cuvintele. Uitativa in toate postarile dvs de mai sus, unde de fiecare data ati specificat ca densitatea acestei Termoizolatii (si nu mai spuneti ca este hidroizolatie doar daca...) este de 46 kg/m3. Sunt afirmatiile dvs si nu ale mele. Puteati sa spuneti de la inceput ca acest produs are desitati pana la ... Cat priveste ultima intrebare, raspunsul meu este: termoizolarea peretilor cu casete de tabla si cu vata minerala bazaltica (http://ghid.rockwool.ro/media/109489/frontrock_max_e.pdf) iar pe acoperis aceiasi termoizolatie si cu hidroizolatie membrane EPDM sau PVC. Acesta este ceea mai rentabila atat dpdv tehnice (diferenta este mica intre 0,036 al vatei bazaltice si 0,026 al spumei poliuretanice) cat si economice (pretul este mult mai mic in cazul vatei bazaltice fata de varianta spumei care ar trenui asezata in toate canalele tablei ondulate care tin sa va precizez ca au o adincime de 25 cm si latime trapezoidaa medie de 12 cm, cat ar costa sa umpleti acest cala pe care trebuie sa-l acoperiti apoi cu un strat orizontal de 5 cm de material si cat ar dura ca timp de executie? Acoperirea unui metru patrat de astfel de tabla cu doua straturi de vata bazaltica cu grosimi de 6 cm fiecare dureaza cu tot cu prinderi circa 1 minut / m.p.) Cat priveste de atat insistenta dvs asupra fenomenului de infiltrare, trebuie sa va spun ca acesta se datoreaza in mod exclusiv modului de punere in opera a hidroizolatiei si nicidecum a materialului termoizolator. Intelegeti, ca una este mere si alta pere, nu le mai amestecati spund ca ""majoritatea mall-lor copertate cu vata minerala bazaltica, au probleme cu umiditatea din tavan si infiltratiile de apa" .(Citez tocmai ca sa nu mai aveti impresia ca inventez sau rastalmacesc cuvintele). Sunt foarte multe locatii ale acestor supermarketuri care nu au avut problemele sugerate de dvs. Argumentati contrariul cu una sau doua locatii care au avut probleme din cauza hidroizolatiei ? La final pentru ca m-ati rugat (desi nu am vrut sa fac acest lucru) va trimit poze cu o lucrare de spuma poliuretanica rigida executata la aticuri si in canalele colectoare intre halele de productie (la un mare producator alimentar, de origine germana). Acestea erau la vremea respectiva (2010) executate de 4 ani si se prezentau ASTFEL. In mod evident ca existau infiltratii prin toate locurile respective. Sunt sufiecinte date prezentate si explicatii argumentate cu poze si film in sustinerea celor spuse de mine. Sper sa aveti bunavointa sa nu mai jigniti. Cu respect PS Din pacate nu am putut posta pozele respective, cand am sa reusesc o sa le vedeti.
    Scris la data: 03 Mar 2013, 16:46
    domnule Mereuta, Am oferit un raspuns domnului Alex P, care m-a intrebat "P.S.: Din clipul cu focul, vad ca spuma nu intretine arderea si nu picura (asa cum e cazul polistirenului)! Poate explicati si acest aspect, din prisma vatei bazaltice!". In acest sens am oferit acel raspuns. Sper ca este destul de clar. Din pacate noi facem comentarii in urma prezentarilor dvs. Am sesizat ca si alti oameni care au avut un alt punct de vedere au fost repede atacati cu zicare precum capra sau altele de genul acesta (cititi in urma toate interventii dvs si ale celuilalt domn de la aterki). Cat priveste cunostintele dvs in legatura cu termoizolatiile sunt destul de vagi in momentul in care faceti afirmatii de genul "parca nu e vata bazaltica sau minerala". Este unul si acelasi lucru. Nu cunoasteti produsul. Va laudati ca spuma poliuretanica are densitate de 46 kg/m3, va informez ca vata minerala bazaltica pentru terasele circulabile (ex: toate supermagazinele Carffour, Metro, Real) s-a folosit placi de densitati minime 125 kg/m3 !!!!!. De ce? Pentru ca asa cerea proiectele din Franta sau Germania. Ca sa fii un bun profesionit in bransa trebuie sa cunosti foarte bine si materialele concurentilor, altfel ... Produsul dvs este bun in anumite conditi, ma deranjeaza faptul ca incercati sa ne prostiti cu tot felul de lucruri generale fara a fi precisi in epunerea pe care o aveti. V-am dat exemplu produsele care au un continut incarcat de E-uri. Nu sunt un reprezentant al produselor din vata bazaltica, ci doar am citit vazut si la unele si altele. Este adevatat ca am umbalt pe multe santiere si am vazut in opera ambele produse. Din acest motiv am destule poze care sa defineasca cele spuse de mine. Oare pentru pentru astfel de opinii trebuie sa-ti ceri scuze? Poate daca eram pe un forum personal al dvs poate .. da, dar asa fiecare avem opiinile noastre si sta in puterea celuilalt sa reuseasca sa aduca argumente sau contraargumente in sustinerea fiecaruia. Cu respect.
