Ciresica

Membru din: 01-08-2012   |   Nivel: ★★

    34 posturi

     1 - 30 din 34 de posturi
    Scris la data: 05 Mar 2013, 09:13
    Buna ziua, La tara gardul care separa gradina de alee este din plasa de buzau. As vrea sa schimb aspectul si sa fac un gard viu cu arbusti (tufe) sau mai degraba daca se poate sa pun niste plante care se vor catara pe gardul existent din plasa. Inclin spre varianta a doua dar nu stiu ce plante cataratoare trebuie sa cumpar si cand este bine sa fie plantate. As vrea sa fie si plante care infloresc. Astept cateva sugestii si sfaturi. Atasez cateva imagini cu cateva garduri cu flori. Multumesc!
    Fisiere atasate
    Scris la data: 01 Mar 2013, 13:32
    Imi place tare mult contrastul rosu-alb. Orice piesa de mobilier rosu sau obiect de decor atrage imediat privirea si asezat pe un fond alb sau combinat cu alte materiale si texturi albe iese si mai mult in evidenta. Nu stiu de ce multi oameni se feresc de culoarea rosie cand vine vorba de mobilier, li se pare probabil ca este o culoare prea puternica dar depinde si de gusturi si stilul de interior ... Exista multe nuante de rosu care nu sunt tipatoare si pot sa invioreze un spatiu. Eu vreau sa cumpar un fotoliu sau un scaun puf rosu care o sa arate foarte bine langa covorul pufos alb (cam ca in poza atasata).
    Fisiere atasate
    Scris la data: 22 Feb 2013, 16:04
    Designul original transforma un ceas de perete intr-o piesa statement de avut intr-o camera si il scot din conul de umbra in care a intrat datorita super gadgeturilor. Cred ca design-ul si ideile creative in cazul ceasurilor nu o sa fie epuizate vreodata. Dar acum cand oricine are un ceas pe telefon sau la mana, cum ati spus si voi, ma intreb cati dintre noi mai avem ceas pe perete acasa si cati am dori sa cumparam sau sa construim unul...? Sincera sa fiu eu nu mai am ceas de perete dar vazand ideile astea m-am gandit sa imi fac singura unul si am un perete intreg liber ca sa pun in practica ideea. Ma gandeam sa fac unul dupa modelul din poza folosind in schimb12 rame (cutii) de lemn ca suporturi pentru ghivece cu flori pitice, fiecare ora o sa fie o floarea vie :) Incerc ceva cu hartie de ziar, sau cu poze vechi decolorate ca material decorativ pentru interiorul fiecarei "rame" ....Am descoperit ca exista pana si un ceas construit in asa fel incat tricoteaza in 365 de zile un fular (atasaez link).. Totusi ca sa pot sa pun practica ideea trebuie sa gasesc un mecanism de ceas simplu si destul de mare... Aveti ideea unde as putea gasi unul?
    Fisiere atasate
    Scris la data: 19 Feb 2013, 16:15
    Buna ziua fetelor, am gasit un fel de mobilier care cred ca v-ar face viata in camin mai usoara. Firma Matrioshka s-a inspirat de la papusile rusesti "matriosca" (de aici si numele) : mobilierul se "desface" si se strange fiind foarte bine compartimentat si este multifunctional. Ar fi excelent daca ati gasi o firma sau pe cineva priceput care sa se inspire din ideea asta sa va faca ceva asemanantor pe comanda. Succes in amenajarea camerelor! Puteti sa vedeti mobilierul in linkul atasat mai jos:
    Scris la data: 05 Feb 2013, 17:02
    Multumesc frumos pentru sfaturi, am tinut cont de ceea ce mi-ati spus si nu am avut parte de incidente neplacute.
    Scris la data: 05 Feb 2013, 16:55
    Cum anume se face legarea la centrala/boiler, kitul include si elemente de legare? Am observat in documentatie ca presiunea maxima suportata este de 17 bari dar as vrea sa stiu care este presiunea de lucru normala si temperatura normala de lucru? In cazul in care vreau sa zugravesc se poate demonta usor si re-monta sistemul de incalzire prin plinta? Exista o protectie speciala pentru portiunea peretelui pe care se prinde instalatia?
