Lucian

Membru din: 01-08-2012   |   Nivel: ★★★

    51 posturi

     1 - 30 din 51 de posturi
    Scris la data: 07 Dec 2012, 10:21
    Buna ziua, va multumesc foarte mult pentru raspuns. Aveti cumva un site unde pot vedea eolienele dumneavoastra? Retea electrica exista... dar sansele de a "injecta" curent in retea sunt minime. Asa ca eu am nevoie de o eoliana de 3-5KW care sa tina in viata un sistem de iluminare exterior atunci cand vine curent pe teava. Iar in cazul unei avarii sa comute spre casa unde sa asigure un minim de confort (iluminare interioara, functionarea frigiderului si alte maruntisuri).
    Scris la data: 07 Dec 2012, 10:03
    Buna, datorita si multumita crizei, a BNR-ului si a celor care au inventat sistemul de creditare (si sa nu ii uitam pe vajnicii nostri conducatori) in tara noastra este aproape imposibil sa realizezi ceea ce iti doresti. In primul rand creditarea este aproape de ZERO. Pentru ca bancilor le este frica sa mai dea bani. Este foarte greu pentru majoritatea romanilor sa intruneasca conditiile draconice pentru a intocmi un dosar de credit cu sanse reale de aprobare si atunci trebuie sa ai un salariu de inginer norvegian, o casa si un teren cu toate actele complete si fara absolut nici o problema (iarasi, va doresc succes sa incheiati repede si bine o intabulare la o casa noua in stadiul de la rosu), sa nu mai ai nici o casa sau alta proprietate (caci atunci nu mai este vorba de o prima casa, nu?)... Si sa nu uitam de cel mai important aspect dintre toate: constructorul trebuie sa fie dispus sa lucreze pe datorie (pana termina nu pupa bani)! si sa fie dispus sa lucreze integral la alb... Nu vreau sa te intristez dar daca vrei musai sa "invingi sistemul" te sfatuiesc sa te inarmezi cu foarte multa rabdare.
    Scris la data: 03 Dec 2012, 09:18
    Buna ziua, ma intereseaza foarte mult sa imi instalez o turbina cu ax vertical. Am inteles ca nu exista posibilitatea tehnica de a injecta curent in retea iar pe mine nu ma intereseaza sa investesc in sistemul de baterii (care costa destul de mult). Cat este de fezabila ideea de a face un sistem "pe direct" fara a folosi acumulatorii? Practic ma intereseaza ca in cazul unei avarii in retea sa consum direct ce da turbina in timp real (evident in limita a 2-3kw sau cat se produce). Iar in restul timpului,sa am o parte din consumatori asigurati de eoliana iar restul din retea. multumesc!
    Scris la data: 26 Nov 2012, 17:28
    va rog sa ma iertati... dar acele strapungeri nu sunt punti termice?
    Scris la data: 26 Nov 2012, 16:13
    Depinde ce avea la el: o ruleta sau o sticla de vin! Lasand misto-urile deoparte sunt sigur ca nici una din pozele sugerate nu se poate materializa intr-un camin studentesc romanesc. Cine a fost caminist stie ce spun...
