Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

Savonnerie Heymans este un proiect de locuinte sociale realizat in Brussels, Belgia realizat in spatiile unei foste fabrici de sapun. Dupa finalizarea lucrarilor de curatare si renovare noul complex ofera 42 de apartamente gandite in spiritul arhitecturii durabile si al eficientei energetice de echipa de la MDW Architecture. O noua izolatie, loggii complet vitrate pentru fiecare apartament, energie solara, colectarea apei de ploaie si multe alte solutii au fost implementate in cadrul proiectului pentru a-l face viabil pe termen lung, oferind spatii de trai care sa inspire.

 

Amplasat la doar o 800 de metri de Grand’Palace din Brussels, complexul Savonnerie Heymans pastreaza cat mai mult din vechile spatii ale fostei fabrici de sapun iar pentru a indeplini cerintele moderne de confort arhitectii au propus si o serie de noi volume. Cele 42 de spatii de locuit variaza ca suprafete, de la studiouri, apartamente cu una pana la sase camere, loft-uri, duplexuri si locuinte individuale. Desnitatea mare este contrabalansata prin includerea in spatiul complexului a mai multor dotari conexe, precum spatii comune destinate organizarii diferitor evenimente si intalnire, o sala de jocuri denumita „Ludotheque”, o gradina „Mini-forest” (mica padure), un parc cu elemente volumetrice decorative, o zona de joaca pentru copii si o alee pentru promenada.

 

 

Cosul original al fabricii a fos pastrat si folosit pentru a gazdui partial sistemul de ventilare al garajului subteran. Fiecare apartament de bucura de loggii inchise in sticla care actioneaza asemeni unei bariere termice si fonice care nu implica functionarea unor sisteme complicate dar care ajuta la eficientizarea consumului de energie. Izolatia care a fost prevazuta a imbunatatit performantele cladirii ajungand in limita celor admise pentru o casa pasiva, fiind nevoie de mai putin de 15kW/mp pe an pentru a o incalzi. Complexul beneficiaza si de un sistem centralizat de incalzire care se bazeaza pe cogenerare, de apa calda obtinuta cu ajutorul celor 60mp de panouri solare de pe acoperis, apa de ploaie este colectata si folosita pentru toalete.

 

Complexul Savonnerie Heymans a fost finalizat in 2011 si este luat in considerare pentru premiile Bruxelles Horta 2012.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com/

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

 

1. Amortizoare pentru porți pietonale

Acest tip de sisteme se folosesc pentru a închide lin și fără zgomot porțile. Sunt foarte practice și utile pentru a conserva mult mai bine calitatea porților, ce prin loviri repetate sau închideri violente se pot defecta mai rapid. Acest gen de amortizoare pot fi utilizate atât în domeniul comercial sau industrial, cât și în cel rezidențial.

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

 

2. Încuietori porți

Încuietorile de la Locinox sunt concepute special pentru a oferi siguranță și ușurință în utilizare, indiferent de condițiile climatice de afară. Construcția este fiabilă și solidă, garantată pentru a funcționa mulți ani de utilizare intensă. Dacă nu doriți să aveți surprize când afară este ger sau au avut loc fenomene meteorologice mai speciale, optați pentru încuietori și accesorii de la această companie.

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

 

3. Balamale pentru porți

Acest gen de produse cu rol de susținere și de ușurare a deschiderii sau închiderii au un rol esențial în buna funcționare a întregului sistem de porți. Cu cât sunt mai rezistente și durabile, cu atât mai bine pentru beneficiari. Balamalele de oțel inoxidabil de la Locinox, protejate prin galvanizare, sunt una dintre cele mai avantajoase soluții disponibile în prezent.

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

 

4. Sisteme control acces și accesorii electronice

Acolo unde traficul este mai mare sau este nevoie de un control mai strict al tuturor celor care intră sau ies, montarea unor sistem de control acces și a unor automatizări sunt absolut necesare pentru a spori securitatea. Acest gen de accesorii sunt disponibile, în variante îmbunătățite, și de la acest furnizor.

 

5. Opritoare porți

Opritoarele din oțel inoxidabil, ce pot fi montate pe porțile normale sau batante, sunt cea mai bună soluție pentru a proteja poarta, a o împiedica să se trântească și a o face să fie utilizată cât mai ușor.

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale
Hsu Group

În același spirit, o echipă de cercetători din China propune un tip de geam care împiedică pătrunderea căldurii, însă nu şi a luminii. Geamul creat de cercetătorii de la Universitatea din Wuhan, care au acoperit sticla cu un înveliş din hidrogel cu o grosime de doar câţiva milimetri, poate să reflecte o mai mare parte din radiaţia din domeniul infraroşu apropiat care vine din exterior şi permite într-un grad mai înalt trecerea radiaţiei din domeniul infraroşu mediu din interior: Geamul cu hidrogel pentru clădiri mai răcoroase vara

O metodă mai la îndemână de a asigura confortul termic în locuințe cu facturi mai mici pentru energie o poate constitui un simplu sistem de umbrire a ferestrelor: Cum te ajută jaluzelele exterioare să obții confort termic în locuință

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

 

Etansarea se face cu garnituri de cauciuc cu durata mare de viata. In cazul deformarii tevilor in limitele admise sau a deplasarii acestora, etanseitatea ramane asigurata. Fitingurile pe care le comercializam se livreaza cu etansarea montata.
Diametrele fitingurilor PVC comercializate de Offpigeon variaza de la 110 mm si pana la 500 mm. Fitingurile PVC au gama SN2, SN4, SN 8.