    Scris la data: 03 Mar 2013, 06:42
    Buna ziua, Sustin orice produs care nu ataca sanatatea omului. Ati vizionat clipul cu arderea spumei. Mai vizionati odata si fiti atent la cantitatea de fum pe care o degaja. Sesizati cum cel care tine flacara se fereste de fumul degajat. Faceti acelasi lucru si pentru faza cu polistirenul. Acum ganditiva ca va aflat in mansarda si exista un foc deschis pe pereti si aveti termoizolat acoperisul cu spuma poliuretanica. Cum credeti ca va fi aerul in aceea incapere ? Dupa acest test va rog vizionati si clipul urmator :
    Cred ca nu mai este ce comenta. Si ca element suplimentar va spun ca vat bazaltica are clasa A+ pentru protectia la foc, ca si spuma (asa se lauda ei, asa sa fie oare!) Nu spun ca acest produs (spuma) nu este bun (in anumite conditii) dar ma deranjaza faptul ca cei care promoveaza acest produs nu spun totul. Cu siguranta vor avea numai de castigat. Cu respect.
    Scris la data: 01 Mar 2013, 17:01
    M-am hotarat sa va raspund deoarece faceti niste afirmatii mai mult decat eronate. Se vede ca nu prea a-ti fost pe santiere sa vedeti adevaratele cauze provocate de diverse materiale de aplicabilitatea lor, sa vedeti daca toate elemntele se aseaza in practica exacte ca pe foile dvs sau filmulete, sa determinati in timp (de min 5 ani) reactiile acestor produse asupra mediului sau cladirii respective. Desi nu mi-ati dat raspuns decat la punctele pe care dvs a-ti considerat ca puteti raspunde, nu m-am deranjat, si tacereaeste un raspuns. In schimb a-ti afirmat urmatorul lucru: "cate termosisteme au avut problema infiltrarii umiditatii in structura acestora, si problemele create ? Ce se intampla cand in structura acesteia, intra umiditatea, automat aparatia mucegaiului, si raspandirea in aerul respirabil a organismelor patogene ?" Intrebari: De ce sa existe infiltratii? Nu sunt executate de profesionisti? Umiditatea ramane in vata bazaltica atata timp cat este estompata sursa de infiltratii? Doar nerezolvarea infiltratiilor provoaca excesul umiditatii care prin mucegaiul format se dezvolta bacteria respectiva care in final poate provoca astm la om. Acesta umiditate aparuta este prezenta in toate tipurile de termosisteme inclusiv al dvs. Nu uitati ca umiditatea poate fi provocata nu doar de ploaie ci si de ..... Cat priveste raspunsul cu privire ca tot ce ne inconjoara este in mica sau mai mare masura prezenta acestui derivat de poliuretan si ca acesta nu ne dauneaza cu nimic ,este total FALS. Un exemplu elocvent il reprezinta prezenta E-urilor in alimentatia noastra de zi cu zi. Ele sunt un factor nociv sanatatii omului (demonstrat deja) si cu toate acestea produsele respective au toate avizele de sanatate, mediu si altele si in acest fel sunt in toate supermarcheturile europene. Credeti ca vreu doctoir sanatos la cap recomanda aceste produse spre consum ? NU. Acelasi lucru este si cu produsul dvs. Din acest motiv am intervenit sa va fac sa explicati la oameni care vor apela la produsul dvs nu numai partea buna ci si partea negativa (nefiind prezenta in nici o fraza de mai sus, sunt numai laude) a acestui produs. Explicatiile oamenilor ce inseamna fenomenul de gazare, in momentul aplicarii. Ce riscuri presupune acesta atat pentru om cat si pentru mediul inconjurator dar si pentru toate obiectele din jur (statice). Explicatiile oamenilor care este diferenta dintre IGNIFUG si NU ARDE. Asta apropo de vestita clasa A ... Explicatiile oamenilor ce trebuie sa stie in momentul cat exista un foc deschis in care este implicat produsul dvs. Ce emana? Cum trebuie sa reactioneze intr-o astfel de situatioe tinind cont de reactia produsului dvs in contact cu focul. In acest sens doresc sa va spun (pentru ca nu cunoasteti produsul de loc) ca VATA BAZALTICA este ECOLOGICA , ea odata ajunsa in pamant dupa ani de zile redevine roca, inghitirea din gresala a unei bucati din astfel de material NU DAUNEAZA SANATATII omului sub nici o forma , fapt sustinut de medici, in urma efectuarii unor teste. De asemenea acesta , NU ARDE. Este o diferenta de la cer la pamant in tre aceste doua produse dpdv ecologic. Din pacate acesta discutie se transforma intr-o divergenta si nu cred ca am sa mai raspund la acestea. Asteptam din partea dvs o eventuala recunoastere a anumitor aspecte pentru a va echilibra balanta comerciala unde intr-o parte a-ti pus doar lucrurile bune uitand ca in partea cealalta sa puneti si lucrurile negative. In favoarea carei parti se va apleca talerul asta va depinde doar de clienti dvs , potentiali clienti si TIMPUL le va rezolva pe toate. Cu respect, Este 1 martie si nu mai am timp de asa ceva.