    Scris la data: 26 Nov 2012, 16:08
    Foarte important inainte de planificarea mobilierului de bucatarie, atunci cand construiesti o casa, este planificarea spatiului si compartimentarea bucatariei. Desi si inversul este valabil deoarece mobilarea tine de elementele constructive sau asa zisele "mici detalii": acces, geamuri, tevarie, centrala... Orice coltisor dintr-o casa are personalitatea ei... dar in acelasi timp trebuie sa fie functionala si sa aiba o utilitate. Bucataria cu atat mai mult! Atunci cand gandim o bucatarie trebuie sa avem in vedere urmatoarele: - planificarea unui spatiu suficient pentru depozitare (si aici eu am identificat 2 tipuri - consumabile si chestii permanente) - evaluarea unei zone pe care o numesc UDA - ghiuveta, spalator, uscator... - dimensionarea pesimista a unei zone de preparare (mie unul nu imi ajunge niciodata spatiul pentru taiat, disecat animale si alte activitati PRE gatire) - zona de gatit (plita, aragaz, cuptor, hota si asa mai departe) La primul punct mi-am dat seama ca toata vesela si tacamurile (avand o familie numeroasa) ocupa un spatiu destul de mare atat in depozitare cat si imediat dupa masa... De aceea am incercat sa amenajez dulapurile cu craticioare, vesela si alte oale in doua dulapuri orientate pe colturile bucatariei. Cu cele mai voluminoase in zonele de jos si cele mai mici sus... evident, tacamurile sunt in sertare la nivelul blatului. Consumabilele (reprezentate de zahar, ulei, faina, mirodenii...) trebuie sa fie accesibile usor dar si depozitate adecvat si oarecum departe de orice sursa de caldura, umiditate si lumina... Singura mea problema este daca o debara este necesara sau un moft de la bloc! Intr-adevar este extrem de utila dar mie mi-a scos peri albi in perioada de glorie in care se nastea proiectul casei mele. Si am concluzionat ca mai este mai buna o bucatarie generoasa in care sa imi simplific viata printr-o mobilare si amenajare eficienta. Atasat o poza cu bucataria visurilor mele (cu spatiu de luat masa cu tot) asa cum NU mi-am permis dar va urez tuturor!
    Fisiere atasate
    Scris la data: 22 Nov 2012, 16:01
    Probabil domnul Ivanovici se gandea la ceva de genul acesta (vezi poza de mai jos). Eu m-am chinuit pe balcon cu un set de daltite cumparate din P****er... A durat un weekend intreg dar a meritat. La final i-am dat un strat de lac pe exterior ca sa pastrez cat mai natural aspectul iar la interior am lipit folie de aluminiu in mai multe straturi inainte de a pune pamant. Cand ajung acasa o sa fac poze sa va arat opera de arta!
    Fisiere atasate
    Scris la data: 22 Nov 2012, 09:05
    Buna dimineata Umbre. Uite ca la cafeluta dinaintea programului fix la asta ma gandeam si eu si te pot ajuta cu cateva informatii culese de mine de pe ici-colea! Din pacate eu cunosc despre montarea parazapezilor pe acoperisurile din tabla tip tigla (pentru ca asta imi montez) dar cred ca principiul este acelasi. Parazapezile se monteaza intre 800 si 1200 mm de la marginea acoperisului (deci spre jgeaburi) in functie de "zona de zapada" in care se afla amplasat. Asta scrie la manual... ce inteleg eu este asa: pe partea de acoperis mai expusa la crivat si implicit la cantitati mai mari de zapada se pozitioneaza mai sus caci trebuie sa retina mai multa zapada... iar acolo unde acoperisul este mai protejat se monteaza mai jos. Am vazut ca exista si niste elemente ce seamana cu niste carlige ce se prind de sortul de jgheab (deci se ancoreaza pana in capriori) peste care vine jgheabul. Nu am reusit sa imi dau seama care este utilitatea lor si daca sunt obligatorii in montaj odata cu parazapezile. Ti-am facut legatura mai jos cu un detaliu care te poate ajuta!
    Linkuri
    Scris la data: 20 Nov 2012, 12:11
    Google are un programel extrem de interesant, se numeste sketchup. Eu m-am jucat putin cu el dar am vazut ca te poti juca cu amenajarea unei camere incepand cu mobilier propus de ei pana la chestii pe care ti le definesti tu.
    Scris la data: 19 Nov 2012, 13:20
    Ma rog... si daca pui o punga de pufuleti la 1,8m cum ajunge un copil la ea? Sau o atarni acolo numai ca sa arati ca exista asa ceva in oferta magazinului? nu cred ca impodobirea stalpului ca pe un brad de anul nou cu pungi si pungulita este o idee buna de amenajare.