Durata estimativa de viata a sistemului PVC este de minimum 50 de ani, iar sistemele noastre sunt sisteme de canalizari exterioare complete si variate de culoare orange.

 

Avantajele montarii tevilor din PVC:

  • se monteaza rapid si usor
  • timpul de executie a manoperei este mic
  • se poate pune in functiune imediat dupa instalare
  • se pot utiliza inclusiv in zone cu activitate seismica
  • TOATE PRODUSELE AU AGREMENT TEHNIC APROBAT
  • Rezistena electrochimica si chimica ridicata
  • flexibilitate si elasticitate
  • asamblare simpla la retele
  • raport calitate pret excelent
  • material netoxic pentru mediu

Compania Offpigeon va ofera sisteme si kituri pentru inspectie cu capace PP, PVC compozit sau fonta, cu caracteristici in functie de specificatiile santierului.

 

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

 

Astfel regasiti in portofoliul nostru:
• Fitinguri din polietilena, aparate de sudura cap-cap si electrofuziune Georg Fischer – ELVETIA
• Fitinguri injectate si electrofuziune, producator NTG Turcia
• Capace carosabile si necarosabile din fonta (grupul MEDA fiind cel mai mare importator din Romania pe aceasta gama de produse)
• Capace carosabile / necarosabile, gratare din material compozit, produse de compania MEDA PARK, parte din grupul nostru de firme.
• Robineti sertar pana in gama de diametre DN50- DN630
• Hidranti subterani si supraterani
• Flanse OL si kiturile de montaj pentru acestea
• Fitinguri compresiune pentru retelele de apa
• Fitinguri din PVC, pentru retele de canalizare
• Rigole carosabile si necarosabile, de import.

 

Avand stocuri in permanenta pentru produsele de mai sus, livrarea se poate face in decurs de 48 h in tara, pe baza de curierat rapid sau cu camioanele noastre.

Pe langa toata aceasta gama de produse de canalizare, va oferim posibilitatea de a fabrica produse customizabile dupa cerintele si specificatiile Dumneavoastra.

Avem alaturi de echipa noastra de vanzari peste 50 de producatori si distribuitori din Romania si strainatate astfel incat sa punem la dispozitia Dumneavoastra produse variate pentru orice caiet de sarcini al fiecarui santier.

 

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

 

Regasiti in portofoliul nostru diferite elemente de apa si canalizare care sa acopere o gama cat mai larga de utilizare.
Nu ezitati sa ne contactati pentru orice detalii sau sa ne transmiteti necesarele dumneavoastra la datele din pagina de contact a companiei.

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

Cu acest produs, Butzbach a reușit să rezolve cerințele unei uși industriale de exterior ce trebuie să echipeze o clădire industrială. Avantajele de care beneficiază o locație echipată cu uși Butzbach sunt:

- Protecție la intemperii prin rezistența ridicată la rafalele de vânt și etanșarea eficientă a golului. Nivelul de termoizolație depinde de grosimea panourilor ușii (40,60,80 sau 150mm) și de alegerea stucturii interioare a acestora

- Ecolonomie de spațiu prin sistemul unic de stivuire a panourilor ușii deasupra golului. Se creează astfel spațiu pentru instalatții, poduri rulante sau luminatoare în acoperiș

- Iluminarea naturală și discreția operațiunilor din interiorul incintei, panourile de fibră de sticlă fiind translucide, cu o transmisie a luminii de până la 78%

- Vizibilitate în interior cu modelul Spacelite Vision. Panourile acestui model sunt realizate din rame de aluminiu, vitrate cu sticlă securizată dublă 

- Durabilitate in timp prin elemente mecanice cu un înalt nivel tehnologic, concepute pentru o perioadă îndelungată de exploatare intensivă

- Siguranța datorată panourilor foarte solide de fibră de sticlă. Unde este necesar, ușa poate fi accesorizată suplimentar pentru a atinge clasa de protecție RC3, certificată

- Nereflectarea undelor radar - important pentru construcțiile din domeniul aeroportuar

- Solicitarea minimă a structurii de rezistență a clădirii prin folosirea materialelor ușoare (aluminiu, fibră de sticlă). De asemenea, ușa nu solicită elementele de acoperiș precum ușa secțională

- Rezistența înaltă la coroziune, dar și la agenți corozivi (medii saline, spălătorii auto, stații de compostare) prin echipare suplimentară specială

- Prestigiu și eleganță, aducând un plus estetic fațadei în special noaptea, daca spațiul este iluminat în interior

- Cost de utilizare redus, ușa neavând elemente consumabile sau de uzură, cum ar fi de exemplu arcurile de contrabalansare a greutății, cablurile etc

 

Iluminare naturală:

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

Panourile celulare din fibră de sticlă sunt rigide, ușoare, termoizolante și reflectă radiația solară:

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

Stație ITP echipată cu Spacelite cu 2 panouri vitrate:

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

Service de mașini premium cu Spacelite Vision:

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

Spacelite cu echipare antiefracție RC3:

Fosta fabrica de sapun transformata intr-un complex de locuinte sociale

Gama de dimensiuni în care se poate realiza ușa secționala Butzbach Spacelite este vastă: până la 15m lățime și până la 16m înălțime. Acest model inovator de ușă industrială poate fi folosit nu doar in orice aplicație industrială, ci și în domeniul aeronautic sau naval:

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.