Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Revitalizarea unei zone rezidentiale din Koln construita dupa razboi

Revitalizarea unei zone rezidentiale din Koln construita dupa razboi

Fiecare oras din Germania are astfel de zone rezidentiale in care predomina imobilele de patru niveluri, construite in perioada anilor 50, care nici la vremea respectiva nu ofereau decat minimul de confort, alcatuind un spatiu urban destructurat, fara prea multe dotari.

 

Complexul rezidential din Buchheimer Weg din cartierul Ostheim este un bun exemplu pentru acest caz oferind o buna ocazie pentru regenerarea intregii zone si transformarea vechilor cladiri in spatii contemporane, adaptate stilului de viata modern. Prin aceste interventii se urmarea pastrarea specificului zonei si a pretului redus pentru chirii astfel incat familiile cu venituri mici sa poata beneficia in continuare de apartamente dar in acelasi timp se dorea schimbarea imaginii urbane a zonei prin lucrari de renovare si reamenajare a spatiilor publice exterioare, de dotare a acestora conform noilor cerinte.

 

 

Clientul interesat de aceasta lucrare era o firma non-profit, GAG Koln care avea deja in proprietate peste 40 000 de apartamente. Designul pentru noul complex rezidential propus de echpa de la ASTOC pastreaza avantajele constructiilor in blocuri independente care permit o orientare optima a spatiilor, ventilare si iluminat natural, dar in acelasi timp propune un spatiu urban mai bine organizat, imbunatatit. Dezbaterea pe tema viitorului pe care il pot avea cartierele industriale apartinand perioadei ’50-’60 si mostenirea istorica a acestora ia amploare astfel ca propunerea pentru complexul Buchheimer Weg urmareste sa ofere o solutie care sa poata fi utilizata la scara mai mare, in alte zone din Koln dar si din alte orase. Acest lucru este posibil datorita dotarilor suplimentare pe care le aduce si a spatiilor urbane amenajate cu gija, tinand cont de nevoile actuale ale locuitorilor. S-a dovedit ca demolarea complexului si construirea de la zero a cladirilor reprezenta o metoda mult mai economica, garantand un impact estetic mult mai puternic decat se putea obtine prin renovarea vechilor cladiri.

 

Gandirea la scara mare, luand in calcul intregul cartier i-a ajutat pe specialistii de la ASTOC sa gaseasca o solutie optima de construire: arhitectii au realizat volumele asemeni unei bare frante la jumatate, alcatuind astfel siruri care alterneaza, apropiindu-se sau departandu-se unele de altele. Aceasta interventie simpla le-a oferit o serie de avantaje astfel ca spatiile dintre blocuri avea limitele definite dar intr-un mod mai subtil, permitand vederi mai largi catre celelalte imobile, un grad de insorire si de ventilare mai ridicat. Zonele verzi au fost amenajate fie ca gradini private, apartinand locuitorilor de la parterul imobilelor fie in spatii semi-publice, permitandu-le locuitorilor si vizitatorilor sa petreaca timp impreuna, in aer liber. Solutia volumetrica a permis si o crestere a densitatii locuintelor fara a afecta calitatile spatiale ale acestora. In total s-au realizat 434 de apartamente, organizate in 18 cladiri construite in trei faze.

 

Pentru a pastra ceva din imaginea istorica a volumelor initiale, arhitectii au propus acoperisuri in panta, al caror punct de intersectie marcheaza exact axa de inflexiune a volumelor. Din punct de vedere estetic intregul complex prezinta o imagine unitara, fiind finisat cu diferite nuante de verde, ce pornesc de la cel mai deschis (NE) si ajung pana la tonuri inchise, pe masura ce se avanseaza catre zona de SV. Pentru intregul complex s-au realizat spatii de parcare subterane iar imobilele de locuit au fost echipate cu lifturi. Complexul rezidential a fost dotat cu o cafenea, spatii pentru birouri, un centru social de zi si un camin pentru persoanele cu dizabilitati.

 

Proiectul pentru complexul rezidential cartierul Ostheim reprezinta o regandire a conceptelor specifice anilor ’50, demonstrand ca traiul intr-un cartier cu probleme poate fi imbunatatit prin punerea in practica a unor metode relativ simple. In particular, zonele libere dintre constructii ajung sa joace un rol crucial devenind legatura dintre spatiile private, semi-publice si cele publice.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Fratii Goța
Fratii Goța

"Perspectivele sunt îmbucurătoare, 2023 poate fi anul cu cele mai bune rezultate de până acum, avem noi produse in portofoliu, capacități de producție extinse, se prevăd o serie de investiții în infrastructura publică, ca obiectiv ne propunem ca în acest an să avem o creștere de minimum 20% a cifrei de afaceri. Suntem încrezători că eforturile noastre din acest an ne vor permite consolidarea poziției de lider pe piața de pavaje din România. Ne vom concentra pe extinderea portofoliului de produse și servicii, precum și pe dezvoltarea relațiilor cu clienții și partenerii noștri. Vom continua să investim în echipamente moderne și în dezvoltarea competențelor angajaților noștri, pentru a oferi soluții personalizate și de calitate superioară", a mai adăugat Emil Goța, Directorul General al Elis Pavaje.