    Scris la data: 19 Nov 2012, 13:17
    Salut Alex! Intr-adevar, este prima parcare din Romania (pe care am vizitat-o eu) cu dotarile acestea. Din pacate toata treaba este perfect romaneasca! Si iata cateva din problemele sesizate de mine: 1. trebuie sa te bagi cu masina in tunel pana la capat ca sa descoperi cate locuri libere mai sunt si unde (acolo este pozitionat panoul)... ce te faci daca nu mai exista? dai cu spatele la deal sau intri oricum si te plimbi oleaca poate pleaca cineva? 2. finisaje ioc la intrari si iesiri 3. lifturi nu exista sau nu functioneaza... 4. sunt curios daca acea cutie de sticla de la accesul pietonal are aer conditonat deoarece vara o sa fie o mare sauna 5. pozitionarea automatului pentru cartela de la iesire este pe colt si deci practic imposibil de accesat din masina 6. numar de locuri de parcare insuficiente pentru zona in care s-a construit... care este necesarul de locuri de parcare din zona? pariez ca vorbim de cateva mii! cu o floricica nu se face primavara. 7. distrugerea totala a spatiului verde de deasupra... abia astept vara la Universitate... Tot o atitudine romaneasca este sa procedam precum gaina babei: cotcodacim si ne batem cu pumnii in piept pentru orice margica amarata. Platim enorm pentru niste lucrari prost facute. Macar atat putem accepta?
    Scris la data: 19 Nov 2012, 10:16
    Buna ziua, nu este decat diferenta de limba! XPS este prescurtarea de la "Extruded Polystrene"
    Scris la data: 16 Nov 2012, 15:14
    O alta varianta practica de utilizare a stalpui ar fi inglobarea lui intr-un perete separator. Asta ar presupune 2 usi de acces (intrare si iesire)... ceva in genul schitei atasate... - linia rosie - perete despratitor - triunghiuri verzi - camere de luat vederi - dreptunghiuri gri - standuri produse
    Fisiere atasate
    Scris la data: 16 Nov 2012, 15:03
    Salut, citeste documentatia de la produsele aceastea. S-ar putea sa fie exact ceea ce iti trebuie!
    Scris la data: 15 Nov 2012, 16:44
    Adica ceva de genul asta va fi efectul... evident, la dumneavoastra va fi ceva mai mic dar se intelege ideea!
    Fisiere atasate
    Scris la data: 15 Nov 2012, 16:20
    Imbracati stalpul in oglinzi! O sa dea impresia unui spatiu mult mai mare decat este in realitate...
    Scris la data: 15 Nov 2012, 16:05
    Intr-adevar asa se procedeaza! Toamna se pregateste terenul prin curatare si sapare... iar in primavara se incepe cu semanatul imediat ce s-a topit zapada. In acest fel te folosesti de perioada propice in care semintele incep sa germineze si beneficiezi si de un sol bogat in apa si nu vei fi nevoit sa irigi in disperare. Citesem undeva cum ca gazonului ii place solul putin nisipos. Asa ca poate ar fi bine ca toamna, odata cu sapatura sa imprastii prin curte si cateva roabe cu nisip.
    Scris la data: 15 Nov 2012, 14:18
    Iarta-ma, dar in functie de foarte multi factori s-ar putea sa fie mare deranj! Cel mai potrivit este sa ne dai si noua o poza cu gaurica ca sa putem sa ne dam cu parerea... dar cel mai sanatos este sa chemi un constructor (sau un structurist mai bine) care sa evalueze ce anume este in neregula acolo. Asa afli cat de mare este daraua si cat o sa te duca ocaua! Crapatura poate sa fie doar in tencuiala ceea ce nu e mare smecherie sau de profunzime si sa afecteze zidul, structura sau mai stie eu ce... cu astea nu e de joaca!