    Scris la data: 04 Feb 2013, 16:30
    Constat ca in ultima vreme, (ultimele 3-4 luni) in sufragerie se ard becurile destul de des. Este vorba despre o aplica de tavan din sticla cu 3 becuri. Becurile sunt normale, de 75 w. Cand am schimbat becurile arse am sesizat ca aplica era destul de fierbinte. Nu stiu ce sa cred: ori este o problema la reteau electrica ori becurile sunt prea puternice? Chiar si cand este un bec cam in 2-3 saptamani se arde. Are cineva idee care ar putea fi cauza?
    Scris la data: 01 Feb 2013, 09:59
    Buna ziua, Am schimbat parchetul in sufragerie si am o intrebare. Am fost intr-un magazin si am cautat plinta pentru parchet. Am constatat ca exista diferite modele de plinta din lemn, mai late mai inguste si nu stiu ce sa aleg sau care este diferenta intre ele. Este vorba doar de aspectul estetic sau are si alta importanta latimea plintei? Am auzit ca exista si plinte care pot ascunde cablurile dar la magazinul unde am fost nu aveau si cred ca mai degraba as cumpara astfel de plinta pentru ca rezolva problema cablurilor insirate. Unde as putea sa gasesc si cu ce anume se prinde de parchet/perete? Multumesc.
    Scris la data: 13 Dec 2012, 16:01
    As vrea sa fixez pe perete in bucatarie un 'cuier' pentru ustensilele de bucatarie cu coada lunga si nu stiu exact cum sa fac fara sa sparg faianta. Am un cuier metalic care poate fi fixat cu doua suruburi, intrebarea este: daca dau doua gauri cu bormasina in placile de faianta exista riscul sa se crape? Pana acum am avut un suport de plastic lipit de perete cu banda autoadeziva insa pentru ca s-a tot dezlipit vreau sa il inlocuiesc cu unul care sa fie fixat cum trebuie. Suportul arata aproximativ la fel ca suportul din fotografia atasata
    Fisiere atasate
    Scris la data: 12 Dec 2012, 11:54
    Subiectul asta mi se pare foarte util. Eu nu mai gasesc manualul de la aerul conditionat si nici n-am timp sa stau sa caut acolo. De ce ti se pare ca ar fi un subiect pentru "ciobani"? Ar fi foarte bine ca oameni sa inteleaga ca, printre altele, internetul ne poate ajuta sa rezolvam o parte din problemele de care ne lovim in fiecare zi iar problema curatarii aerului conditionat mi se pare la fel de importanta ca oricare alta. Trebuie sa ai in vedere ca nimeni nu se naste invatat si ca, in cazul de fata, o curatare necorespunzatoare a aparatului poate duce la probleme de sanatate.
    Scris la data: 12 Dec 2012, 11:27
    Cei responsabili pentru "Simfonia luminii" din Piata Universitatii cu ocazia sarbatorilor de Craciun sunt cei de la Luxten Lighting Company. Detalii in comunicatul lor de presa, in linkul atasat mai jos
    Scris la data: 06 Dec 2012, 15:19
    Eu am vazut o dezordine de genul asta dar cumva frumoasa intr-o crama in Bucuresti pe langa Piata Matache. Cand am intrat am avut senzatia ca intru intr-un muzeu 'incropit'. Erau gramezi de lucruri vechi: roabe de lemn, ulcioare, tot felul de unelte vechi, butoiase, damigene, roti de caruta si muzica se auzea in surdina la un gramofon. Mie mi-a placut dezordinea aia de antichitati iar cel care avea crama era si el un personaj, un domn cu palarie cu haine "vintage" si cu vorba 'veche' si arata tot respectul pentru vinul lui, te masura din ochi, te intreba ce iti place si iti spunea ce vin ti-ar unge sufletul. Mi-am adus aminte vazand poza din articol. Ca sa revin la subiect... cred ca un colectionar trebuie sa isi rezerve o camera din casa unde sa depoziteze organziat toate lucrurile sau poate alege sa afiseze (macar o mica parte) prin propria casa dar cu masura si sa le potriveasca cu restul camerei.
    Scris la data: 05 Dec 2012, 14:09
    Foarte buna ideea cu ghiveciul pentru cei care stau la curte mai ales. As putea sa cumpar si eu un bradut la ghiveci si sa-l dau cadou, chiar este o idee minunata.
    Scris la data: 05 Dec 2012, 14:07
    De acord, exact asta intentionez sa fac. Voi lua cateva crengute pentru miros si o sa fiu multumita.