    Scris la data: 01 Mar 2013, 10:38
    D-le Mereuta, si d-le ATERKI Sunteti reprezentatul unor interese in Romania, va luati salariul dupa cum cantati mai bine (ca raspuns la asai romanul) si este greu sa acceptati niste lucruri evidente de la unii oameni simpli (dupa parea voastra fara minte). La obiect: 1.Suprafetele exterioare executate cu spuma poliuretanica nu sunt circulabile. Nu au protectie UV decat o periada foarte scurta de timp. Din acest motiv peste acestea se executa o hidroizolatie poliuretanica lichida care are protectie UV garantata si 25 de ani de producator. 2.Si peste o termoizolatie cu polistiren XPS se poate turna o sapa sau beton linistit indiferent de grosime, demonstrate in practica de atatia ani. Care este unicitatea in acest caz ? 3. Nu cunoasteti "esenta" termenului ecologic. De ce se face atata caz pe recuperarea in totalitate a tuturor deseurilor care au la baza si acest poliuretan ? Pentru ca odata ajuns in pamant, apa el nu se descompune NICIODATA, si sunt toxice in mediul in care ele sunt prezente (in timp). Termenul "Ecologic" nu este demonstrabil cu niste tabele concepute in interers comercial. Sunt atatea cazuri de materiale de constructii sau medicamente care in final s-a dovedit a fi daunatoate corpului uman si in final au fost retrase de pe piata. Ani de zile si-au exprimat parerea ca telefoanele mobile nu afecteaza corpul uman. In final au recunoscut. (un caz celebru) Ce o sa mai ziceti domnilor daca peste 10-15 ani se va recunoaste si despre spuma? O sa-mi recomandati sa o dau jos din pod, de pe pereti sau terase? Cati ani de zile s-a vandut linistit placile de azbest in Europa, ca apoi sa se interzica stiti foarte bine din ce motive? 4. Cea mai ecologica termoizolatie este VATA MINERALA BAZALTICA. Daca cunoasteti din ce este facuta daca ati studiat piata respectiva a-ti recunoaste acest lucru. A-ti vazut vreodata o casa arzand in care era termoizolata cu spuma ? A-ti vazut vreodata o casa arzand in care era termoizolata cu vata bazaltica? Daca a-ti fi participat la simpozionul organizat de KNAUF in Slovacia (si stiti de ce acolo? probabil NU) a-ti fi inteles si explicat oamenilor ADEVARUL! Oare de ce in Germania avizele de mediu si de pompieri au raspuns favorabil in cazul izolarii cu spuma poliuretanica doar in anumite conditii stricte? 5. Daca as atasa poze de la diverse lucrari cu spuma poliuretanica (macinata de ghiata sau erodata de UV si vant) v-ati scuza ca aceea spuma nu este ceea ce dvs promovati. 6. Nu doresc o polemica cu dvs (ca doar vorba dvs : sa moara ...) dar promovati acest produs care ale unele limite clare de utilizare iar multi domni din cercetare (a domeniului poliretan) sunt inca sceptici (neoficial) cu privire la acest produs vis a vis de actiunea pe termen lung asupra omului. Multumesc pentru intelegere si nu este nevoie a-mi mai raspunde.
    Scris la data: 28 Feb 2013, 22:38
    Buna ziua, domnule Grasu, Ar trebui sa tineti cont ca acestea sunt citite si de oameni care cunosc adevarul despre spuma poliuretanica. Este cancerigena ? A-ti stat in preajma ei in momentul cand ea arde ? Nu este cel mai bun termoizolator privind raportul calitate - siguranta (omului) - ecologie. Rezistenta stratului de spuma poliuretanica (la terase exterioare, conform pozelor atasate) este conferita doar de stratul exterior dur pe care ea si-l formeaza in momentul intaririi ? Suprafata respectiva este circulabila sau doar de frumusete ? Cu respect,
     1 - 19 din 19 posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.