    Scris la data: 15 Nov 2012, 12:20
    Buna ziua, cel mai bine ar fi sa faceti niste poze si sa ni le dati pentru "judecata". Teoretic igrasia se formeaza datorita "socului termic" dintre peretele rece si caldura aerului din casa. Umiditatea isi spune si ea cuvantul si isi aduce aportul. In plus, termopanul etanseaza perfect camera si deci nu se mai ventileaza suficient. Ceea ce se traduce prin faptul ca punctul de roua este practic in interiorul zidului sau chiar la fata interioara a lui. Solutia rapida este: termoizolarea suplimentara a peretelui pe exterior si tratarea peretlui cu diverse substante antifungice din comert. Ciupercuta odata aparuta este foarte greu sa scapi de ea. Nu dati vina pe constructor: atata timp cat apare condensul inseamna ca teoretic el si-a facut treaba bine (doar este perfect etansa casa, nu?)... beneficiarul este INTOTDEAUNA de vina! :)
    Scris la data: 12 Nov 2012, 15:06
    Buna, pentru problema ta exista mai multe solutii... una dintre ele sa apelezi la niste profesionisti. Din cate am auzit rezultatele sunt multumitoare dar nu stiu sa iti spun cat dureaza si cum se comporta in timp. Daca este putin mai "mesterica" atunci poti sa incerci sa faci operatiunile si tu. Teoretic trebuie sa degresezi cada, sa o decapezi cu o solutie usor acida si sa astepti sa se usuce. Daca spartura este maricica (sau apar pori) chituiesti cu ceva gen chit auto care se smilgheruieste pana arata perfect dupa ce se usuca. Dupa aceea se degreseaza iar si aplici un grund de baza si 2-3 straturi de email. Iti sugerez sa aplici cu un pulverizator si nu cu pensulica deoarece raman semne. Succes!
    Scris la data: 12 Nov 2012, 10:17
    La montajul ţiglelor metalice se utilizează în general contraşipci de 12x25mm şi şipci de 35x50mm (sau mai late) din lemn de răşinoase. Se recomandă impregnarea şipcilor. Şipcile se vor fixa de căpriori cu cuie galvanizate de 75x2,8mm.
    Scris la data: 12 Nov 2012, 09:29
    Depinde foarte mult ce anume te astepti sa obtii din adaugarea unui strat de ORICE sub mocheta. Daca doresti ceva antifonare si in acelasi timp termoizolare eu ti-as recomanda pluta. Se vinde la role de grosimi diferite si in afara faptului ca iti rezolva cam toate problemele este si foarte usor de aplicat. Poti afla mai multe aici:
    Linkuri
    Scris la data: 08 Nov 2012, 18:32
    Am gasit poza asta pe internet dar este imposibil de gasit asa ceva in Romania. Asta chiar merita sa ramana "la vedere"!