    Scris la data: 05 Dec 2012, 14:06
    Normal ca orice om ar vrea un brad natural, asta este traditia, eu personal ma reorientez. Ce spuneti despre ce se intampla cu brazii abandonati pe trotuare dupa sarbatori? Ce solutii se pot gasi pentru problema asta? La ce ar putea fi folositi? Nu vorbim aici despre brazi de milioane de dolari. Hai sa ramanem la brazii din piete...
    Scris la data: 05 Dec 2012, 12:32
    Ce parere aveti? Pro sau contra bradului natural de Craciun? Stiu ca un pom artificial nu miroase a brad si ca e doar un plastic dar tot imi vine sa zic adio bradului (molidului) clasic de Craciun pe motiv ca achizitia e o jecmaneala curata si nu vreau sa cumpar un molid si apoi, dupa marea veselie de sarbatori, dupa ce saracul pom moare in sufrageria mea si imi umple mocheta de ace, sa il abandoneaz la colt de strada cum fac o multime de oameni cu pomii de Craciun pentru ca nu ii pot inghesui in ghena blocului. Anul acesta ma gandeam sa fac o investitie pe termen lung si sa imi cumpar si eu un brad artificial dar am gasit o idee care imi place mai mult, e un "pom de Craciun" improvizat, un pom neconventional creat dintr-o scara de lemn. Am atasat o fotografie.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 28 Nov 2012, 16:44
    Vreau sa am un loc linistit si confortabil acasa unde sa pot citi. Am gasit cateva idei foarte dragute pentru amenajarea unui colt de lectura confortabil. Le impartasesc aici poate devin sursa de inspiratie pentru alti oameni care iubesc cartile.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 27 Nov 2012, 14:35
    Buna ziua, In hol pardoseala este placata cu gresie si pana acum deoarece a fost cald nu am acoperit cu nimic. Acum ca vine iarna ma gandesc sa pun mocheta ca sa tina cald. Ce mocheta ar fi mai potrivita pentru hol? Am vazut ca sunt foarte multe feluri de mochete - cu pasla, cauciucate, cu tot felul de fibre si am ametit cautand. Eu as vrea o mocheta care sa tina cald si sa fie usor de curatat cu aspiratorul. Ce sfaturi imi dati?
    Scris la data: 23 Nov 2012, 16:24
    Matusa mea are in sufragerie pe un perete un tapet din hartie destul de vechi si demodat care a ramas acolo de cand a cumparat apartamentul acum 9 ani. Acum s-a gandit sa scape de el si am inteles ca ar vrea sa cumpere un tapet nou si sa il lipeasca peste cel vechi. Este vreo problema daca procedeaza asa? Un vecin mi-a spus ca trebuie neaparat sa-l dezlipeasca pe cel vechi intai. Daca il dezlipeste pe ala vechi ce trebuie sa mai cumpere ca sa curete peretele si sa fie in regula pentru lipirea tapetului nou?
    Scris la data: 22 Nov 2012, 15:36
    Am gasit pe site-ul celor de la Ilandeistudio un set de mobilier pentru care au folosit busteni pentru a crea piesele (tabureti, masa, lampadar). Este o idee interesanta de a folosi lemnul in starea lui "mai naturala" pentru a crea piese de mobilier simpatice care inveselesc un spatiu mic daca alegem culori tari pentru partile metalice asa cum au facut designerii. Ma intreb unde as putea sa gasesc astfel de busteni si ce lemn ar trebui sa aleg ca sa fac si eu niste piese de mobilier de genul acesta? (ma gandesc sa nu fie foarte greu, cel putin in cazul scaunelor care sunt mutate din loc des)
    Fisiere atasate
    Scris la data: 21 Nov 2012, 15:35
    Imi place foarte mult ghiveciul din poza. M-ar interesa sa stiu daca aveti astfel de ghivece 'luminate' si de dimensiuni mai mici si cat ar costa un astfel de ghiveci. Cum este iluminat, poate fi folosit un bec normal?