Ștergător aluminiu DOORMAT 22 RRMBMB Marathon cu 2 inserții cauciuc și 2 mini perie.jpg
Ștergător aluminiu DOORMAT 22 RRMBMB Marathon cu 2 inserții cauciuc și 2 mini perie.jpg
Ștergător aluminiu DOORMAT 42 RBM Marathon cu inserție cauciuc și inserție perie.jpg
Ștergător aluminiu DOORMAT 42 RBM Marathon cu inserție cauciuc și inserție perie.jpg
Covor de intrare textil DIAMOND CTE 151.jpg
Covor de intrare textil DIAMOND CTE 151.jpg
Revitalizarea unei zone rezidentiale din Koln construita dupa razboi
itotem.ro

Cum îi ajută concret pe studenţi şi profesori cele două display-uri interactive profesionale?

Iluminarea înaltă oferă o vizibilitate bună (necesară în cazul unei vizualizări de la distanţă), iar ecranul dotat cu funcţia touchscreen permite interacţiunea cu aplicaţiile dezvoltate de studenţi (hărţi interactive) şi face prezentările mai prietenoase. Mai mult, display-urile au şi un sistem mini PC Android cu WiFi pentru a putea fi folosite şi fără o sursă externă de prezentare (PC, laptop). Un alt punct forte este reprezentat de numeroasele surse de intrare video, fapt ce face posibil conectarea mai multor persoane pentru a prezenta o lucrare. Preţul estimativ al display-urilor donate este de 2500 de euro.

Afişajul digital inclus în mediul universitar nu se limitează doar la susţinerea sau realizarea unui proiect ori la prezentarea unor informaţii, de tipul cursurilor susţinute de profesori. Pentru că la baza acestei tehnologii stă, în esenţă, comunicarea, ea poate fi adaptată la mult mai multe contexte.

Iată o listă cu idei de implementare în interiorul campusurilor universitare pentru un conţinut cât mai personalizat şi mai potrivit acestui mediu:

indicarea traseului prin hărţi interactive (corpuri de clădiri, săli de cursuri, bibliotecă etc.);
întâmpinarea studenţilor din anul I cu mesaje care să-i familiarizeze cu noul statut;
afişarea evenimentelor importante, fie ele academice (susţinerea unui curs de către un profesor invitat/ scriitor/ altă personalitate), fie non-academice (baluri, concerte, spectacole etc.);
anunţarea ofertelor din cafenele sau cantine.

 

Display-urile interactive ajută bisericile să își promoveze valoarea istorică

 

Există multe moduri de a facilita comunicarea cu membrii unei comunităţi religioase, dar şi cu potenţialii turişti, cei care doresc să viziteze un lăcaş de cult şi să afle informaţii despre locul respectiv. Semnalizarea digitală este unul dintre aceste moduri, iar recentul proiect implementat de echipa ITOTEM dovedeşte încă o dată versatilitatea soluţiilor de digital signage, faptul că nu există restricţii privind domeniul de implementare.

 

Informația dinamizată are un impact mai puternic

 

Conţinut elocvent, interacţiune, vizibilitate, accesabilitate şi posibilitatea de a actualiza fluxul de informaţii în funcţie de moment, sărbătoare sau eveniment care urmează să aibă loc în comunitatea religioasă respectivă – iată principalele criterii care au stat la baza integrării unui display într-una din bisericile reformate din Bucureşti. Spre deosebire de panourile statice, informaţia dinamizată, fluidizată, are un impact mai puternic, fiind prin urmare şi mai uşor de reţinut. Iar posibilitatea de a actualiza conţinutul în orice moment îi creşte automat eficienţa.

 

Personalizare prin integrarea unui senzor de mişcare

 

Pentru a pune în practică proiectul, echipa ITOTEM a folosit un display BenQ cu touch screen, căruia i-au fost adăugate anumite funcţii, conform cerinţelor şi caracteristicilor proiectului. În modul stand by, pe ecran sunt afişate fie un clip, fie mai multe imagini din comunitate. Montarea unui senzor de mişcare a transformat display-ul într-o experienţă interactivă: în clipa în care se apropie o persoană de ecran, din modul de afişare imagini/ clip trece în modul de afişare a unei pagini web, primul lucru afişat fiind o interfaţă din care se poate alege limba (în cazul de faţă, română, maghiară sau engleză). După ce se alege limba, se deschide site-ul bisericii. Limba engleză este o opţiune pentru turiştii care vizitează acest loc şi vor să afle mai multe despre el.

Revitalizarea unei zone rezidentiale din Koln construita dupa razboi
itotem.ro

Avantaj-forte: actualizarea conţinutului cu documente de arhivă, originale, despre istoria bisericii

 

Posibilitatea de a actualiza sau de a completa conţinutul în orice moment (şi de la distanţă) duce comunicarea cu membrii comunităţii religioase sau cu simplii vizitatori la un alt nivel. Folosindu-se acelaşi modul touch, în curând, va fi implementat un catalog răsfoibil (în format digital, desigur), prin care auditoriul va avea acces la informaţii rare despre istoria locului. Iată cum conţinutul de arhivă devine accesibil şi generaţiilor mai tinere datorită formatului prietenos pe care îl propun soluţiile de digital signage!

Display-urile pot fi personalizate în nenumărate alte feluri, indiferent că e vorba de conţinut, soft sau design. Se adaptează caracteristicilor unui spaţiu şi în egală măsură domeniului în care sunt integrate. Dacă vrei să afli mai multe, te așteptăm să povestim în showroom-ul nostru!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.