    Fisiere atasate
    Scris la data: 08 Nov 2012, 15:54
    Sunt 2 posibilitati: 1. racordul dintre bazin si toaleta este fisurat 2. condens (fiind din ceramica ai toate sansele sa fie "doar" atat in cazul unei ventilatii insuficiente)
    Scris la data: 06 Nov 2012, 18:58
    Mai mult ca sigur dormitorul este pozitionat pe Nord iar faptul ca are 2 pereti exteriori complica lucrurile. Si mie mi se pare foarte putin o termoizolatie exterioara de 5cm. Iar termoizolatia interioara la grosimea de 2,5 este practic inutila. Va rog sa ne dati mai multe detalii referitoare la tipul de zidarie, geamuri si termoizolatia pardoselii. Desi sunt aproape sigur ca peretii sunt foarte reci si ca prin ei se pierde caldura. Eu v-as sugera suplimentarea cu inca 5-10 cm de polistiren pe cei doi pereti exteriori si sa nu uitati sa armati cu dibluri corespunzatoare care sa prinda pana in zidarie. O alta idee ar fi montarea unor obloane la geamuri. Ajuta mai mult decat ati crede.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 01 Nov 2012, 23:54
    Salut, multumesc pentru raspuns. Sunt aproape convins dar ajuta-ma sa fac un calcul totusi cam care ar fi investitia si un termen aproximativ de recuperare. Totusi, din cate am inteles, numai sistemul de recuperare de caldura fara tubulatura ingropata nu face fata mai jos de -5 grade. Prin urmare, costul poate deveni oarecum enorm pentru bugetele romanesti, iar amortizarea investitiei sa fie mai mare de 15-20 de ani. Multumesc
    Scris la data: 31 Oct 2012, 18:03
    Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Dar tot nu ati reusit sa ma convingeti. Vorbiti din experienta? Ati facut cumva teste de rezistenta cu spuma poliuretanica? Eu va spun din experienta: dupa intarire se smulge cu bca cu tot! Producatorii se lauda ca aderența este cu 15% mai mare decât în cazul adezivilor tradiționali pe bază de ciment. Si chiar asa este! Tocmai expresia: "nu se stie cum lucreaza in timp" este deranjanta... Ca sa dau un exemplu: atunci cand structuristul mi-a calculat betoanele si armarea a stiut exact "cum o sa lucreze" casa si in caz de cutremur... si in caz de avalansa... Mi-ar displacea total sa fac o lucrare doar de amorul artei pentru ca "asa se face" sau "asa se recomanda"! Fara sa stiu cu exactitate ca este strict necesar. Va multumesc
    Scris la data: 31 Oct 2012, 11:40
    Buna ziua, sunt cu casa la punctul in care se termoizoleaza fatada si am conflicte cu constructorul. Zidaria din BCA "a primit" 2 straturi de polistiren de 8cm lipit cu spuma poliuretanica. Constructorul se jura ca nu este nevoie de ancorare suplimentara cu dibluri. Intr-adevar acea spuma lipeste extraordinar si nu a facut chiar deloc economie la aplicare. Dar nu imi dau seama daca vrea doar sa scape de o munca in plus sau chiar este binevoitor si vrea sa ma scape de cheltuieli inutile si oarecum ceva timp pierdut. Este obligatorie utilizarea diblurilor in cazul meu? Va multumesc
    Scris la data: 31 Oct 2012, 09:11
    Buna ziua, ma intereseaza foarte mult sa achizitionez o plita cu inductie dar nu reusesc sa imi dau seama din documentatie cum se realizeaza o conectare trifazica la aceasta (si daca se poate). Exista cumva posibilitatea legarii zonelor (sau ochiurilor, cum se spune) pe faze diferite in asa fel incat sa echilibrez consumul? 6400w pe o faza mi se pare foarte mult. O alta rugaminte ar fi daca ar putea cineva sa imi explice care sunt diferentele in ultizare dintre plitele vitroceramice si cele pe inductie. Va multumesc
    Linkuri
    Scris la data: 30 Oct 2012, 17:22
    Buna seara, multumesc foarte mult pentru sugestie dar o sa te rog sa imi demonstrezi cu cifre cum poate ca un sistem de ventilare cu recuperare de caldura poate fi mai mic cu 90% ca si cost decat un sistem conventional! si ca sa ai o cifra la care sa te raportezi iata: - 12 ventiloconvectoare a 500 lei bucata - 6000 ron - diferenta de pret conectare trifazica - 1000 ron - diferenta cablaraie in casa pentru o faza doar incalzire - 1000 ron - manopere - 0 lei! Arata-mi te rog cum pot achizitiona si monta un astfel de sistem centralizat cu recuperare de caldura in acest buget! Sau cumva te referi doar la cheltuielile de "intretinere" anuala? Eu nu intentionez sa ating standardul unei case pasive... vreau doar sa locuiesc ieftin si macar semi-dependent de o resursa anume!
     1 - 30 din 51 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.