    Scris la data: 20 Nov 2012, 11:56
    Buna, poti sa incerci online pe site-ul asta: http://www.homestyler.com/designer . Este destul de usor de folosit si iti poti crea singura un proiect de amenajare. In meniul principal gasesti patru sectiuni: construiesti, mobilezi, decorezi si poti chiar sa amenajezi si exteriorul. Daca te intereseaza doar amenajarea unei camere o construiesti doar pe aceea si te folosesti de instrumentele pe care le gasesti in meniul principal.Poti vedea constructia atat 2d cat si 3d. Spor la planuit :)
    Scris la data: 20 Nov 2012, 10:34
    Am vazut cateva biserici care au fost renovate si carora ferestrele le-au fost inlocuite cu geamuri termopane. Mie mi se pare ca nu se potrivesc deloc pentru astfel de constructii, arata ca nuca in perete. Inteleg ca si cladirile sfinte se supun modernizarii dar parca totusi s-ar preta altfel de ferestre, termopanele arata nelalocul lor pe peretii bisericilor. Macar s-ar putea folosi rame care imita lemnul...
    Fisiere atasate
    Scris la data: 13 Nov 2012, 12:26
    Am gasit pe un site mai demult un tutorial usor pentru realizarea unui suport deco din reviste. Mi s-a parut o idee foarte simpatica mai ales ca aveam la birou niste reviste vechi pe care urma sa le arunc. Impartasesc aici ideea poate si voi aveti reviste acasa si v-ar placea un astfel de suport. Am avut nevoie de 5 reviste groase cu foaie de calitate (lucioasa) si un capsator. Mai jos sunt pozele cu rezultatul. Eu am folosit suportul la birou pentru post-it-uri dar daca vreti puteti sa il asezati undeva acasa si eventual daca aveti doua tavi rotunde sa le folositi ca sa il transformati intr-o masuta decorativa. (atasez link catre site-ul de unde m-am inspirat unde gasiti si pasii pe care trebuie sa ii urmati si catre blogul meu unde am postat varianta mea)
    Fisiere atasate
    Scris la data: 06 Nov 2012, 16:25
    Am schimbat mobila recent iar culoare usii nu prea se potriveste cu noua amenajare. Am auzit ca exista niste folii adezive care imita destul de bine lemnul dar inainte sa ma apuc sa caut si sa cumpar vroiam sa intreb: exista alte metode de a reconditiona o usa de lemn rapid si usor? Exista dezavantaje daca folosesc folie adeziva? Ce imi recomandati?
    Scris la data: 25 Oct 2012, 18:29
    De ceva timp ma lupt cu mucegaiul care a aparut pe tavan in baie. Mentionez ca baia nu are nici un geam insa avem un ventilator de aerisire pe care il pornim atunci cand se face abur. Ce pot sa fac ca sa indepartez definitiv mucegaiul?
    Scris la data: 24 Oct 2012, 17:32
    Buna ziua, sora mea s-a mutat la casa noua si are o mica problema. Are doi copii mici si stim cu totii cum sunt copii foarte curiosi si neinfricati, ii este teama sa nu se joace la prizele electrice. Stie cineva de unde poate cumpara prize cu protectie? Multumesc!
    Scris la data: 23 Oct 2012, 16:31
    Am gasit o locuinta realizata din containere maritime (ZIGLOO DOMESTIQUE) care imi place si poate sa va inspire si pe dumneavoastra. Proprietarii nu au vrut sa "mascheze" faptul ca locuinta este realizata din containere si au pastrat aspectul exterior si chiar numerele de identificare ale acestora. Locuinta are 180 de metri patrati. In sectiunea cu intrebari frecvente ( http://zigloo.ca/faq/ ) puteti gasi informatii importante daca aveti de gand sa puneti in practica ideea construirii unei case din continere maritime. Va recomand sa accesati linkurile utile atasate mai jos.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 23 Oct 2012, 12:44
    Se pare ca echipa de la Pixers s-a inspirat pentru realizarea acestui tapet/autocolant din filmul Bitter Moon al lui Roman Polanski aparut acum 20 de ani si cred ca ar fi trebuit sa il creeze ca "material special" tot pentru filme, nu pentru orice casa. Cred ca m-ar agita sa am asa ceva pe pereti. Poate doar fanii filmelor horror sunt cei care sunt entuziasmati ca pot sa isi decoreze casa asa. Inca o poza cu o varianta de tapetare folosind autocolante din colectia lor vedeti mai jos.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 18 Oct 2012, 14:46
    Am inteles ca prin Japonia pentru scurgerea apelor pluviale de pe acoperis unii oameni folosesc niste sisteme tip lant ("rain chains") care sunt mai placute estetic decat burlanele obisnuite . Ma intreb totusi daca nu sunt probleme cu vantul sau cu formarea ghetii iarna. Putem gasi astfel de lanturi in Romania?
     1 - 30 din 34 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.